CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Calcium pharco, sirop
Compozitie - Calcium pharco, sirop
Fiecare 5 ml sirop contin: Calcium glubionat 1,8 g (echivalent a 115 mg calciu).

Actiune terapeutica - Calcium pharco, sirop
Calcium Pharco sirop (calciu glubionat) contine saruri de calciu ce sunt rapid absorbite. Calciu este un element esential pentru buna mineralizare a oaselor si pentru formarea dintilor. Un aport adecvat de calciu este foarte important in copilarie, in adolescenta, la varste inaintate, in timpul sarcinii, a lactatiei si in perioada de postmenopauza. De asemenea, calciul ionizat are un rol important pentru diferite functii fiziologice incluzand mentinerea echilibrului electrolitic al fluidelor organismului, in transmisia neuromusculara, in contractia musculara, pentru functia cardiaca si in mecanismul coagularii sangelui. Calciul este de asemenea vital pentru mentinerea integritatii membranelor celulare, pentru permeabilitatea capilarelor si in eliberarea hormonilor si neurotransmitatorilor. Calcium Pharco sirop este un preparat cu gust placut, usor absorbabil, de calciu, eficient in prevenirea si tratamentul carentelor de calciu. Calcium Pharco sirop furnizeaza un aport de calciu adecvat in diferite situatii fiziologice si patologice.

Indicatii - Calcium pharco, sirop
Ca supliment nutritiv: In timpul perioadei de crestere a dintilor; in copilarie; in adolescenta; in sarcina si lactatie; la femei in perioada de postmenopauza; la varstnici. Tratamentul hipocalcemiei din: rahitism si osteomalacie; osteoporoza (senila, postmenopauza, consecutiv gastrectomiilor, imobilizare prelungita sau utilizarea prelungita a corticosteroizilor); tetanie latenta; ca supliment al terapiei parenterale cu calciu in diferite stari hipocalcemice (ca tetania manifesta); consecutiv tiroidectomiei, paratiroidectomiei si in hipoparatiroidismul idiopatic.

Mod de administrare - Calcium pharco, sirop
Calcium Pharco siroptrebuie luat inainte sau in timpul meselor. Ca supliment nutritiv: La sugari: 1 lingurita de sirop de 5 ori pe zi; la copii sub 4 ani: 2 lingurite de sirop de 3 ori pe zi; adulti si copii peste 4 ani: 1 lingura de sirop de 3 ori pe zi; la gravide si in timpul lactatiei: 1 lingura de sirop de 4 ori pe zi. Ca antihipocalcemic (in rahitism, osteomalacie si osteoporoza): 1-2 linguri de sirop de 3 ori pe zi.

Contraindicatii - Calcium pharco, sirop
In hipercalcemie (hiperparatiroidism, hipervitaminoza D), hipercalciurie severa, nefrolitiaza, insuficienta renala severa si galactosemie.

Precautii - Calcium pharco, sirop
Calciul poate reduce absorbtia tetraciclinelor si a preparatelor cu fluor daca se administreaza concomitent. Administrarea de calciu poate reduce raspunsul la Verapamil si al altor blocanti de calciu. Doze mari de calciu pot creste efectul digoxinei si cresterea riscului de aritmii cardiace.

Reactii adverse - Calcium pharco, sirop
In rare cazuri, pot aparea tulburari usoare gastrointestinale.

- Calcium pharco, sirop


Fiecare 5 ml sirop contin: Calcium glubionat 1,8 g (echivalent a 115 mg calciu). Calcium Pharco sirop (calciu glubionat) contine saruri de calciu ce sunt rapid absorbite. Calciu este un element esential pentru buna mineralizare a oaselor si pentru formarea dintilor. Un aport adecvat de calciu este foarte important in copilarie, in adolescenta, la varste inaintate, in timpul sarcinii, a lactatiei si in perioada de postmenopauza. De asemenea, calciul ionizat are un rol important pentru diferite functii fiziologice incluzand mentinerea echilibrului electrolitic al fluidelor organismului, in transmisia neuromusculara, in contractia musculara, pentru functia cardiaca si in mecanismul coagularii sangelui. Calciul este de asemenea vital pentru mentinerea integritatii membranelor celulare, pentru permeabilitatea capilarelor si in eliberarea hormonilor si neurotransmitatorilor. Calcium Pharco sirop este un preparat cu gust placut, usor absorbabil, de calciu, eficient in prevenirea si tratamentul carentelor de calciu. Calcium Pharco sirop furnizeaza un aport de calciu adecvat in diferite situatii fiziologice si patologice. ))) Indicatii Ca supliment nutritiv: In timpul perioadei de crestere a dintilor; in copilarie; in adolescenta; in sarcina si lactatie; la femei in perioada de postmenopauza; la varstnici. Tratamentul hipocalcemiei din: rahitism si osteomalacie; osteoporoza (senila, postmenopauza, consecutiv gastrectomiilor, imobilizare prelungita sau utilizarea prelungita a corticosteroizilor); tetanie latenta; ca supliment al terapiei parenterale cu calciu in diferite stari hipocalcemice (ca tetania manifesta); consecutiv tiroidectomiei, paratiroidectomiei si in hipoparatiroidismul idiopatic. ))) Mod de administrare Calcium Pharco siroptrebuie luat inainte sau in timpul meselor. Ca supliment nutritiv: La sugari: 1 lingurita de sirop de 5 ori pe zi; la copii sub 4 ani: 2 lingurite de sirop de 3 ori pe zi; adulti si copii peste 4 ani: 1 lingura de sirop de 3 ori pe zi; la gravide si in timpul lactatiei: 1 lingura de sirop de 4 ori pe zi. Ca antihipocalcemic (in rahitism, osteomalacie si osteoporoza): 1-2 linguri de sirop de 3 ori pe zi. ))) Contraindicatii In hipercalcemie (hiperparatiroidism, hipervitaminoza D), hipercalciurie severa, nefrolitiaza, insuficienta renala severa si galactosemie. )))Precautii Calciul poate reduce absorbtia tetraciclinelor si a preparatelor cu fluor daca se administreaza concomitent. Administrarea de calciu poate reduce raspunsul la Verapamil si al altor blocanti de calciu. Doze mari de calciu pot creste efectul digoxinei si cresterea riscului de aritmii cardiace. In rare cazuri, pot aparea tulburari usoare gastrointestinale.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente