CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Carbimazole 5, comprimate folie




Forma de prezentare - Carbimazole 5, comprimate folie
Cpr. film. 5 mg; ct. 10 blist. 10 cpr. (P-6L)

Indicatii - Carbimazole 5, comprimate folie
Hipertiroidism; pregatirea tiroidectomiei in hipertiroidism; pregatirea/tratament concomitent iradierii cu iodo-radioactiv.

Dozare si mod de administrare - Carbimazole 5, comprimate folie
Adulti: 30-60 mg/zi, la 8 ore. daca apar imbunatatiri ale starii (observate dupa 1-3 sapt.), doza este redusa treptat, la cea mai mica cantitate, care va controla boala. Dozele uzuale de intretinere: 5-15 mg/zi. Copii: Doza initiala 1,75-1 mg/kg/zi, in doze divizate.

Contraindicatii - Carbimazole 5, comprimate folie
La mamele care alapteaza si la pacientii cu antecedente ale RA.

Atentionari si precautii speciale - Carbimazole 5, comprimate folie
Pacientii trebuie avertizati sa raporteze aparitia ulceratiilor bucale, durerilor in gat, febrei sau inrosirii pielii, simptome care apar in timpul terapiei si care indica anormalitati sanguine. In acest caz, tratamentul trebuie oprit si se cere imediat sfatul medicului.

Sarcina si alaptare - Carbimazole 5, comprimate folie
Prudenta in timpul sarcini: doze ridicate pot cauza gusa fatului si hipertiroidism. Se recomanda intreruperea administrarea cu 3-4 saptamani inaintea nasterii. Daca apar simptome care sugereaza depresia maduvei osoase, adm. se intrerupe. Poate denatura unii parametri ai functiei tiroidiene; se recomanda stabilirea nivelului hormonilor liberi si TSH.

Reactii adverse - Carbimazole 5, comprimate folie
Greata, voma, dureri gastrice, cefalee, artralgie, inrosirea pielii si prurit. Depresia maduvei osoase, agranulocitoza.

)))Forma de prezentare Cpr. film. 5 mg; ct. 10 blist. 10 cpr. (P-6L) Hipertiroidism; pregatirea tiroidectomiei in hipertiroidism; pregatirea/tratament concomitent iradierii cu iodo-radioactiv. )))Dozare si mod de administrare Adulti: 30-60 mg/zi, la 8 ore. daca apar imbunatatiri ale starii (observate dupa 1-3 sapt.), doza este redusa treptat, la cea mai mica cantitate, care va controla boala. Dozele uzuale de intretinere: 5-15 mg/zi. Copii: Doza initiala 1,75-1 mg/kg/zi, in doze divizate. )))Contraindicatii La mamele care alapteaza si la pacientii cu antecedente ale RA. )))Atentionari si precautii speciale Pacientii trebuie avertizati sa raporteze aparitia ulceratiilor bucale, durerilor in gat, febrei sau inrosirii pielii, simptome care apar in timpul terapiei si care indica anormalitati sanguine. In acest caz, tratamentul trebuie oprit si se cere imediat sfatul medicului. )))Sarcina si alaptare Prudenta in timpul sarcini: doze ridicate pot cauza gusa fatului si hipertiroidism. Se recomanda intreruperea administrarea cu 3-4 saptamani inaintea nasterii. Daca apar simptome care sugereaza depresia maduvei osoase, adm. se intrerupe. Poate denatura unii parametri ai functiei tiroidiene; se recomanda stabilirea nivelului hormonilor liberi si TSH. Greata, voma, dureri gastrice, cefalee, artralgie, inrosirea pielii si prurit. Depresia maduvei osoase, agranulocitoza.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente