CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Chlorapred, solutie oftalmica




Compozitie - Chlorapred, solutie oftalmica
Dexamethasone sodium phosphate 1 mg/ml; Chloramphenicol 5 mg/ml.

Actiune terapeutica - Chlorapred, solutie oftalmica
Chlorapred insumeaza actiunea puternic antiinflamatoare a Dexamethazonei cu actiunea chloramfenicolului - considerat un bacteriostatic activ fata de un larg spectru de microorganisme gram negative si gram pozitive cum sunt: E. coli, H. influenzae, Staphilococcus aureus.

Indicatii - Chlorapred, solutie oftalmica
Inflamatii ale ochiului si anexelor sale atunci cand este necesara asocierea unui antiinfectios tratamentului steroidian.

Mod de administrare - Chlorapred, solutie oftalmica
Initial 1-2 picaturi in ochiul afectat la 2 ore apoi 1-2 picaturi la 4-6 ore.

Contraindicatii - Chlorapred, solutie oftalmica
Alergie la unul din componentii produsului. Herpes cornean.

Reactii adverse - Chlorapred, solutie oftalmica
Pot aparea fenomene de intoleranta locala. In mod absolut exceptional poate aparea hipoplazie medulara inclusiv anemie aplastica ca urmare a aplicarii locale de cloramfenicol. Utilizarea prelungita a steroizilor poate determina la persoanele cu glaucom afectarea nervului optic, tulburarea acuitatii vizuale si a campului vizual, formarea de cataracta posterioara subcapsulara. In cazul utilizarii pentru o perioada mai mare de 10 zile trebuie masurata presiunea intraoculara periodic.

Dexamethasone sodium phosphate 1 mg/ml; Chloramphenicol 5 mg/ml. Chlorapred insumeaza actiunea puternic antiinflamatoare a Dexamethazonei cu actiunea chloramfenicolului - considerat un bacteriostatic activ fata de un larg spectru de microorganisme gram negative si gram pozitive cum sunt: E. coli, H. influenzae, Staphilococcus aureus. Inflamatii ale ochiului si anexelor sale atunci cand este necesara asocierea unui antiinfectios tratamentului steroidian. )))Mod de administrare Initial 1-2 picaturi in ochiul afectat la 2 ore apoi 1-2 picaturi la 4-6 ore. )))Contraindicatii Alergie la unul din componentii produsului. Herpes cornean. Pot aparea fenomene de intoleranta locala. In mod absolut exceptional poate aparea hipoplazie medulara inclusiv anemie aplastica ca urmare a aplicarii locale de cloramfenicol. Utilizarea prelungita a steroizilor poate determina la persoanele cu glaucom afectarea nervului optic, tulburarea acuitatii vizuale si a campului vizual, formarea de cataracta posterioara subcapsulara. In cazul utilizarii pentru o perioada mai mare de 10 zile trebuie masurata presiunea intraoculara periodic.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente