CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Ceai medicinal, chamomillae flos musetel - doze a 1 g




Compozitie - Ceai medicinal, chamomillae flos musetel - doze a 1 g
Pulvis obtinut din inflorescentele plantei Matricaria Chamomilla L. - musetel, familia Asteraceae.

Actiune terapeutic - Ceai medicinal, chamomillae flos musetel - doze a 1 g
Antiseptic, antispastic, antiinflamator, cicatrizant datorita uleiului volatil bogat in azulene.

Indicatii - Ceai medicinal, chamomillae flos musetel - doze a 1 g
Uz intern - se recomanda pentru tratamentul gastritelor, enterocolitelor, dismenoreelor, colicilor intestinali, diareei, infectiilor renale, astmului bronsic si in boli de ficat. In raceli si gripa, ceaiul de musetel provoaca transpiratia, ceea ce face sa scada febra. Uz extern - se utilizeaza in tratamentul unor eczeme, ulceratii, rani purulente, leucoree, hemoroizi, conjunctivite, stomatite, abcese dentare, laringite. In cosmetica se utilizeaza ca emolient, antiseptic si decongestiv in tratarea tenurilor inrosite; tonic capilar.

Mod de administrare - Ceai medicinal, chamomillae flos musetel - doze a 1 g
Uz intern - 2 - 3 cani pe zi. Uz extern - comprese, spalaturi vaginale, bai de ochi, gargara. Cosmetica - se aplica comprese cu infuzie pe tenurile inrosite sau iradiate; pentru tonifierea parului se fac spalaturi ale parului cu infuzie concentrata. Mod de preparare: Uz intern - sub forma de infuzie, 1 - 2 doze la 250 ml apa clocotita (o cana), se acopera si se lasa in repaus 5-10 minute, apoi se strecoara. Se poate folosi ca atare sau indulcit dupa gust. Uz extern - sub forma de infuzie, 3 doze la 250 ml apa clocotita. In cosmetica - infuzie concentrata 5 - 7 doze la 250 ml apa fierbinte.

Pulvis obtinut din inflorescentele plantei Matricaria Chamomilla L. - musetel, familia Asteraceae. )))Actiune terapeutic Antiseptic, antispastic, antiinflamator, cicatrizant datorita uleiului volatil bogat in azulene. ))) Indicatii Uz intern - se recomanda pentru tratamentul gastritelor, enterocolitelor, dismenoreelor, colicilor intestinali, diareei, infectiilor renale, astmului bronsic si in boli de ficat. In raceli si gripa, ceaiul de musetel provoaca transpiratia, ceea ce face sa scada febra. Uz extern - se utilizeaza in tratamentul unor eczeme, ulceratii, rani purulente, leucoree, hemoroizi, conjunctivite, stomatite, abcese dentare, laringite. In cosmetica se utilizeaza ca emolient, antiseptic si decongestiv in tratarea tenurilor inrosite; tonic capilar. )))Mod de administrare Uz intern - 2 - 3 cani pe zi. Uz extern - comprese, spalaturi vaginale, bai de ochi, gargara. Cosmetica - se aplica comprese cu infuzie pe tenurile inrosite sau iradiate; pentru tonifierea parului se fac spalaturi ale parului cu infuzie concentrata. Mod de preparare: Uz intern - sub forma de infuzie, 1 - 2 doze la 250 ml apa clocotita (o cana), se acopera si se lasa in repaus 5-10 minute, apoi se strecoara. Se poate folosi ca atare sau indulcit dupa gust. Uz extern - sub forma de infuzie, 3 doze la 250 ml apa clocotita. In cosmetica - infuzie concentrata 5 - 7 doze la 250 ml apa fierbinte.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente