CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Bronal, comprimate
Compozitie - Bronal, comprimate
Comprimate continand 60 mg terfenadina.

Actiune terapeutica - Bronal, comprimate
Antihistaminic, actionand ca antagonist selectiv al receptorilor histaminici H1. Dupa administrare per os, Bronal este bine absorbit din tractul gastro-intestinal si distribuit in tesuturile corpului. Produsul patrunde putin in S.N.C. si nu produce depresia acestuia. Spre deosebire de alti inhibitori H1, terfenadina nu determina sedarea sau reducerea performantelor psihomotorii si nu are efecte antiserotoninice sau antiadrenergice. Nu s-au constatat interactiuni intre terfenadine si agenti depresanti ai S.N.C., nu interactioneaza cu alcoolul si benzodiazepinele. Timpul de injumatatire plasmatica al terfenadinei este de 4-5 ore, dar efectul antihistaminic persista inca 12 ore datorita metabolitilor activi. Produsul este excretat prin fecale (60%)si urina (40%).

Indicatii - Bronal, comprimate
Rinita alergica, urticarie, edem angioneurotic, intepaturi de insecte, dermita atopica, bronsita alergica, astm bronsic alergic.

Mod de administrare - Bronal, comprimate
Adulti: per os, 60 mg (1 comprimat) de 2 ori pe zi. Copii 6-12 ani: 1/2 comprimat (30 mg) de 2 ori pe zi.

Contraindicatii - Bronal, comprimate
Hipersensibilitate cunoscuta la produs, in cursul sarcinii.

Reactii adverse - Bronal, comprimate
Cefalee, uneori tulburari gastro-intestinale.

- Bronal, comprimate


Comprimate continand 60 mg terfenadina. Antihistaminic, actionand ca antagonist selectiv al receptorilor histaminici H1. Dupa administrare per os, Bronal este bine absorbit din tractul gastro-intestinal si distribuit in tesuturile corpului. Produsul patrunde putin in S.N.C. si nu produce depresia acestuia. Spre deosebire de alti inhibitori H1, terfenadina nu determina sedarea sau reducerea performantelor psihomotorii si nu are efecte antiserotoninice sau antiadrenergice. Nu s-au constatat interactiuni intre terfenadine si agenti depresanti ai S.N.C., nu interactioneaza cu alcoolul si benzodiazepinele. Timpul de injumatatire plasmatica al terfenadinei este de 4-5 ore, dar efectul antihistaminic persista inca 12 ore datorita metabolitilor activi. Produsul este excretat prin fecale (60%)si urina (40%). Rinita alergica, urticarie, edem angioneurotic, intepaturi de insecte, dermita atopica, bronsita alergica, astm bronsic alergic. ))) Mod de administrare Adulti: per os, 60 mg (1 comprimat) de 2 ori pe zi. Copii 6-12 ani: 1/2 comprimat (30 mg) de 2 ori pe zi. ))) Contraindicatii Hipersensibilitate cunoscuta la produs, in cursul sarcinii. Cefalee, uneori tulburari gastro-intestinale.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente