CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Brocriptin, comprimate




Forma de prezentare - Brocriptin, comprimate
BROCRIPTIN BIOFARM SA; Dj. 2,5 mg; ct. 2 blist. 20 dj. (P-RF)

Indicatii - Brocriptin, comprimate
Endocrinologice - tulburari de ciclu menstrual si infertilitate, induse de prolactina, la femei. Hiperprolactinemie la barbati. Prolactinom. Acromegalie. Inhibitia lactatiei. afectiuni benigne ale sanului. Neurologice - boala Parkinson idiopatica sau post-encefalitica.

Dozare si mod de administrare - Brocriptin, comprimate
Oral, in timpul mesei. in hipogonadism, galactoree si/sau amenoree, tulburari ale ciclului menstrual: 1,25 mg de 2-3 ori/zi. Pentru suprimarea lactatiei: 2,5 mg de 2 ori/zi, timp de 14 zile. In sindrom premenstrual: 1,25 mg/zi din a 14-a zi a ciclului, cu crestere treptata a dozei, pana se ajunge la 2,5 mg de 2 ori/zi la menstruatie. In boala Parkinson: 1,25 mg in prima zi, la masa de seara, 2,5 mg a doua zi, crescand doza progresiv panala 20-40 mg/zi.

Contraindicatii - Brocriptin, comprimate
Hipersensibilitate la bromocriptina sau la alti alcaloizi ai ergotului. hipertensiune arteriala in timpul sarcinii sau perinatal.

Atentionari si precautii speciale - Brocriptin, comprimate
Nu trebuie adm. post-partum femeilor cu hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica sau cu manifestari si/sau antecedente de tulburare psihotica majora. Nu se recomanda adm. concomitenta cu alti alcaloizi din ergot. La bolnavele cu indicatie de tratament pentru mastodinie sau modificari nodulare si/sau chistice ale sanului, trebuie mai intai sa se excluda malignitatea. Prudenta la bolnavii cu antecedente de tulburari psihotice, afectiuni cardiovasc. severe, ulcer sau hemoragie digestiva. Modificarile pleuropulmonare neexplicate trebuie investigate atent. Administrari se intrerupe cand s-au diagnosticat sau se suspecteaza modificari de fibroza retroperitoneala. Atentie in cazul asocierii cu eritromicina sau josamicina. Atentie in cazul: femeilor insarcinate, soferi, persoane cu activitati de precizie.

Reactii adverse - Brocriptin, comprimate
Greata, ameteala, astenie, varsaturi, hipertensiune arteriala ortostatica, constipatie, tulburari de echilibru, cefalee, excitatie psihomotorie, halucinatii, tulburari diskinetice, uscaciunea gurii, crampe ale musculaturii gambelor, reactii alergice cutanate, paloare reversibila a degetelor indusa de frig. Rar, cazuri de fibroza pleuropulmonara sau retroperitoneala.

)))Forma de prezentare BROCRIPTIN BIOFARM SA; Dj. 2,5 mg; ct. 2 blist. 20 dj. (P-RF) Endocrinologice - tulburari de ciclu menstrual si infertilitate, induse de prolactina, la femei. Hiperprolactinemie la barbati. Prolactinom. Acromegalie. Inhibitia lactatiei. afectiuni benigne ale sanului. Neurologice - boala Parkinson idiopatica sau post-encefalitica. )))Dozare si mod de administrare Oral, in timpul mesei. in hipogonadism, galactoree si/sau amenoree, tulburari ale ciclului menstrual: 1,25 mg de 2-3 ori/zi. Pentru suprimarea lactatiei: 2,5 mg de 2 ori/zi, timp de 14 zile. In sindrom premenstrual: 1,25 mg/zi din a 14-a zi a ciclului, cu crestere treptata a dozei, pana se ajunge la 2,5 mg de 2 ori/zi la menstruatie. In boala Parkinson: 1,25 mg in prima zi, la masa de seara, 2,5 mg a doua zi, crescand doza progresiv panala 20-40 mg/zi. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la bromocriptina sau la alti alcaloizi ai ergotului. hipertensiune arteriala in timpul sarcinii sau perinatal. )))Atentionari si precautii speciale Nu trebuie adm. post-partum femeilor cu hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica sau cu manifestari si/sau antecedente de tulburare psihotica majora. Nu se recomanda adm. concomitenta cu alti alcaloizi din ergot. La bolnavele cu indicatie de tratament pentru mastodinie sau modificari nodulare si/sau chistice ale sanului, trebuie mai intai sa se excluda malignitatea. Prudenta la bolnavii cu antecedente de tulburari psihotice, afectiuni cardiovasc. severe, ulcer sau hemoragie digestiva. Modificarile pleuropulmonare neexplicate trebuie investigate atent. Administrari se intrerupe cand s-au diagnosticat sau se suspecteaza modificari de fibroza retroperitoneala. Atentie in cazul asocierii cu eritromicina sau josamicina. Atentie in cazul: femeilor insarcinate, soferi, persoane cu activitati de precizie. Greata, ameteala, astenie, varsaturi, hipertensiune arteriala ortostatica, constipatie, tulburari de echilibru, cefalee, excitatie psihomotorie, halucinatii, tulburari diskinetice, uscaciunea gurii, crampe ale musculaturii gambelor, reactii alergice cutanate, paloare reversibila a degetelor indusa de frig. Rar, cazuri de fibroza pleuropulmonara sau retroperitoneala.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente