CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Cevitil 1 g, comprimate efervescente
Compozitie - Cevitil 1 g, comprimate efervescente
Fiecare comprimat efervescent contine 1 g Vitamina C (acid ascorbic).

Actiune terapeutica - Cevitil 1 g, comprimate efervescente
Vitamina C este un element indispensabil in asigurarea rezistentei organismului la infectii, in formarea si mentinerea substantei fundamentale a tesuturilor, inclusiv a celor vasculare. Intervine in metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor si participa ca agent reducator in reactii de oxidoreducere. Favorizeaza refacerea tesuturilor grabind vindecarea plagilor; stimuleaza absorbtia fierului; favorizeaza depunerea calciului in oase si vindecarea fracturilor.

Indicatii - Cevitil 1 g, comprimate efervescente
Profilaxia si tratamentul scorbutului si a altor forme de hipovitaminoza C; boli infectioase acute; profilaxia si tratamentul gripei si guturaiului; in sarcina si alaptare; copiilor in perioada de crestere; in refacerea tesuturilor-postoperator, plagi, arsuri; osteoporoza, fracturi; in anemia feripriva (ca adjuvant); in methemoglobinemii (primare sau secundare intoxicatiei cu nitrati etc.); ca acidifiant urinar; in afectiuni gingivo-dentare (carii dentare, gingivoragii, parodontoza); in stres, surmenaj, efort fizic si intelectual prelungit, astenie de primavara.

Mod de administrare - Cevitil 1 g, comprimate efervescente
1 - 2 comprimate efervescente zilnic. Fiecare comprimat se va dizolva in jumatate pahar cu apa.

Precautii - Cevitil 1 g, comprimate efervescente
In administrare la persoane cu deficit de G-6-phosphat dehidrogenaza (poate produce hemoliza).

Reactii adverse - Cevitil 1 g, comprimate efervescente
Foarte rar pot aparea la doze mai mari de 1 g: diaree, greata, insomnie; prin acidifierea urinei favorizeaza precipitarea oxalatilor, uratilor si a unor medicamente.

- Cevitil 1 g, comprimate efervescente


Fiecare comprimat efervescent contine 1 g Vitamina C (acid ascorbic). Vitamina C este un element indispensabil in asigurarea rezistentei organismului la infectii, in formarea si mentinerea substantei fundamentale a tesuturilor, inclusiv a celor vasculare. Intervine in metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor si participa ca agent reducator in reactii de oxidoreducere. Favorizeaza refacerea tesuturilor grabind vindecarea plagilor; stimuleaza absorbtia fierului; favorizeaza depunerea calciului in oase si vindecarea fracturilor. ))) Indicatii Profilaxia si tratamentul scorbutului si a altor forme de hipovitaminoza C; boli infectioase acute; profilaxia si tratamentul gripei si guturaiului; in sarcina si alaptare; copiilor in perioada de crestere; in refacerea tesuturilor-postoperator, plagi, arsuri; osteoporoza, fracturi; in anemia feripriva (ca adjuvant); in methemoglobinemii (primare sau secundare intoxicatiei cu nitrati etc.); ca acidifiant urinar; in afectiuni gingivo-dentare (carii dentare, gingivoragii, parodontoza); in stres, surmenaj, efort fizic si intelectual prelungit, astenie de primavara. ))) Mod de administrare 1 - 2 comprimate efervescente zilnic. Fiecare comprimat se va dizolva in jumatate pahar cu apa. ))) Precautii In administrare la persoane cu deficit de G-6-phosphat dehidrogenaza (poate produce hemoliza). Foarte rar pot aparea la doze mai mari de 1 g: diaree, greata, insomnie; prin acidifierea urinei favorizeaza precipitarea oxalatilor, uratilor si a unor medicamente.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente