CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Cimetidinum, comprimate




Compozitie - Cimetidinum, comprimate
Comprimate continand cimetidina 200 mg.

Actiune farmacoterapeutica - Cimetidinum, comprimate
Inhibitor al secretiei gastrice de acid clorhidric si pepsina, cu actiune intensa; efectul este datorat blocarii receptorilor H2-histaminergici.

Indicatii - Cimetidinum, comprimate
Tratamentul ulcerului duodenal si ulcerului gastric (benign), al esofagitei de reflux, al recidivelor ulceroase dupa operatie, al sindromului Zollinger-Ellison; profilaxia bolii ulceroase, (mai ales ulcerul duodenal cu recidive frecvente si risc mare de complicatie) si a esofagitei de reflux; tratamentul hemoragiilor digestive superioare prin ulceratii, profilaxia ulceratiilor gastroduodenale de stres.

Reactii adverse - Cimetidinum, comprimate
Uneori diaree, greata, voma, ameteli, cefalee, constipatie, uscaciunea gurii, dureri musculare, rareori ginecomastie si galactoree; la batrani, la renali si la hepatici pot aparea tulburari nervos-centrale: somnolenta, letargie, instabilitate, agitatie, confuzie, rareori disartrie, halucinatii, convulsii.

Contraindicatii - Cimetidinum, comprimate
Alergie la cimetidina; prudenta si doze mici la batrani, la renali si la hepatici; este necesara excluderea posibilitatii cancerului gastric (cimetidina poate masca simptomele si intarzia diagnosticul). Cimetidina intarzie epurarea unor medicamente; dozele de anticoagulante cumarinice, fenitoina si teofilina (aminofilina) trebuie reduse.

Mod de administrare - Cimetidinum, comprimate
Pentru tratamentul ulcerului activ, cate 2 comprimate (400 mg) dimineata si seara la culcare sau 4 comprimate seara la culcare, timp de 4-6 saptamani pentru ulcerul gastric; pentru prevenirea recidivelor bolii ulceroase, 2 comprimate seara la culcare; in esofagita de reflux si in sindromul Zollinger-Ellison, 2 comprimate de 3 ori/zi. La copii (mai mari de 1 an), 25-30 mg/kg corp si zi (fractionat).

Comprimate continand cimetidina 200 mg. )))Actiune farmacoterapeutica Inhibitor al secretiei gastrice de acid clorhidric si pepsina, cu actiune intensa; efectul este datorat blocarii receptorilor H2-histaminergici. Tratamentul ulcerului duodenal si ulcerului gastric (benign), al esofagitei de reflux, al recidivelor ulceroase dupa operatie, al sindromului Zollinger-Ellison; profilaxia bolii ulceroase, (mai ales ulcerul duodenal cu recidive frecvente si risc mare de complicatie) si a esofagitei de reflux; tratamentul hemoragiilor digestive superioare prin ulceratii, profilaxia ulceratiilor gastroduodenale de stres. Uneori diaree, greata, voma, ameteli, cefalee, constipatie, uscaciunea gurii, dureri musculare, rareori ginecomastie si galactoree; la batrani, la renali si la hepatici pot aparea tulburari nervos-centrale: somnolenta, letargie, instabilitate, agitatie, confuzie, rareori disartrie, halucinatii, convulsii. )))Contraindicatii Alergie la cimetidina; prudenta si doze mici la batrani, la renali si la hepatici; este necesara excluderea posibilitatii cancerului gastric (cimetidina poate masca simptomele si intarzia diagnosticul). Cimetidina intarzie epurarea unor medicamente; dozele de anticoagulante cumarinice, fenitoina si teofilina (aminofilina) trebuie reduse. )))Mod de administrare Pentru tratamentul ulcerului activ, cate 2 comprimate (400 mg) dimineata si seara la culcare sau 4 comprimate seara la culcare, timp de 4-6 saptamani pentru ulcerul gastric; pentru prevenirea recidivelor bolii ulceroase, 2 comprimate seara la culcare; in esofagita de reflux si in sindromul Zollinger-Ellison, 2 comprimate de 3 ori/zi. La copii (mai mari de 1 an), 25-30 mg/kg corp si zi (fractionat).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente