CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Children\\''\\''s chewable non aspirin, comprimate




Compozitie - Children\\''\\''s chewable non aspirin, comprimate
1 comprimat masticabil contine: Paracetamol 80 mg. Arome de fructe. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica - Children\\''\\''s chewable non aspirin, comprimate
Antipiretic, analgezic. Paracetamolul este un metabolit activ al fenacetinei cu efect analgezic si antipiretic similar cu aceasta, dar cu toxicitate mai redusa. Children\'s chewable non aspirin tablets prezinta de asemenea si actiune antiinflamatorie dar mai slaba comparativ cu aspirina datorita unui efect inhibitor mai redus asupra sintezei de prostaglandine.

Indicatii - Children\\''\\''s chewable non aspirin, comprimate
Dureri moderate de natura artritica sau asociate virozelor si afectiunilor respiratorii usoare. Dureri dentare, durerile si tulburarile provocate de eruptia dentara la sugar. Stari febrile.

Mod de administrare - Children\\''\\''s chewable non aspirin, comprimate
Sub 2 ani: conform recomandarii medicului. 2 - 3 ani: 2 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi. 4 - 5 ani: 3 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi. 6 - 8 ani: 4 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi. 9 - 10 ani: 5 comprimate/doza, maxim5 doze/zi. 11 ani: 6 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi. Comprimatele se vor mesteca bine inainte de a fi inghitite.

Contraindicatii - Children\\''\\''s chewable non aspirin, comprimate
Alergie la paracetamol sau fenacetina. Insuficienta hepatica sau renala severa. Sarcina, in special in primul trimestru. Nu se recomanda folosirea mai mult de 5 zile ca analgezic si mai mult de 3 zile ca antipiretic. Daca in acest interval simptomatologia nu cedeaza, se recomanda consultul medical. Prudenta la copii cu fenilcetonurie: contine fenilalanina 3 mg/comprimat.

Reactii adverse - Children\\''\\''s chewable non aspirin, comprimate
Rare. Eruptii cutanate alergice. Trombocitopenie, anemie, agranulocitoza. Leziuni renale, necroza hepatica (la doze toxice).

Precautii - Children\\''\\''s chewable non aspirin, comprimate
Poate sa creasca efectul anticoagulantelor orale. Fenobarbitalul scade efectul paracetamolului. Poate produce hipotermie cand se administreaza cu fenotiazina. Alcoolul produce somnolenta.

- Children\\''\\''s chewable non aspirin, comprimate


1 comprimat masticabil contine: Paracetamol 80 mg. Arome de fructe. Excipienti q.s. Antipiretic, analgezic. Paracetamolul este un metabolit activ al fenacetinei cu efect analgezic si antipiretic similar cu aceasta, dar cu toxicitate mai redusa. Children\'s chewable non aspirin tablets prezinta de asemenea si actiune antiinflamatorie dar mai slaba comparativ cu aspirina datorita unui efect inhibitor mai redus asupra sintezei de prostaglandine. ))) Indicatii Dureri moderate de natura artritica sau asociate virozelor si afectiunilor respiratorii usoare. Dureri dentare, durerile si tulburarile provocate de eruptia dentara la sugar. Stari febrile. ))) Mod de administrare Sub 2 ani: conform recomandarii medicului. 2 - 3 ani: 2 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi. 4 - 5 ani: 3 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi. 6 - 8 ani: 4 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi. 9 - 10 ani: 5 comprimate/doza, maxim5 doze/zi. 11 ani: 6 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi. Comprimatele se vor mesteca bine inainte de a fi inghitite. ))) Contraindicatii Alergie la paracetamol sau fenacetina. Insuficienta hepatica sau renala severa. Sarcina, in special in primul trimestru. Nu se recomanda folosirea mai mult de 5 zile ca analgezic si mai mult de 3 zile ca antipiretic. Daca in acest interval simptomatologia nu cedeaza, se recomanda consultul medical. Prudenta la copii cu fenilcetonurie: contine fenilalanina 3 mg/comprimat. Rare. Eruptii cutanate alergice. Trombocitopenie, anemie, agranulocitoza. Leziuni renale, necroza hepatica (la doze toxice). )))Precautii Poate sa creasca efectul anticoagulantelor orale. Fenobarbitalul scade efectul paracetamolului. Poate produce hipotermie cand se administreaza cu fenotiazina. Alcoolul produce somnolenta.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente