CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Baclofen awd 10, 25, comprimate
Forma de prezentare - Baclofen awd 10, 25, comprimate
Cpr. 10 mg, 25 mg; ct. 5 blist. 10 cpr. (P-6L)

Indicatii - Baclofen awd 10, 25, comprimate
Spasticitatea muschilor scheletici in scleroza multipla, tulburari spastice care apar in boli ale maduvei spinarii sau de origine cerebrala.

Dozare si mod de administrare - Baclofen awd 10, 25, comprimate
Adulti, initial 5 mg de 3 ori/zi, apoi se mareste din 3 in 3 zile cu 5 mg de 3 ori/zi, pana se atinge doza zilnica necesara. Doza optima este intre 30 mg si 75 mg/zi, uneori poate fi necesara o doza zilnica de 100-200 mg. in insuficienta renala se administreaza doze mai mici. in pediatrie, doza este de 0,75-2 mg/kg, fractionata in 4 prize.

Contraindicatii - Baclofen awd 10, 25, comprimate
Hipersensibilitate.

Atentionari si precautii speciale - Baclofen awd 10, 25, comprimate
Bolnavii cu tulburari psihotice, schizofrenie, stari confuzionale, epilepsie trebuie supravegheati. Aceeasi atentie se recomanda bolnavilor cu ulcer peptic, maladii cerebrovasculare, alterari renale, hepatice, respiratorii. Precautie la bolnavii cu hipertonie preexistenta a sfincterului vezical. Tratament trebuie oprit prin reducerea gradata a dozei. Pacientii cu boli hepatice sau cu diabet zaharat trebuie supravegheati prin teste de laborator. A nu se lasa la indemana copiilor! Atentie in cazul asocierii cu: preparate care actioneaza asupra SNC sau alcool, antidepresive triciclice, antihipertensiune arteriala, L-dopa sau carbidopa.

Sarcina - Baclofen awd 10, 25, comprimate
Prudenta la femei insarcinate.

Reactii adverse - Baclofen awd 10, 25, comprimate
SNC: somnolenta, uscaciune a gurii, scaderea capacitatii respiratorii, oboseala, confuzie mintala, ameteala, greata, voma, dureri de cap si insomnie, euforie, stari depresive, parestezii, mialgii, atonie musculara, ataxie, tremor, nistagmus, tulburari de acomodare, halucinatii, co?maruri, scaderea pragului convulsivant. Gastrointestinal: constipatie, diaree. Cardiovascular: hTA. Urogenital: disurie, micaiuni frecvente, enurezis.

Alte reactii adverse - Baclofen awd 10, 25, comprimate
Tulburari vizuale, hiperhidroza, eruptii cutanate, tulburari ale functiei hepatice, spasticitate crescuta, ca o reactie paradoxala la medicatie; mai poate aparea hipotonia musculara.

)))Forma de prezentare Cpr. 10 mg, 25 mg; ct. 5 blist. 10 cpr. (P-6L) Spasticitatea muschilor scheletici in scleroza multipla, tulburari spastice care apar in boli ale maduvei spinarii sau de origine cerebrala. )))Dozare si mod de administrare Adulti, initial 5 mg de 3 ori/zi, apoi se mareste din 3 in 3 zile cu 5 mg de 3 ori/zi, pana se atinge doza zilnica necesara. Doza optima este intre 30 mg si 75 mg/zi, uneori poate fi necesara o doza zilnica de 100-200 mg. in insuficienta renala se administreaza doze mai mici. in pediatrie, doza este de 0,75-2 mg/kg, fractionata in 4 prize. )))Contraindicatii Hipersensibilitate. )))Atentionari si precautii speciale Bolnavii cu tulburari psihotice, schizofrenie, stari confuzionale, epilepsie trebuie supravegheati. Aceeasi atentie se recomanda bolnavilor cu ulcer peptic, maladii cerebrovasculare, alterari renale, hepatice, respiratorii. Precautie la bolnavii cu hipertonie preexistenta a sfincterului vezical. Tratament trebuie oprit prin reducerea gradata a dozei. Pacientii cu boli hepatice sau cu diabet zaharat trebuie supravegheati prin teste de laborator. A nu se lasa la indemana copiilor! Atentie in cazul asocierii cu: preparate care actioneaza asupra SNC sau alcool, antidepresive triciclice, antihipertensiune arteriala, L-dopa sau carbidopa. )))Sarcina Prudenta la femei insarcinate. SNC: somnolenta, uscaciune a gurii, scaderea capacitatii respiratorii, oboseala, confuzie mintala, ameteala, greata, voma, dureri de cap si insomnie, euforie, stari depresive, parestezii, mialgii, atonie musculara, ataxie, tremor, nistagmus, tulburari de acomodare, halucinatii, co?maruri, scaderea pragului convulsivant. Gastrointestinal: constipatie, diaree. Cardiovascular: hTA. Urogenital: disurie, micaiuni frecvente, enurezis. )))Alte reactii adverse Tulburari vizuale, hiperhidroza, eruptii cutanate, tulburari ale functiei hepatice, spasticitate crescuta, ca o reactie paradoxala la medicatie; mai poate aparea hipotonia musculara.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente