CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Aspegic 100, pulbere




Compozitie - Aspegic 100, pulbere
Acetil salicilat de lizina: 180 mg, corespunzand la 100 mg acid acetilsalicilic. Excipienti (aroma de mandarine etc.) pentru un plic. Aspegic pentru copii si sugari nu contine sodiu.

Indicatii - Aspegic 100, pulbere
Stari febrile la sugari si copii (in completarea tratamentului specific); algii diverse; afectiuni reumatice.

Mod de administrare - Aspegic 100, pulbere
Conform prescriptiei medicale. De obicei 25 mg pana la 50 mg acid acetilsalicilic/kg corp/zi in 2-4 prize, in functie de starea febrila. Aceasta posologie corespunde schemei urmatoare: 0-1 an 1-5 plicuri/zi 1-2 ani 3-6 plicuri/zi 2-5 ani 3-9 plicuri/zi 6-9 ani 6-12 plicuri/zi Continutul unui plic se dizolva in putina apa, lapte sau suc de fructe, intr-un pahar sau biberon. A nu se depasi niciodata 80 mg acid acetilsalicilic/kg corp/zi la copilul mai mic de 30 de luni si 100 mg acid acetilsalicilic/kg corp/zi la copilul intre 30 de luni si 15 ani.

Contraindicatii - Aspegic 100, pulbere
Ulcere gastro-duodenale; alergie la acid acetilsalicilic; ultimul trimestru de sarcina; boli hemoragice.

Precautii - Aspegic 100, pulbere
A se folosi cu prudenta in caz de tulburari gastro-intestinale, de tratament anticoagulant asociat, in special in caz de tratament prelungit si de tratament in doze mari, in caz de astm, de insuficienta renala. Sarcina: A se evita un tratament prelungit in timpul sarcinii. Administrarea izolata in timpul primelor doua trimestre ale sarcinii nu creeaza probleme.

- Aspegic 100, pulbere


Acetil salicilat de lizina: 180 mg, corespunzand la 100 mg acid acetilsalicilic. Excipienti (aroma de mandarine etc.) pentru un plic. Aspegic pentru copii si sugari nu contine sodiu. ))) Indicatii Stari febrile la sugari si copii (in completarea tratamentului specific); algii diverse; afectiuni reumatice. ))) Mod de administrare Conform prescriptiei medicale. De obicei 25 mg pana la 50 mg acid acetilsalicilic/kg corp/zi in 2-4 prize, in functie de starea febrila. Aceasta posologie corespunde schemei urmatoare: 0-1 an 1-5 plicuri/zi 1-2 ani 3-6 plicuri/zi 2-5 ani 3-9 plicuri/zi 6-9 ani 6-12 plicuri/zi Continutul unui plic se dizolva in putina apa, lapte sau suc de fructe, intr-un pahar sau biberon. A nu se depasi niciodata 80 mg acid acetilsalicilic/kg corp/zi la copilul mai mic de 30 de luni si 100 mg acid acetilsalicilic/kg corp/zi la copilul intre 30 de luni si 15 ani. ))) Contraindicatii Ulcere gastro-duodenale; alergie la acid acetilsalicilic; ultimul trimestru de sarcina; boli hemoragice. )))Precautii A se folosi cu prudenta in caz de tulburari gastro-intestinale, de tratament anticoagulant asociat, in special in caz de tratament prelungit si de tratament in doze mari, in caz de astm, de insuficienta renala. Sarcina: A se evita un tratament prelungit in timpul sarcinii. Administrarea izolata in timpul primelor doua trimestre ale sarcinii nu creeaza probleme. )))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente