CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Calciu cu vitamina d3, tablete




Compozitie - Calciu cu vitamina d3, tablete
Calciu (carbonat de calciu) 500 mg, vitamina D3 (cholecalciferol) 125 UI.

Actiune terapeutica - Calciu cu vitamina d3, tablete
Calciul intra in structura scheletului osos si a dintilor si intervine si la nivelul altor functii vitale pentru organism: esential pentru mentinerea echilibrului electrolitic; activeaza enzimele implicate indigestia proteica si lipidica si in producerea de energie; este implicat in procesul de coagulare a sangelui; are rol in transmiterea impulsului nervos; regleaza contractia si relaxarea musculara, inclusiv pe cea a inimii; ajuta la absorbtia multor substante nutritive in special a vitaminei B12 (a carei deficienta determina anemii). Vitamina D asigura absorbtia intestinala a calciului si fosforului si fixarea lor in oase. Este indispensabila pentru functia reglatoare aparat hormonului (echilibru fosfor - calciu); la nivelul rinichilor, moduleaza excretia calciului; actiune anticancerigena (complexul calciu+ vitamina D); imbunatateste activitatea musculara; afecteaza ritmurile biologice, dispozitia, comportamentul.

Mod de administrare - Calciu cu vitamina d3, tablete
Adulti: 1-3 tablete pe zi. Copii peste 5 ani: 1 tableta pe zi.

Indicatii - Calciu cu vitamina d3, tablete
Ca supliment de calciu, in stari fiziologice in care absorbtia sa este insuficienta sau necesarul este crescut: copilarie si adolescenta; sarcina si lactatie; stari postmenopauza; varsta inaintata. In tratamentul deficientelor de calciu ce apar in afectiuni ca: rahitism, osteoporoza, osteomalacie, crampe musculare, tetanie, spasmofilie, hipoparatiroidism acut si cronic si pseudoparatiroidism. Ca tratament adjuvant in: sindrom hemoragic; tulburari de coagulare a sangelui, psoriazis.

Contraindicatii - Calciu cu vitamina d3, tablete
Hipercalcemie, hipertiroidie.

Precautii - Calciu cu vitamina d3, tablete
Litiaza renala. A se feri de accesul copiilor!

Reactii adverse - Calciu cu vitamina d3, tablete
Nu exista la dozele recomandate.

- Calciu cu vitamina d3, tablete


Calciu (carbonat de calciu) 500 mg, vitamina D3 (cholecalciferol) 125 UI. Calciul intra in structura scheletului osos si a dintilor si intervine si la nivelul altor functii vitale pentru organism: esential pentru mentinerea echilibrului electrolitic; activeaza enzimele implicate indigestia proteica si lipidica si in producerea de energie; este implicat in procesul de coagulare a sangelui; are rol in transmiterea impulsului nervos; regleaza contractia si relaxarea musculara, inclusiv pe cea a inimii; ajuta la absorbtia multor substante nutritive in special a vitaminei B12 (a carei deficienta determina anemii). Vitamina D asigura absorbtia intestinala a calciului si fosforului si fixarea lor in oase. Este indispensabila pentru functia reglatoare aparat hormonului (echilibru fosfor - calciu); la nivelul rinichilor, moduleaza excretia calciului; actiune anticancerigena (complexul calciu+ vitamina D); imbunatateste activitatea musculara; afecteaza ritmurile biologice, dispozitia, comportamentul. ))) Mod de administrare Adulti: 1-3 tablete pe zi. Copii peste 5 ani: 1 tableta pe zi. ))) Indicatii Ca supliment de calciu, in stari fiziologice in care absorbtia sa este insuficienta sau necesarul este crescut: copilarie si adolescenta; sarcina si lactatie; stari postmenopauza; varsta inaintata. In tratamentul deficientelor de calciu ce apar in afectiuni ca: rahitism, osteoporoza, osteomalacie, crampe musculare, tetanie, spasmofilie, hipoparatiroidism acut si cronic si pseudoparatiroidism. Ca tratament adjuvant in: sindrom hemoragic; tulburari de coagulare a sangelui, psoriazis. )))Contraindicatii Hipercalcemie, hipertiroidie. )))Precautii Litiaza renala. A se feri de accesul copiilor! Nu exista la dozele recomandate.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente