CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Cisplamin, solutie perfuzabila




Compozitie - Cisplamin, solutie perfuzabila
1 flacon de 20 ml sau de 100 ml contine: Cisplatina pulbere liofilizata 10 mg, respectiv 50 mg. Excipienti q.s. 1 flacon de 20 ml sau de 100 ml solutie injectabila contine: Cisplatina 10 mg, respectiv 50 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica - Cisplamin, solutie perfuzabila
Cisplatina (cis-diaminodicloroplatina) este un complex anorganic, continand un atom central de platina legat de doi ioni de clor si doua molecule de amoniac in pozitia cis. Actioneaza ca citostatic prin legarea sa de ADN, cu care formeaza punti intra si intercatenere cu ruperea moleculelor respective.

Indicatii - Cisplamin, solutie perfuzabila
Cancer testicular, cancer ovarian metastatic, cancer de vezica urinara, cancer in regiunea capului si gatului, cancer bronsic.

Mod de administrare - Cisplamin, solutie perfuzabila
Cate 60-120 mg/m2 la frecare 3-4 saptamani in perfuzii intravenoase lente (1-6 ore); in doze mai mici cand se foloseste in asociatii polichimioterapice cu bleomicina, doxorubicina, vinblastina, etc. Solutia pentru perfuzie se prepara extemporaneu prin dizolvarea pulberii liofilizate din flacon in 5 ml, respectiv in 50 ml apa distilata pentru injectii (incalzita la 40-45), apoi prin diluare cu solutie salina sau glucozata izotona sau cu solutie de manitol.

Contraindicatii - Cisplamin, solutie perfuzabila
Alergie la cisplamina, la persoane cu afectiuni renale, deficiente de auz, mielodepresie si este incompatibila cu sarcina. in timpul tratementului trebuie urmarita functia rinichiului, audiograma si ionograma (indeosebi magneziul si calciul). Nu se asociaza cu alte medicamente nefrotoxice si ototoxice (antibiotice aminoglicozidice etc.).

Reactii adverse - Cisplamin, solutie perfuzabila
Cel mai adesea greata si voma, leucopenie si trombocitopenie trecatoare, ocazional fenomene ototoxice cu micsorarea sau pierderea auzului, hipomagneziemie (se controleaza periodic sangele, audiograma si magneziemia). Deoarece dozele mari pot afecta rinichii mergand pana la insuficienta renala grava pentru profilaxie se hidrateaza abundent si se administreaza manitol. Rareori polinevrite periferice si reactii anafilactice.

- Cisplamin, solutie perfuzabila


1 flacon de 20 ml sau de 100 ml contine: Cisplatina pulbere liofilizata 10 mg, respectiv 50 mg. Excipienti q.s. 1 flacon de 20 ml sau de 100 ml solutie injectabila contine: Cisplatina 10 mg, respectiv 50 mg. Excipienti q.s. Cisplatina (cis-diaminodicloroplatina) este un complex anorganic, continand un atom central de platina legat de doi ioni de clor si doua molecule de amoniac in pozitia cis. Actioneaza ca citostatic prin legarea sa de ADN, cu care formeaza punti intra si intercatenere cu ruperea moleculelor respective. ))) Indicatii Cancer testicular, cancer ovarian metastatic, cancer de vezica urinara, cancer in regiunea capului si gatului, cancer bronsic. )))Mod de administrare Cate 60-120 mg/m2 la frecare 3-4 saptamani in perfuzii intravenoase lente (1-6 ore); in doze mai mici cand se foloseste in asociatii polichimioterapice cu bleomicina, doxorubicina, vinblastina, etc. Solutia pentru perfuzie se prepara extemporaneu prin dizolvarea pulberii liofilizate din flacon in 5 ml, respectiv in 50 ml apa distilata pentru injectii (incalzita la 40-45), apoi prin diluare cu solutie salina sau glucozata izotona sau cu solutie de manitol. )))Contraindicatii Alergie la cisplamina, la persoane cu afectiuni renale, deficiente de auz, mielodepresie si este incompatibila cu sarcina. in timpul tratementului trebuie urmarita functia rinichiului, audiograma si ionograma (indeosebi magneziul si calciul). Nu se asociaza cu alte medicamente nefrotoxice si ototoxice (antibiotice aminoglicozidice etc.). Cel mai adesea greata si voma, leucopenie si trombocitopenie trecatoare, ocazional fenomene ototoxice cu micsorarea sau pierderea auzului, hipomagneziemie (se controleaza periodic sangele, audiograma si magneziemia). Deoarece dozele mari pot afecta rinichii mergand pana la insuficienta renala grava pentru profilaxie se hidrateaza abundent si se administreaza manitol. Rareori polinevrite periferice si reactii anafilactice.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente