CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Bronhodilatin, comprimate
Compozitie - Bronhodilatin, comprimate
1 comprimat contine 10 mg clorhidrat de izoprenalina.

Actiune terapeutica - Bronhodilatin, comprimate
Simpatomimetic cu efecte adrenergice neselective (stimuleaza receptorii 1 si 2). Nu are afinitate pentru receptorii. Produce bronhodilatatie si vasodilatatie generala, inclusiv pulmonara. Creste pulsul si debitul cardiac. Izoprenalina este eliminata rapid din sange si nu are efecte cumulative.

Indicatii - Bronhodilatin, comprimate
Astm bronsic (tratamentul crizei), bronsita spastica, atelectazii postoperatorii, pregatirea si favorizarea aerosoloterapiei cu alte medicamente (antibiotice, secretolitice, cortizon, cromoglicat), evitarea eventualelor spasme bronsice si usurarea respiratiei in conditii de terapie intensiva; realizarea bronhodilatatiei pentru teste functionale respiratorii. Bloc atrio-ventricular partial sau total, tratamentul si profilaxia acceselor Adams-Stockes, sindrom de sinus carotidian, bradicardie.

Mod de administrare - Bronhodilatin, comprimate
Sublingual 1-2 comprimate; la nevoie se poate repeta dupa 3-4 ore (fara a depasi 6 doze/zi).

Contraindicatii - Bronhodilatin, comprimate
Tahicardie marcata (peste 130/minut), aritmii ectopice (extrasistole polimorfe si in salve), angina instabila, infarct miocardic acut, astm cardiac, hipertiroidism, stari de acidoza.

Precautii - Bronhodilatin, comprimate
Prudenta in cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala si la diabetici. Simpatomimeticele figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi). Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta.

Reactii adverse - Bronhodilatin, comprimate
Tahicardie, palpitatii, dureri precordiale, hipotensiune cu ameteli, cefalee, slabiciune, tremor, rareori greata si voma, mai frecvente la varstnici.

1 comprimat contine 10 mg clorhidrat de izoprenalina. Simpatomimetic cu efecte adrenergice neselective (stimuleaza receptorii 1 si 2). Nu are afinitate pentru receptorii. Produce bronhodilatatie si vasodilatatie generala, inclusiv pulmonara. Creste pulsul si debitul cardiac. Izoprenalina este eliminata rapid din sange si nu are efecte cumulative. Astm bronsic (tratamentul crizei), bronsita spastica, atelectazii postoperatorii, pregatirea si favorizarea aerosoloterapiei cu alte medicamente (antibiotice, secretolitice, cortizon, cromoglicat), evitarea eventualelor spasme bronsice si usurarea respiratiei in conditii de terapie intensiva; realizarea bronhodilatatiei pentru teste functionale respiratorii. Bloc atrio-ventricular partial sau total, tratamentul si profilaxia acceselor Adams-Stockes, sindrom de sinus carotidian, bradicardie. )))Mod de administrare Sublingual 1-2 comprimate; la nevoie se poate repeta dupa 3-4 ore (fara a depasi 6 doze/zi). )))Contraindicatii Tahicardie marcata (peste 130/minut), aritmii ectopice (extrasistole polimorfe si in salve), angina instabila, infarct miocardic acut, astm cardiac, hipertiroidism, stari de acidoza. )))Precautii Prudenta in cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala si la diabetici. Simpatomimeticele figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi). Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta. ))) Reactii adverse Tahicardie, palpitatii, dureri precordiale, hipotensiune cu ameteli, cefalee, slabiciune, tremor, rareori greata si voma, mai frecvente la varstnici.
1px
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente