CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Ceai de plante medicinale, frangulae cortex scoarta de crusin




Compozitie - Ceai de plante medicinale, frangulae cortex scoarta de crusin
Scoarta maruntita (concissum) de pe tulpina si ramurile arbustului crusin - Rhamnus frangula L., familia Rhamnaceae, continand glicozide antrachinonice.

Actiune terapeutica - Ceai de plante medicinale, frangulae cortex scoarta de crusin
Este folosit sub forma de decoct ca: laxativ sau purgativ, in functie de doza. El actioneaza prin iritarea mucoasei intestinului gros, provocand contractii si evacuarea continutului.

Indicatii - Ceai de plante medicinale, frangulae cortex scoarta de crusin
Uz intern: evacuarea continutului intestinal inainte de unele examene radiologice sau endoscopice; tratamentul constipatiei ocazionale produsa de modificari in modul de viata, lipsa de miscare, dieta nepotrivita; adjuvant in tratamentul unor parazitoze. Respectarea unui regim igieno-dietetic cu alimente bogate in celuloza (fructe si legume crude, cereale nedecorticate) si cantitati suficiente de lichid (1,5 - 2 l pe zi) ca si evitarea sedentarismului favorizeaza tranzitul intestinal normal, cu evitarea constipatiei.

Mod de administrare - Ceai de plante medicinale, frangulae cortex scoarta de crusin
O lingurita rasa = 1 g de scoarta maruntita (concissum). Decoct 0,5 %: in 200 ml apa (o cana) la fierbere se introduce o lingurita rasa (1 g) si se fierbe timp de 15 -20 minute, se completeaza cu apa clocotita la 200 ml, se strecoara. Mod de administrare: Ceaiul se bea caldut (200 ml), seara inainte de culcare pentru a obtine efectul, a doua zi dimineata sau in cursul a 24 ore. La nevoie doza poate fi repetata dimineata. In cazul constipatiei tratamentul trebuie sa fie de scurta durata (aproximativ 7 zile). Daca simptomele nu se amelioreaza trebuie solicitat consult medical si eventual folosit alternativ alt laxativ care nu irita intestinul (ex.Seminte de in).

Contraindicatii - Ceai de plante medicinale, frangulae cortex scoarta de crusin
Apendicita, boli inflamatorii intestinale, obstructie intestinala, cancer colo-rectal, sangerari rectale nediagnosticate, deshidratare.

Precautii - Ceai de plante medicinale, frangulae cortex scoarta de crusin
Se impune prudenta la persoanele cu insuficienta cardiaca sau tulburari ale circulatiei cerebrale. Copii: nu se administreaza copiilor sub 7 ani. Varstnici: se impun precautii de administrare.

Interactiuni - Ceai de plante medicinale, frangulae cortex scoarta de crusin
Prin accelerarea tranzitului intestinal poate fi redusa absorbtia unor medicamente la nivelul intestinului.

Sarcina si alaptare - Ceai de plante medicinale, frangulae cortex scoarta de crusin
Nu se administreaza femeilor gravide (risc de avort sau nastere prematura) sau care alapteaza (colici si diaree la sugari).

Reactii adverse - Ceai de plante medicinale, frangulae cortex scoarta de crusin
Pot sa apara crampe abdominale si iritatie rectala. In cazul folosirii pe perioade lungi se pot produce pierderi de lichide si electroliti (substante minerale), care se manifesta cu senzatie de oboseala, slabiciune, crampe musculare, iar la varstnici cu ameteli si tulburari de coordonare. Administrarea repetata timp indelungat poate produce fenomene de colita; de asemenea, predispune la obisnuinta si dependenta.

- Ceai de plante medicinale, frangulae cortex scoarta de crusin


Scoarta maruntita (concissum) de pe tulpina si ramurile arbustului crusin - Rhamnus frangula L., familia Rhamnaceae, continand glicozide antrachinonice. Este folosit sub forma de decoct ca: laxativ sau purgativ, in functie de doza. El actioneaza prin iritarea mucoasei intestinului gros, provocand contractii si evacuarea continutului. ))) Indicatii Uz intern: evacuarea continutului intestinal inainte de unele examene radiologice sau endoscopice; tratamentul constipatiei ocazionale produsa de modificari in modul de viata, lipsa de miscare, dieta nepotrivita; adjuvant in tratamentul unor parazitoze. Respectarea unui regim igieno-dietetic cu alimente bogate in celuloza (fructe si legume crude, cereale nedecorticate) si cantitati suficiente de lichid (1,5 - 2 l pe zi) ca si evitarea sedentarismului favorizeaza tranzitul intestinal normal, cu evitarea constipatiei. ))) Mod de administrare O lingurita rasa = 1 g de scoarta maruntita (concissum). Decoct 0,5 %: in 200 ml apa (o cana) la fierbere se introduce o lingurita rasa (1 g) si se fierbe timp de 15 -20 minute, se completeaza cu apa clocotita la 200 ml, se strecoara. Mod de administrare: Ceaiul se bea caldut (200 ml), seara inainte de culcare pentru a obtine efectul, a doua zi dimineata sau in cursul a 24 ore. La nevoie doza poate fi repetata dimineata. In cazul constipatiei tratamentul trebuie sa fie de scurta durata (aproximativ 7 zile). Daca simptomele nu se amelioreaza trebuie solicitat consult medical si eventual folosit alternativ alt laxativ care nu irita intestinul (ex.Seminte de in). ))) Contraindicatii Apendicita, boli inflamatorii intestinale, obstructie intestinala, cancer colo-rectal, sangerari rectale nediagnosticate, deshidratare. )))Precautii Se impune prudenta la persoanele cu insuficienta cardiaca sau tulburari ale circulatiei cerebrale. Copii: nu se administreaza copiilor sub 7 ani. Varstnici: se impun precautii de administrare. )))Interactiuni Prin accelerarea tranzitului intestinal poate fi redusa absorbtia unor medicamente la nivelul intestinului. ))) Sarcina si alaptare Nu se administreaza femeilor gravide (risc de avort sau nastere prematura) sau care alapteaza (colici si diaree la sugari). Pot sa apara crampe abdominale si iritatie rectala. In cazul folosirii pe perioade lungi se pot produce pierderi de lichide si electroliti (substante minerale), care se manifesta cu senzatie de oboseala, slabiciune, crampe musculare, iar la varstnici cu ameteli si tulburari de coordonare. Administrarea repetata timp indelungat poate produce fenomene de colita; de asemenea, predispune la obisnuinta si dependenta.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente