CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Bivacyn, unguent oftalmic




Compozitie - Bivacyn, unguent oftalmic
Un gram de unguent oftalmic contine 3 500 u.i. de neomicina sub forma de sulfat de neomicina si 250 u.i. de bacitracina.

Actiune terapeutica - Bivacyn, unguent oftalmic
Medicamentul are un larg spectru antibacterian, datorat suprapunerii spectrelor neomicinei si bacitracinei. Bivacyn este utilizat pentru tratamentul extern al majoritatii infectiilor cauzate de bacterii gram pozitive si gram negative. Administrat in uz extern, practic nu este absorbit, deci nu are actiune sistemica.

Indicatii - Bivacyn, unguent oftalmic
In dermatologie: piodermita epidermica (impetigo) si epidermocutanata (foliculite), dermatopatii suprainfectate de diferite etiologii (eczema vulgara, pruridermatite constitutionale cronice alergice, dermatite seboreice cu infectie bacteriana secundara si stasis dermatitis), ulceratii suprainfectate de diverse etiologii (tumori ulcerate, ulceratii datorate insuficientei circulatorii), eritrasma, dermatopatii bacteriene (Ecthyma gangrenosum, anthrax), prevenirea infectiilor piococice in unele dermatopatii frecvent asociate cu suprainfectii (Herpes simplex, Herpes zoster, intepaturi de insecte). In oftalmologie: blefarite, dacriocistite, hordeolum, conjunctivite acute, ulcere corneene, keratoconjunctivite, blefaroconjunctivite. Bivacyn este, de asemenea, utilizat in chirurgie si in otorinolaringologie.

Mod de administrare - Bivacyn, unguent oftalmic
Unguent: Se va aplica pe zona afectata de 2-4 ori pe zi. Unguent oftalmic: Se va aplica unguentul din tub cu varful aplicatorului pe pleoape intr-un strat subtire de 2-5 ori pe zi.

Contraindicatii - Bivacyn, unguent oftalmic
Hipersensibilitate la neomicina si alte aminoglicozide, bacitracina si alti ingredienti din aceasta combinatie. Nu se foloseste in tratamentul afectiunilor urechii externe, daca timpanul este perforat.

Precautii - Bivacyn, unguent oftalmic
Poate aparea absorbtie sistemica ca urmare a aplicarii pe suprafete mari (> 20%) pe rani, arsuri sau ulceratii. Deoarece absorbtia se poate face prin piele, Bivacyn se va folosi cu prudenta la pacientii cu insuficienta renala, intrucat poate creste riscul de nefrotoxicitate si ototoxicitate. Tratamentul cu Bivacyn va fi intrerupt la aparitia semnelor de iritatie a pielii sau hipersensibilitate. Setul de preparare al solutiei extemporanee include un flacon continand amestecul de antibiotice sub forma de pudra si un flacon de 10 ml solvent. Solutia va fi preparata in conditii aseptice, chiar inainte de utilizare. Solutia preparata va fi folosita in urmatoarele 3 saptamani.

Sarcina si alaptare - Bivacyn, unguent oftalmic
Bivacyn nu va fi utilizat in timpul sarcinii si lactatiei, exceptand cazurile in care este strict indicat. Datorita riscului absorbtiei sistemice asociat utilizarii externe, aceasta combinatie nu se va folosi pe suprafete mari pentru o durata indelungata. Medicamentul nu va fi lasat la indemana copiilor.

Reactii adverse - Bivacyn, unguent oftalmic
Reactii de hipersensibilitate la substantele active. Iritatii ale pielii, edem, prurit, urticarie, dermatite de contact, suprainfectii. Efecte secundare sistemice asociate utilizarii externe sunt improbabile, totusi sunt posibile (ototoxicitate, nefrotoxicitate).

Un gram de unguent oftalmic contine 3 500 u.i. de neomicina sub forma de sulfat de neomicina si 250 u.i. de bacitracina. Medicamentul are un larg spectru antibacterian, datorat suprapunerii spectrelor neomicinei si bacitracinei. Bivacyn este utilizat pentru tratamentul extern al majoritatii infectiilor cauzate de bacterii gram pozitive si gram negative. Administrat in uz extern, practic nu este absorbit, deci nu are actiune sistemica. In dermatologie: piodermita epidermica (impetigo) si epidermocutanata (foliculite), dermatopatii suprainfectate de diferite etiologii (eczema vulgara, pruridermatite constitutionale cronice alergice, dermatite seboreice cu infectie bacteriana secundara si stasis dermatitis), ulceratii suprainfectate de diverse etiologii (tumori ulcerate, ulceratii datorate insuficientei circulatorii), eritrasma, dermatopatii bacteriene (Ecthyma gangrenosum, anthrax), prevenirea infectiilor piococice in unele dermatopatii frecvent asociate cu suprainfectii (Herpes simplex, Herpes zoster, intepaturi de insecte). In oftalmologie: blefarite, dacriocistite, hordeolum, conjunctivite acute, ulcere corneene, keratoconjunctivite, blefaroconjunctivite. Bivacyn este, de asemenea, utilizat in chirurgie si in otorinolaringologie. ))) Mod de administrare Unguent: Se va aplica pe zona afectata de 2-4 ori pe zi. Unguent oftalmic: Se va aplica unguentul din tub cu varful aplicatorului pe pleoape intr-un strat subtire de 2-5 ori pe zi. ))) Contraindicatii Hipersensibilitate la neomicina si alte aminoglicozide, bacitracina si alti ingredienti din aceasta combinatie. Nu se foloseste in tratamentul afectiunilor urechii externe, daca timpanul este perforat. )))Precautii Poate aparea absorbtie sistemica ca urmare a aplicarii pe suprafete mari (> 20%) pe rani, arsuri sau ulceratii. Deoarece absorbtia se poate face prin piele, Bivacyn se va folosi cu prudenta la pacientii cu insuficienta renala, intrucat poate creste riscul de nefrotoxicitate si ototoxicitate. Tratamentul cu Bivacyn va fi intrerupt la aparitia semnelor de iritatie a pielii sau hipersensibilitate. Setul de preparare al solutiei extemporanee include un flacon continand amestecul de antibiotice sub forma de pudra si un flacon de 10 ml solvent. Solutia va fi preparata in conditii aseptice, chiar inainte de utilizare. Solutia preparata va fi folosita in urmatoarele 3 saptamani. )))Sarcina si alaptare Bivacyn nu va fi utilizat in timpul sarcinii si lactatiei, exceptand cazurile in care este strict indicat. Datorita riscului absorbtiei sistemice asociat utilizarii externe, aceasta combinatie nu se va folosi pe suprafete mari pentru o durata indelungata. Medicamentul nu va fi lasat la indemana copiilor. Reactii de hipersensibilitate la substantele active. Iritatii ale pielii, edem, prurit, urticarie, dermatite de contact, suprainfectii. Efecte secundare sistemice asociate utilizarii externe sunt improbabile, totusi sunt posibile (ototoxicitate, nefrotoxicitate).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente