Prospect Casodex, comprimate filmate
Indicatii - Casodex, comprimate filmate
Tratamentul carcinomului de prostata in stadiu avansat in combinatie cu terapia cu analogi LHRH sau castrarea chirurgicala.
Mod de administrare - Casodex, comprimate filmate
Adulti:Barbati adulti inclusiv varstnici: un comprimat (50 mg) o data pe zi.Tratamentul cu Casodex trebuie inceput in acelasi timp cu tratamentul cu un analog LHRH sau cu castrarea chirurgicala. Copii: Casodex este contraindicat la copii. Afectiuni renale: Nu este necesara ajustarea dozelor la pacientii cu afectiuni renale. Afectiuni hepatice: Nu este necesara ajustarea dozelor la pacientii cu afectiuni hepatice usoare. Acumularea din ce in ce mai mare poate aparea la pacientii cu afectare hepatica moderata pana la severa (se vor consulta precautiile).
Contraindicatii - Casodex, comprimate filmate
Casodex este contraindicat la femei si copii. Casodex nu trebuie administrat nici unui pacient care a prezentat o reactie de hipersensibilitate la folosirea acestuia.
Precautii - Casodex, comprimate filmate
Casodex este metabolizat intr-o proportie mare la nivel hepatic. Datele sugereaza ca eliminarea lui poate fi mai lenta la subiectii cu afectarea severa a functiei hepatice si aceasta poate conduce la o acumulare a Casodex. De aceea, Casodex trebuie administrat cu grija pacientilor cu afectare moderata pana la severa a functiei hepatice. Sarcina si alaptare: Casodex este contraindicat la femei si nu trebuie administrat femeilor gravide sau mamelor care alapteaza\' Efectul asupra conducerii autovehiculelor sau abilitatii de a manevra echipamente: Este putin probabil ca Casodex sa afecteze abilitatea pacientilor de a conduce sau manevra echipamente.
Reactii adverse - Casodex, comprimate filmate
Casodex a fost in general bine tolerat cu putine cazuri de retragere datorita efectelor adverse. Actiunea farmacologica a Casodex poate determina anumite efecte asteptate. Acestea includ valuri de caldura, prurit si, in plus, mastodinie si ginecomastie, care pot fi reduse prin castrarea concomitenta. Casodex se poate asocia cu prezenta diareei, greturilor, varsaturilor, asteniei si a tegumentelor uscate. Modificari ale functiei hepatice (cresterea nivelului de transaminaze, icter) au fost observate in studiile clinice cu Casodex. Aceste modificari erau frecvent tranzitorii si se rezolvau sau se imbunatateau in ciuda continuarii tratamentului sau dupa incetarea acestuia. Trebuie luat in considerare controlul periodic al functiei hepatice. in plus, in studiile clinice, in cursul tratamentului cu Casodex si un analog LHRH, au fost raportate urmatoarele evenimente adverse (in opinia clinicienilor investigatori, sub forma unor posibile reactii adverse medicamentoase, cu o frecventa egala sau mai mare de 1%). Nu s-a stabilit nici o relatie cauzala intre aceste evenimente si tratament si unele dintre evenimentele raportate sunt cele care apar in mod obisnuit la pacientii varstnici. Sistem cardio-vascular: insuficienta cardiaca. Aparat gastrointestinal: anorexie, uscaciunea mucosei bucale, dispepsie, constipatie, flatulenta. Sistem nervos central: ameteli, insomnie, somnolenta, scaderea libido-ului. Aparat respirator: dispnee. Aparat urogenital: impotenta, nicturie. Hematologic: anemie. Tegumente si fanere: alopecie, rash, transpiratii, hirsutism. Metabolice si nutritionale: diabet zaharat, hiperglicemie, edem, crestere in greutate, scadere in greutate. Organism in ansamblu: dureri abdominale, dureri toracice, cefalee, dureri pelvine, frisoane.
- Casodex, comprimate filmate
-
12 Dec
Bun venit SgDOTOmtkGxVl pe Webclinic.
-
12 Dec
Bun venit XaYuYYoyYUrMnq pe Webclinic.
-
12 Dec
Bun venit YLEdEXyqVhui pe Webclinic.
- centru medical iasi
- cabinete dermatologie constanta
- dermatologie iasi
- cabinet neurologie arad
- endocrinologie iasi
- optica oradea
- medic neurolog iasi
- medic dermatolog oradea
- doctor orl bucuresti
- cardiolog iasi
- cabinet neurologie bucuresti
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- stomatologie constanta
- cabinet cardiologie bucuresti