CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Cal mag zinc, comprimate




Compozitie - Cal mag zinc, comprimate
Calciu (carbonat) 333,4 mg, magneziu (oxid) 133,4 mg, zinc (oxid): 5 mg.

Actiune terapeutica - Cal mag zinc, comprimate
Toate componentele acestui produs sunt esentiale pentru o functionare in conditii optime a organismului uman. Deficienta lor poate crea probleme sanatatii. In cazuri de suprasolicitare fizica si psihica, de mediu poluant, stil de viata dezorganizat si de o alimentatie inadecvata, organismul are nevoie de un supliment crescut din aceste minerale. Cel mai cunoscut rol al calciului este acela de a intra in structura scheletului osos si a dintilor, alaturi de magneziu si fosfor. Calciul intervine si la nivelul altor functii vitale pentru organism: activeaza enzimele implicate in digestia proteica si lipidica; intervine in procesul de coagulare a sangelui. Ionii de calciu si de magneziu sunt implicati in urmatoarele procese: transmiterea influxului nervos; regleaza contractia si relaxarea musculara, inclusiv pe cea a inimii; magneziul intervine in procesul de mentinere constanta a glicemiei; scaderea nivelului normal al magneziului a fost asociata cu aparitia problemelor psihiatrice; magneziul poate preveni aparitia complicatiilor intrauterine si a nasterii premature. Cele mai importante functii ale zincului in organism sunt: intervine in procesul de vindecare a ranilor, arsurilor si fracturilor, grabind refacerea tesuturilor; rol important in procesele de crestere intra- si extrauterina si in ducerea la termen, in bune conditii, a sarcinii (rol esential in sinteza acizilor nucleici); asigura acuitatea gustativa si olfactiva si mentinerea apetitului; protejeaza ficatul de actiunea nociva a substantelor chimice ingerate; rol important in pastrarea imunitatii organismului (activitate imunostimulatoare); normalizeaza functia testiculara si previne adenomul de prostata.

Indicatii - Cal mag zinc, comprimate
In tratamentul deficientelor de calciu, magneziu si zinc, ce apar in afectiuni ca: tetanie, spasmofilie, hipoparatiroidism acut si cronic, osteoporoza, osteomalacie. In: prevenirea decalcifierilor si a fracturilor spontane la varstnici; boli nutritionale (diabet, obezitate); hipercolesterolemie, ateroscleroza; mentinerea integritatii tegumentelor si grabirea vindecarii ranilor; creste imunitatea organismului la infectii; in efort fizic si activitate mentala sustinuta; efect favorabil in dementa senila si schizofrenie; intervine in functionarea normala a prostatei; combate nervozitatea, stresul, insomnia si atacul de panica.

Mod de administrare - Cal mag zinc, comprimate
La adulti 1-3 tablete pe zi.

Contraindicatii - Cal mag zinc, comprimate
Hipercalcemie, hipertiroidie.

Precautii - Cal mag zinc, comprimate
Litiaza renala. A se feri de accesul copiilor!

Reactii adverse - Cal mag zinc, comprimate
Nu s-au semnalat reactii adverse la dozele recomandate.

- Cal mag zinc, comprimate


Calciu (carbonat) 333,4 mg, magneziu (oxid) 133,4 mg, zinc (oxid): 5 mg. Toate componentele acestui produs sunt esentiale pentru o functionare in conditii optime a organismului uman. Deficienta lor poate crea probleme sanatatii. In cazuri de suprasolicitare fizica si psihica, de mediu poluant, stil de viata dezorganizat si de o alimentatie inadecvata, organismul are nevoie de un supliment crescut din aceste minerale. Cel mai cunoscut rol al calciului este acela de a intra in structura scheletului osos si a dintilor, alaturi de magneziu si fosfor. Calciul intervine si la nivelul altor functii vitale pentru organism: activeaza enzimele implicate in digestia proteica si lipidica; intervine in procesul de coagulare a sangelui. Ionii de calciu si de magneziu sunt implicati in urmatoarele procese: transmiterea influxului nervos; regleaza contractia si relaxarea musculara, inclusiv pe cea a inimii; magneziul intervine in procesul de mentinere constanta a glicemiei; scaderea nivelului normal al magneziului a fost asociata cu aparitia problemelor psihiatrice; magneziul poate preveni aparitia complicatiilor intrauterine si a nasterii premature. Cele mai importante functii ale zincului in organism sunt: intervine in procesul de vindecare a ranilor, arsurilor si fracturilor, grabind refacerea tesuturilor; rol important in procesele de crestere intra- si extrauterina si in ducerea la termen, in bune conditii, a sarcinii (rol esential in sinteza acizilor nucleici); asigura acuitatea gustativa si olfactiva si mentinerea apetitului; protejeaza ficatul de actiunea nociva a substantelor chimice ingerate; rol important in pastrarea imunitatii organismului (activitate imunostimulatoare); normalizeaza functia testiculara si previne adenomul de prostata. ))) Indicatii In tratamentul deficientelor de calciu, magneziu si zinc, ce apar in afectiuni ca: tetanie, spasmofilie, hipoparatiroidism acut si cronic, osteoporoza, osteomalacie. In: prevenirea decalcifierilor si a fracturilor spontane la varstnici; boli nutritionale (diabet, obezitate); hipercolesterolemie, ateroscleroza; mentinerea integritatii tegumentelor si grabirea vindecarii ranilor; creste imunitatea organismului la infectii; in efort fizic si activitate mentala sustinuta; efect favorabil in dementa senila si schizofrenie; intervine in functionarea normala a prostatei; combate nervozitatea, stresul, insomnia si atacul de panica.))) Mod de administrare La adulti 1-3 tablete pe zi. ))) Contraindicatii Hipercalcemie, hipertiroidie. )))Precautii Litiaza renala. A se feri de accesul copiilor! Nu s-au semnalat reactii adverse la dozele recomandate.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente