CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Clopixol acuphase, fiole




Compozitie - Clopixol acuphase, fiole
Fiole a 1 ml solutie uleioasa injectabila continand zuclopentixol decanoat 200 mg.

Actiune terapeutica - Clopixol acuphase, fiole
Neuroleptic tioxantenic, antipsihotic activ si sedativ cu efect prelungit (preparat retard); 200 mg zuclopentixol decanoat echivaleaza cu 25 mg flufenazina decanoat si 40 g flupentixol decanoat.

Indicatii - Clopixol acuphase, fiole
Schizofrenie, indeosebi forme cu agitatie si agresivitate.

Mod de administrare - Clopixol acuphase, fiole
In injectii intramusculare profunde, obisnuit 1-2 fiole (200-400 mg) la fiecare 2-4 saptamani - se incepe cu 1/2 fiola si se creste progresiv, dupa nevoie (doza maxima recomandata este de 3 fiole o data pe saptamana); pentru cantitati mai mari de 2 fiole se fac 2 injectii, in locuri diferite.

Contraindicatii - Clopixol acuphase, fiole
Intoxicatie acuta cu alcool, barbiturice, opioide; bolnavi psihotici care nu tolereaza neuroleptice orale, psihoze cu apatie, psihoze cu parkinsonism, arterioscleroza avansata, stari confuzionale senile, boli renale, hepatice si cardio-vasculare grave; se va evita sau prudenta in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, nu se recomanda la copii.

Reactii adverse - Clopixol acuphase, fiole
Sunt posibile reactii extrapiramidale in primele zile dupa injectii, mai ales la inceputul tratamentului (se administreaza, eventual, Romparkin), mai rar somnolenta; ocazional reactii iritative locale - eritem, edem, noduli fibrosi; galactoree, amenoree, diskineziile tardive, semnalate pentru alte neuroleptice, sunt posibile teoretic si pentru zuclopentixol.

- Clopixol acuphase, fiole


Fiole a 1 ml solutie uleioasa injectabila continand zuclopentixol decanoat 200 mg. Neuroleptic tioxantenic, antipsihotic activ si sedativ cu efect prelungit (preparat retard); 200 mg zuclopentixol decanoat echivaleaza cu 25 mg flufenazina decanoat si 40 g flupentixol decanoat. ))) Indicatii Schizofrenie, indeosebi forme cu agitatie si agresivitate. ))) Mod de administrare In injectii intramusculare profunde, obisnuit 1-2 fiole (200-400 mg) la fiecare 2-4 saptamani - se incepe cu 1/2 fiola si se creste progresiv, dupa nevoie (doza maxima recomandata este de 3 fiole o data pe saptamana); pentru cantitati mai mari de 2 fiole se fac 2 injectii, in locuri diferite. ))) Contraindicatii Intoxicatie acuta cu alcool, barbiturice, opioide; bolnavi psihotici care nu tolereaza neuroleptice orale, psihoze cu apatie, psihoze cu parkinsonism, arterioscleroza avansata, stari confuzionale senile, boli renale, hepatice si cardio-vasculare grave; se va evita sau prudenta in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, nu se recomanda la copii. Sunt posibile reactii extrapiramidale in primele zile dupa injectii, mai ales la inceputul tratamentului (se administreaza, eventual, Romparkin), mai rar somnolenta; ocazional reactii iritative locale - eritem, edem, noduli fibrosi; galactoree, amenoree, diskineziile tardive, semnalate pentru alte neuroleptice, sunt posibile teoretic si pentru zuclopentixol.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente