CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Astonin h, comprimate




Compozitie - Astonin h, comprimate
1 tableta contine 0,1 mg fludrocortizon.

Indicatii - Astonin h, comprimate
Hipotensiune constitutionala (esentiala). Sindromul ortostatic. Hipotensiune ortostatica idiopatica (hipotensiune posturala). Tulburari circulatorii periferice. Boala Addison. Sindromul adrenogenital.

Mod de administrare - Astonin h, comprimate
Adulti:in hipotensiunea esentiala si sindromul ortostatic se administreaza ca doza de inceput: 2-3 tablete/zi; dupa ameliorarea simptomelor se vor administra 1-2 tablete/zi. Femeile care iau contraceptive orale si batranii raspund, in majoritatea cazurilor, bine la doze mai mici: in aceste cazuri se vor administra, ca doza de inceput, 1-2 tablete/zi. in cazuri foarte severe, se vor administra in caz de necesitate 4-5 tablete/zi. In boala Addison: se administreaza in doza de substitutie de 1-2 tablete/zi. In acelasi timp pacientului i se administreaza cortizol in doza de substitutie, adaptata ritmului circadian. In sindromul adrenogenital, se vor administra: hidrocortizon 15-30 mg/m2 suprafata corporala, asociat cu Astonin-H. In primele saptamani si luni de viata, doza zilnica necesara de Astonin-H este de 0,15-0,30 mg/m suprafata corporala (=1 1/2-3 tablete/m suprafata corporala); in al doilea an de viata, doza scade la jumatate; in al treilea an este doar un sfert sau o treime din doza initiala. A nu se administra mai mult de 4-5 tablete/zi de Astonin-H. In cazuri izolate, dozele mai mari pot creste efectele asupra sistemului cardiovascular; in orice caz nu pot fi evitate efectele de tip glucocorticoid. Copii: in general - 1 tableta/zi. Se indica reducerea dozei la 1/2 tableta/zi sau 1 tableta/zi la fiecare a doua zi, dupa ameliorarea simptomelor. Efectul se instaleaza la 2-3 zile de la prima adminstrare si se mentine cateva zile dupa incetarea tratamentului. Se va lua dupa masa, nemestecat, cu putin lichid.

Contraindicatii - Astonin h, comprimate
Hipertensiune, edeme, arterioscleroza cerebrala avansata. Sarcina: nu se cunoaste nici un risc teratogen/embriotoxic in caz de utilizare prelungita a medicamentului; experimente efectuate pe animale au demonstrat insa efecte de acest gen, acestea neavand nici o semnificatie in utilizarea medicamentului la om. Perioada de lactatie (substanta trece in lapte; pana in momentul de fata nu s-au demonstrat efecte nocive asupra copilului): este necesara diagnosticarea corecta.

Reactii adverse - Astonin h, comprimate
Edeme (retentie de sodiu), hipertensiune, cefalee; pierdere de potasiu; hipopotasemie, poate fi accentuata in caz de utilizare prelungita de laxative - eventual, se va face substitutie de potasiu.

1 tableta contine 0,1 mg fludrocortizon. Hipotensiune constitutionala (esentiala). Sindromul ortostatic. Hipotensiune ortostatica idiopatica (hipotensiune posturala). Tulburari circulatorii periferice. Boala Addison. Sindromul adrenogenital. )))Mod de administrare Adulti:in hipotensiunea esentiala si sindromul ortostatic se administreaza ca doza de inceput: 2-3 tablete/zi; dupa ameliorarea simptomelor se vor administra 1-2 tablete/zi. Femeile care iau contraceptive orale si batranii raspund, in majoritatea cazurilor, bine la doze mai mici: in aceste cazuri se vor administra, ca doza de inceput, 1-2 tablete/zi. in cazuri foarte severe, se vor administra in caz de necesitate 4-5 tablete/zi. In boala Addison: se administreaza in doza de substitutie de 1-2 tablete/zi. In acelasi timp pacientului i se administreaza cortizol in doza de substitutie, adaptata ritmului circadian. In sindromul adrenogenital, se vor administra: hidrocortizon 15-30 mg/m2 suprafata corporala, asociat cu Astonin-H. In primele saptamani si luni de viata, doza zilnica necesara de Astonin-H este de 0,15-0,30 mg/m suprafata corporala (=1 1/2-3 tablete/m suprafata corporala); in al doilea an de viata, doza scade la jumatate; in al treilea an este doar un sfert sau o treime din doza initiala. A nu se administra mai mult de 4-5 tablete/zi de Astonin-H. In cazuri izolate, dozele mai mari pot creste efectele asupra sistemului cardiovascular; in orice caz nu pot fi evitate efectele de tip glucocorticoid. Copii: in general - 1 tableta/zi. Se indica reducerea dozei la 1/2 tableta/zi sau 1 tableta/zi la fiecare a doua zi, dupa ameliorarea simptomelor. Efectul se instaleaza la 2-3 zile de la prima adminstrare si se mentine cateva zile dupa incetarea tratamentului. Se va lua dupa masa, nemestecat, cu putin lichid. )))Contraindicatii Hipertensiune, edeme, arterioscleroza cerebrala avansata. Sarcina: nu se cunoaste nici un risc teratogen/embriotoxic in caz de utilizare prelungita a medicamentului; experimente efectuate pe animale au demonstrat insa efecte de acest gen, acestea neavand nici o semnificatie in utilizarea medicamentului la om. Perioada de lactatie (substanta trece in lapte; pana in momentul de fata nu s-au demonstrat efecte nocive asupra copilului): este necesara diagnosticarea corecta. Edeme (retentie de sodiu), hipertensiune, cefalee; pierdere de potasiu; hipopotasemie, poate fi accentuata in caz de utilizare prelungita de laxative - eventual, se va face substitutie de potasiu.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente