CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Bentyl, capsule




Actiune terapeutica - Bentyl, capsule
Agent anticolinergic.

Indicatii - Bentyl, capsule
Hipermotilitate si spasme ale tractului gastrointestinal, asociate cu colon iritabil si colita spastica.

Mod de administrare - Bentyl, capsule
Capsule, sirop, tablete: Hipermotilitate si spasme ale tractului gastro-intestinal Adulti:10-20 mg de 3-4 ori/zi; apoi, se poate creste la doza zilnica totala de 160 mg, daca efectele adverse nu limiteaza administrarea. Copii peste 6 ani, capsule sau tablete: 10 mg de 3-4 ori/zi; Copii, 6 luni-2 ani: sirop: 5-10 mg de 3-4 ori/zi; 2 ani si peste: 10 mg de 3-4 ori/zi. Dozele se ajusteaza in functie de efect si reactii adverse. Intramuscular: Hipermotilitate si spasm gastro-intestinal Adulti: 20 mg la 4-6 h. Nu se administreaza intravenos.

Contraindicatii - Bentyl, capsule
Nu se administreaza la pacientii cu ulcer peptic.

Precautii - Bentyl, capsule
La pacientii in varsta poate fi necesara scaderea dozelor datorita aparitiei confuziei, agitatiei sau letargie. Se poate administra si la pacientii cu glaucom. Observatii pentru pacient – familie Luati conform prescriptiei si anuntati aparitia efectelor adverse sau lipsa de raspuns terapeutic. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita; medicamentul poate produce ameteli sau tulburari ale vederii. Evaluarea si controlul terapiei Determinati prezenta/antecedentele de ulcer peptic. Examinati abdominal si revedeti endoscopia, colonoscopia.

Reactii adverse - Bentyl, capsule
Episoade de euforie, ameteala, senzatie de distensie abdominala. Folosirea siropului la copii sub 3 luni: convulsii, sincopa, simptome respiratorii, modificari ale pulsului, asfixie, hipotonie musculara, coma.

Agent anticolinergic. ))) Indicatii Hipermotilitate si spasme ale tractului gastrointestinal, asociate cu colon iritabil si colita spastica. ))) Mod de administrare Capsule, sirop, tablete: Hipermotilitate si spasme ale tractului gastro-intestinal Adulti:10-20 mg de 3-4 ori/zi; apoi, se poate creste la doza zilnica totala de 160 mg, daca efectele adverse nu limiteaza administrarea. Copii peste 6 ani, capsule sau tablete: 10 mg de 3-4 ori/zi; Copii, 6 luni-2 ani: sirop: 5-10 mg de 3-4 ori/zi; 2 ani si peste: 10 mg de 3-4 ori/zi. Dozele se ajusteaza in functie de efect si reactii adverse. Intramuscular: Hipermotilitate si spasm gastro-intestinal Adulti: 20 mg la 4-6 h. Nu se administreaza intravenos. ))) Contraindicatii Nu se administreaza la pacientii cu ulcer peptic. )))Precautii La pacientii in varsta poate fi necesara scaderea dozelor datorita aparitiei confuziei, agitatiei sau letargie. Se poate administra si la pacientii cu glaucom. Observatii pentru pacient – familie Luati conform prescriptiei si anuntati aparitia efectelor adverse sau lipsa de raspuns terapeutic. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita; medicamentul poate produce ameteli sau tulburari ale vederii. Evaluarea si controlul terapiei Determinati prezenta/antecedentele de ulcer peptic. Examinati abdominal si revedeti endoscopia, colonoscopia.))) Reactii adverse Episoade de euforie, ameteala, senzatie de distensie abdominala. Folosirea siropului la copii sub 3 luni: convulsii, sincopa, simptome respiratorii, modificari ale pulsului, asfixie, hipotonie musculara, coma.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente