CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Calcium sandoz, comprimate efervescente
Compozitie - Calcium sandoz, comprimate efervescente
Comprimate efervescente continand (echivalent a 500 mg calciu ionizabil): 2,94 g lactat-gluconat de calciu; 0,30 g carbonat de calciu; 1,0 g bicarbonat de sodiu (274 mgsodiu), 0,868 g zahar; 0,022 g zaharina .

Actiune terapeutica - Calcium sandoz, comprimate efervescente
Comprimatele efervescente contin in cantitate mare saruri de calciu ionizabil si rapid solubil; aproximativ 30% din calciul ionizabil este absorbit in tractul gastrointestinal.

Indicatii - Calcium sandoz, comprimate efervescente
Osteoporoza de diferite origini; prevenirea demineralizarii osoase; rahitism si osteomalacie; tetanie latenta (in starile acute se foloseste Calciu Sandoz injectabil); nevoia sporita de calciu la femeile insarcinate si care alapteaza si la copiii in crestere; stari alergice (tratament de sustinere).

Contraindicatii - Calcium sandoz, comprimate efervescente
Hipersensibilitate la produs, hipercalcemie, hipercalcemie grava, insuficienta renala grava.

Precautii - Calcium sandoz, comprimate efervescente
la pacientii cu hipercalcemie usoara (>300 mg = 7,5 mmol/24 h); la pacientii predispusi la formarea de calculi in tractul urinar. Trebuie evitate doze mari de vitamina D.

Interactiuni - Calcium sandoz, comprimate efervescente
Calciul pe cale orala poate reduce absorbtia tetraciclinei orale sau a preparatelor cu fluoruri. Tratamentul concomitent cu vitamina D intensifica absorbtia calciului. Administrarea de calciu reduce reactia la verapamil. La pacientii digitalizati in doze mari, calciul poate creste riscul aritmiilor cardiace.

Reactii adverse - Calcium sandoz, comprimate efervescente
Rar tulburari gastro-intestinale blande.

Mod de administrare - Calcium sandoz, comprimate efervescente
Doza zilnica obisnuita este de 500-1 000 mg calciu esential, care acopera cel putin 70% din cantitatea zilnica recomandata.

((( Comprimate efervescente continand (echivalent a 500 mg calciu ionizabil): 2,94 g lactat-gluconat de calciu; 0,30 g carbonat de calciu; 1,0 g bicarbonat de sodiu (274 mgsodiu), 0,868 g zahar; 0,022 g zaharina . ))) Actiune terapeutica Comprimatele efervescente contin in cantitate mare saruri de calciu ionizabil si rapid solubil; aproximativ 30% din calciul ionizabil este absorbit in tractul gastrointestinal. Osteoporoza de diferite origini; prevenirea demineralizarii osoase; rahitism si osteomalacie; tetanie latenta (in starile acute se foloseste Calciu Sandoz injectabil); nevoia sporita de calciu la femeile insarcinate si care alapteaza si la copiii in crestere; stari alergice (tratament de sustinere). )))Contraindicatii Hipersensibilitate la produs, hipercalcemie, hipercalcemie grava, insuficienta renala grava. ))) Precautii la pacientii cu hipercalcemie usoara (>300 mg = 7,5 mmol/24 h); la pacientii predispusi la formarea de calculi in tractul urinar. Trebuie evitate doze mari de vitamina D. ))) Interactiuni Calciul pe cale orala poate reduce absorbtia tetraciclinei orale sau a preparatelor cu fluoruri. Tratamentul concomitent cu vitamina D intensifica absorbtia calciului. Administrarea de calciu reduce reactia la verapamil. La pacientii digitalizati in doze mari, calciul poate creste riscul aritmiilor cardiace. ))) Reactii adverse Rar tulburari gastro-intestinale blande. )))Mod de administrare Doza zilnica obisnuita este de 500-1 000 mg calciu esential, care acopera cel putin 70% din cantitatea zilnica recomandata.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente