CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Aspegic, flacoane injectabile




Compozitie - Aspegic, flacoane injectabile
Pulbere: Acetil salicilat de lizina 0,9 g corespunzand la 0,5 g acid acetil salicilic. Glicina 0,1 g. Solvent: Apa pentru preparat injectabil.

Indicatii - Aspegic, flacoane injectabile
Algii diverse; stari febrile; afectiuni reumatice.

Mod de administrare - Aspegic, flacoane injectabile
Se dizolva continutul unui flacon in cei 5 ml de apa din fiola. Se injecteaza, dupa dizolvarea completa a pulberii, i.m. profund sau i.v., direct ori in perfuzie i.v., prin intermediul unei solutii vehicul (solutie de clorura de sodiu, glucoza sau sorbitol). Se recomanda evitarea amestecului in aceeati seringa a Aspegic Injectabil 0,5 g cu alte produse injectabile. Aspegic Injectabil 0,5 g poate fi utilizat in cura prelungita. Adulti: per injectie: 1 sau 2 flacoane; in dureri intense, se recomanda administrarea a 2 flacoane o data i.v.; in 24 de ore: - de obicei 1 sau 4 flacoane; in anumite cazuri, posologia zilnica poate ajunge la 8 flacoane. Copii peste 6 ani: de la 10 la 25 mg/zi. De la 6 la 10 ani: 1/2 pana la 1 flacon/zi. Peste 11 ani: 1 pana la 2 flacoane/zi.

Contraindicatii - Aspegic, flacoane injectabile
Boli ulceroase gastroduodenale; accidente anterioare de hipersensibilitate la salicilati; riscuri hemoragice. Atentie! Absolut contraindicat in ultimul trimestru de sarcina.

Precautii - Aspegic, flacoane injectabile
Produsul este rezervat adultilor si copiilor peste 6 ani. Trebuie folosit cu prudenta in caz de: antecedent de ulcer gastro-duodenal sau de hemoragii digestive; insuficienta renala; astm; dispozitiv intrauterin. Nu se recomanda: in caz de guta; in menoragii, din cauza riscului de crestere a duratei si a fluxului menstrual. Sarcina: Administrarea de scurta durata in timpul primelor doua trimestre ale sarcinii nu pare sa creeze probleme. In schimb administrarea este absolut contraindicata in timpul ultimului trimestru de sarcina.

Reactii adverse - Aspegic, flacoane injectabile
La doze mari: tiuit in urechi, senzatie de scadere a acuitatii auditive, cefalee; sindroame hemoragice cu cresterea timpului de sangerare, hemoragii digestive; accidente de sensibilizare (edem, urticarie, astm, accidente anafilactice). Riscurile de dureri abdominale sau de ulceratii gastrice sunt foarte reduse cu Aspegic Injectabil 0,5 g datorita modului sau de admnistrare.

- Aspegic, flacoane injectabile


Pulbere: Acetil salicilat de lizina 0,9 g corespunzand la 0,5 g acid acetil salicilic. Glicina 0,1 g. Solvent: Apa pentru preparat injectabil. Algii diverse; stari febrile; afectiuni reumatice. ))) Mod de administrare Se dizolva continutul unui flacon in cei 5 ml de apa din fiola. Se injecteaza, dupa dizolvarea completa a pulberii, i.m. profund sau i.v., direct ori in perfuzie i.v., prin intermediul unei solutii vehicul (solutie de clorura de sodiu, glucoza sau sorbitol). Se recomanda evitarea amestecului in aceeati seringa a Aspegic Injectabil 0,5 g cu alte produse injectabile. Aspegic Injectabil 0,5 g poate fi utilizat in cura prelungita. Adulti: per injectie: 1 sau 2 flacoane; in dureri intense, se recomanda administrarea a 2 flacoane o data i.v.; in 24 de ore: - de obicei 1 sau 4 flacoane; in anumite cazuri, posologia zilnica poate ajunge la 8 flacoane. Copii peste 6 ani: de la 10 la 25 mg/zi. De la 6 la 10 ani: 1/2 pana la 1 flacon/zi. Peste 11 ani: 1 pana la 2 flacoane/zi. ))) Contraindicatii Boli ulceroase gastroduodenale; accidente anterioare de hipersensibilitate la salicilati; riscuri hemoragice. Atentie! Absolut contraindicat in ultimul trimestru de sarcina. )))Precautii Produsul este rezervat adultilor si copiilor peste 6 ani. Trebuie folosit cu prudenta in caz de: antecedent de ulcer gastro-duodenal sau de hemoragii digestive; insuficienta renala; astm; dispozitiv intrauterin. Nu se recomanda: in caz de guta; in menoragii, din cauza riscului de crestere a duratei si a fluxului menstrual. Sarcina: Administrarea de scurta durata in timpul primelor doua trimestre ale sarcinii nu pare sa creeze probleme. In schimb administrarea este absolut contraindicata in timpul ultimului trimestru de sarcina. La doze mari: tiuit in urechi, senzatie de scadere a acuitatii auditive, cefalee; sindroame hemoragice cu cresterea timpului de sangerare, hemoragii digestive; accidente de sensibilizare (edem, urticarie, astm, accidente anafilactice). Riscurile de dureri abdominale sau de ulceratii gastrice sunt foarte reduse cu Aspegic Injectabil 0,5 g datorita modului sau de admnistrare. )))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente