CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Cefotetan (ceftenon), flacoane injectabile




Actiune terapeutica - Cefotetan (ceftenon), flacoane injectabile
Cefalosporina cu administrare parenterala (i.m., i.v.), activa fata de germeni aerobi si anaerobi, chiar si fata de cei rezistenti la cefalosporinele din generatiile I si a II-a.

Indicatii - Cefotetan (ceftenon), flacoane injectabile
Infectii renale si ale cailor urinare inferioare, ale aparatului genital, ale cailor respiratorii, O.R.L., infectii cutanate si ale tesuturilor moi, septicemii, peritonita.

Mod de administrare - Cefotetan (ceftenon), flacoane injectabile
Administrarea i.v.: in 5 ml apa distilata, in 3-5 minute; administrata i.m. se dizolva in 2 ml apa sau lidocaina 0,5% si se administreaza adanc in muschiul gluteal. Prezinta incompatibilitate cu alte solutii; se contraindica amestecul in flacon sau seringa. Adulti: 1 g la 12 ore, putand creste la nevoie la 1 g sau 2 g la 12 ore. Copii: 10-30 mg/kilocorp la 12 ore. Nu exista experienta la copii sub 6 luni.

Contraindicatii - Cefotetan (ceftenon), flacoane injectabile
Alergie la cefalosporine, pacienti cu tendinta la hemoragii prin afectarea metabolismului vitamina K, afectare grava hepatica sau renala.

Reactii adverse - Cefotetan (ceftenon), flacoane injectabile
Pot aparea: alergie, hemoragii, tulburari de coagulare.

Cefalosporina cu administrare parenterala (i.m., i.v.), activa fata de germeni aerobi si anaerobi, chiar si fata de cei rezistenti la cefalosporinele din generatiile I si a II-a. ))) Indicatii Infectii renale si ale cailor urinare inferioare, ale aparatului genital, ale cailor respiratorii, O.R.L., infectii cutanate si ale tesuturilor moi, septicemii, peritonita. ))) Mod de administrare Administrarea i.v.: in 5 ml apa distilata, in 3-5 minute; administrata i.m. se dizolva in 2 ml apa sau lidocaina 0,5% si se administreaza adanc in muschiul gluteal. Prezinta incompatibilitate cu alte solutii; se contraindica amestecul in flacon sau seringa. Adulti: 1 g la 12 ore, putand creste la nevoie la 1 g sau 2 g la 12 ore. Copii: 10-30 mg/kilocorp la 12 ore. Nu exista experienta la copii sub 6 luni. ))) Contraindicatii Alergie la cefalosporine, pacienti cu tendinta la hemoragii prin afectarea metabolismului vitamina K, afectare grava hepatica sau renala.))) Reactii adverse Pot aparea: alergie, hemoragii, tulburari de coagulare.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente