CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Cefadyl, solutie injectabila




Actiune - Cefadyl, solutie injectabila


terapeutica - Cefadyl, solutie injectabila
Cefalosporina de generatia intai. Nivel maxim in ser dupa administrarea a 1 g IV: 73 g/mL. 70% este eliminat nemetabolizat in urina.

Indicatii - Cefadyl, solutie injectabila
Infectii ale tractului respirator cauzate de S. pneumoniae, S. aureus (tulpini producatoare sau nu de penicilinaza), specii de Klebsiella, H. influenzae si streptococi β-hemolitici de grup A. Infectii cutanate cauzate de S. aureus, S. epidermidis (tulpini susceptibile la meticilina), E. coli, P. mirabilis, specii de Klebsiella si streptococi β-hemolitici de grup A. Infectii ale tractului urinar cauzate de S. aureus, E. coli, P. mirabilis si specii de Klebsiella. Septicemie cauzata de S. aureus, S. viridans, E. coli, specii de Klebsiella si streptococi β-hemolitici de grup A. Endocardita cauzata de S. aureus, S. viridans. Osteomielita cauzata de S. aureus, specii de Klebsiella, P. mirabilis si streptococi β-hemolitici de grup A. Preoperator si postoperator pentru a reduce riscul de infectie in cazul histerectomiilor vaginale, interventiilor chirurgicale pe cord deschis si artroplastiei prostetice.

Precautii - Cefadyl, solutie injectabila
Evaluati riscurile in raport cu beneficiile la copii cu varsta sub trei luni. Pentru administrare IM, se reconstituie fiola de 1 g cu apa sterila pentru injectii. Fiecare 1,2 mL contin 500 mg de cefapirin. Administrarea IM se face adanc intr-o masa musculara mare. Pentru administrare IV intermitenta se reconstituie 1 g in cel putin 10 mL de solutie si se administreza timp de 3-5 min. Se poate dilua ulterior cu 50-100 mL de solutie dextroza 5% sau SNS si se administreaza timp de 30 min. Solutiile pot fi congelate imediat dupa reconstituire si pastrate la -15°C timp de 60 de zile. Solutiile sunt stabile cel putin 12 ore la temperatura camerei sau 10 zile daca sunt pastrate la frigider. Solutiile sunt stabile si compatibile cu o varitetate de solutii timp de 24 ore la temperatura camerei la concentratii intre 2 si 30 mg/mL. Observatii pentru pacient - familie Medicamentul aste administrat parenteral. Anuntati medicului reactiile adverse, diareea, hematurie, rash, prurit sau lipsa de raspuns la tratament. Evaluarea si controlul terapiei Evaluati sensibilitatea la penicilina sau alte antibiotice. Monotiorizati HLG, aportul si eliminarile, testele functionale renale; reduceti doza in disfunctiile renale.

Mod de administrare - Cefadyl, solutie injectabila
Intramuscular, intravenos Infectii generalizate: Adulti- 0,5-1 g la 4-6 ore pana la 12 g/zi pentru infectii cu risc vital. Copii mai mari de 3 luni- 40-80 mg/kg/zi in 4 doze egale, fara a depasi doza pentru adulti. Preoperator: Adulti- 1-2 g cu 30-60 min inainte de interventia chirurgicala. In timpul interventiei chirurgicale: Adulti- 1-2 g Postoperator: Adulti- 1-2 g la intervale de 6 ore, timp de 24 ore. La pacientii cu disfunctie renala poate fi necesara o doza de 7,5-15 mg/kg la 12 h.

)))Actiune )))terapeutica Cefalosporina de generatia intai. Nivel maxim in ser dupa administrarea a 1 g IV: 73 g/mL. 70% este eliminat nemetabolizat in urina. ))) Indicatii Infectii ale tractului respirator cauzate de S. pneumoniae, S. aureus (tulpini producatoare sau nu de penicilinaza), specii de Klebsiella, H. influenzae si streptococi β-hemolitici de grup A. Infectii cutanate cauzate de S. aureus, S. epidermidis (tulpini susceptibile la meticilina), E. coli, P. mirabilis, specii de Klebsiella si streptococi β-hemolitici de grup A. Infectii ale tractului urinar cauzate de S. aureus, E. coli, P. mirabilis si specii de Klebsiella. Septicemie cauzata de S. aureus, S. viridans, E. coli, specii de Klebsiella si streptococi β-hemolitici de grup A. Endocardita cauzata de S. aureus, S. viridans. Osteomielita cauzata de S. aureus, specii de Klebsiella, P. mirabilis si streptococi β-hemolitici de grup A. Preoperator si postoperator pentru a reduce riscul de infectie in cazul histerectomiilor vaginale, interventiilor chirurgicale pe cord deschis si artroplastiei prostetice. )))Precautii Evaluati riscurile in raport cu beneficiile la copii cu varsta sub trei luni. Pentru administrare IM, se reconstituie fiola de 1 g cu apa sterila pentru injectii. Fiecare 1,2 mL contin 500 mg de cefapirin. Administrarea IM se face adanc intr-o masa musculara mare. Pentru administrare IV intermitenta se reconstituie 1 g in cel putin 10 mL de solutie si se administreza timp de 3-5 min. Se poate dilua ulterior cu 50-100 mL de solutie dextroza 5% sau SNS si se administreaza timp de 30 min. Solutiile pot fi congelate imediat dupa reconstituire si pastrate la -15°C timp de 60 de zile. Solutiile sunt stabile cel putin 12 ore la temperatura camerei sau 10 zile daca sunt pastrate la frigider. Solutiile sunt stabile si compatibile cu o varitetate de solutii timp de 24 ore la temperatura camerei la concentratii intre 2 si 30 mg/mL. Observatii pentru pacient - familie Medicamentul aste administrat parenteral. Anuntati medicului reactiile adverse, diareea, hematurie, rash, prurit sau lipsa de raspuns la tratament. Evaluarea si controlul terapiei Evaluati sensibilitatea la penicilina sau alte antibiotice. Monotiorizati HLG, aportul si eliminarile, testele functionale renale; reduceti doza in disfunctiile renale. ))) Mod de administrare Intramuscular, intravenos Infectii generalizate: Adulti- 0,5-1 g la 4-6 ore pana la 12 g/zi pentru infectii cu risc vital. Copii mai mari de 3 luni- 40-80 mg/kg/zi in 4 doze egale, fara a depasi doza pentru adulti. Preoperator: Adulti- 1-2 g cu 30-60 min inainte de interventia chirurgicala. In timpul interventiei chirurgicale: Adulti- 1-2 g Postoperator: Adulti- 1-2 g la intervale de 6 ore, timp de 24 ore. La pacientii cu disfunctie renala poate fi necesara o doza de 7,5-15 mg/kg la 12 h.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente