CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Cimedine, comprimate




Actiune terapeutica - Cimedine, comprimate
Cimedine inhiba competitiv actiunea histaminei la nivelul receptorilor H2 ai celulelor parietale. Cimedine nu este un agent anticolinergic, totusi inhiba atat secretia acida bazala, cat si cea stimulata. Reduce de asemenea secretia de pepsina. Se absoarbe rapid dupa administrarea orala. Perioada de injumatatire este de aproximativ 2 ore, iar principala cale de eliminare este cea urinara.

Indicatii - Cimedine, comprimate
Tratamentul ulcerului duodenal si gastric benign; esofagita de reflux; sindromul Zollinger-Ellison; profilaxia si tratamentul recidivelor ulceroase.

Mod de administrare - Cimedine, comprimate
In ulcerele duodenale doza recomandata pentru adulti este de 800 mg, seara, inainte de culcare, sau 400 mg in doua prize, dimineata si seara, sau 200 mg de 3 ori/zi si 400 mg seara, inainte de culcare. Tratamentul trebuie urmat minim 4 saptamani. In esofagita de reflux se recomanda 400 mg de 4 ori/zi, timp de 4-8 saptamani. Doza trebuie individualizata in functie de raspuns si nu trebuie sa depaseasca 2400 mg/zi (pentru pacientii cu nivele foarte mari de secretie acida gastrica).

Contraindicatii - Cimedine, comprimate
Cimedine este contraindicata in hipersensibilitatea la cimetidina si in afectiuni hepatice. Utilizarea in sarcina si lactatie trebuie evitata, cu exceptia cazurilor deosebite.

Precautii - Cimedine, comprimate
Pacientii ce necesita tratament indelungat trebuie urmariti periodic, clinic si biologic pentru depistarea eventualelor efecte secundare. Dozele trebuie reduse la pacientii cu tulburari ale functiei renale deoarece au loc acumulari ale substantei active. In cazul ulcerului peptic, inainte de inceperea tratamentului, se recomanda examinari pentru excluderea malignitatii. Administrarea concomitenta de anticoagulante poate prelungi timpul de protrombine, recomandandu-se urmarirea periodica a pacientului. La copii administrarea se face cu precautie, in doze limitate la 20-40 mg/kilocorp/zi.

Reactii adverse - Cimedine, comprimate
La unii pacienti au fost evidentiate modificari biochimice si morfologice reversibile hepatice, dureri musculare, diaree usoara si tranzitorie, eruptii cutanate. Ginecomastie medie, cresteri usoare ale creatininei plasmatice, stari confuzionale, nefrite interstitiale pot aparea mai ales la pacientii varstnici sau grav bolnavi, sau in tratamentul de lunga durata. Acestea sunt reversibile la intreruperea tratamentului.

- Cimedine, comprimate


Cimedine inhiba competitiv actiunea histaminei la nivelul receptorilor H2 ai celulelor parietale. Cimedine nu este un agent anticolinergic, totusi inhiba atat secretia acida bazala, cat si cea stimulata. Reduce de asemenea secretia de pepsina. Se absoarbe rapid dupa administrarea orala. Perioada de injumatatire este de aproximativ 2 ore, iar principala cale de eliminare este cea urinara. Tratamentul ulcerului duodenal si gastric benign; esofagita de reflux; sindromul Zollinger-Ellison; profilaxia si tratamentul recidivelor ulceroase. ))) Mod de administrare In ulcerele duodenale doza recomandata pentru adulti este de 800 mg, seara, inainte de culcare, sau 400 mg in doua prize, dimineata si seara, sau 200 mg de 3 ori/zi si 400 mg seara, inainte de culcare. Tratamentul trebuie urmat minim 4 saptamani. In esofagita de reflux se recomanda 400 mg de 4 ori/zi, timp de 4-8 saptamani. Doza trebuie individualizata in functie de raspuns si nu trebuie sa depaseasca 2400 mg/zi (pentru pacientii cu nivele foarte mari de secretie acida gastrica). ))) Contraindicatii Cimedine este contraindicata in hipersensibilitatea la cimetidina si in afectiuni hepatice. Utilizarea in sarcina si lactatie trebuie evitata, cu exceptia cazurilor deosebite. )))Precautii Pacientii ce necesita tratament indelungat trebuie urmariti periodic, clinic si biologic pentru depistarea eventualelor efecte secundare. Dozele trebuie reduse la pacientii cu tulburari ale functiei renale deoarece au loc acumulari ale substantei active. In cazul ulcerului peptic, inainte de inceperea tratamentului, se recomanda examinari pentru excluderea malignitatii. Administrarea concomitenta de anticoagulante poate prelungi timpul de protrombine, recomandandu-se urmarirea periodica a pacientului. La copii administrarea se face cu precautie, in doze limitate la 20-40 mg/kilocorp/zi. ))) Reactii adverse La unii pacienti au fost evidentiate modificari biochimice si morfologice reversibile hepatice, dureri musculare, diaree usoara si tranzitorie, eruptii cutanate. Ginecomastie medie, cresteri usoare ale creatininei plasmatice, stari confuzionale, nefrite interstitiale pot aparea mai ales la pacientii varstnici sau grav bolnavi, sau in tratamentul de lunga durata. Acestea sunt reversibile la intreruperea tratamentului.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente