CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Amoxicilina , pulbere suspensie de uz oral




Compozitie - Amoxicilina , pulbere suspensie de uz oral
Pulbere suspendabila continand amoxicilina 1,5 g si excipienti (Carboximetilceluloza, Oranjen Kapsaroma, zaharina sodica, nipagin, citrat de sodiu p.a., acid citric p.a., clorura de sodiu, zahar farmaceutic) ad. 20 g.

Actiune farmacoterapeutica - Amoxicilina , pulbere suspensie de uz oral
Antibiotic bactericid cu spectru cuprinzand germeni gram pozitivi (cu exceptia celor producatori de penicilinaza) si gram negativi (E. coli, Pr. mirabilis, Salmonella etc.). Dupa administrare orala produsul este rapid absorbit (70-80%) fara a fi influentat de alimentatie (poate fi administrat inainte, in timpul sau dupa mese) si realizeaza o concentratie maxima plasmatica dupa aproximativ 2 ore. Produsul are o foarte buna penetratie tisulara si in lichidele biologice (secretie bronsica, sinusuri, saliva, LCR, seroase, urechea medie, lichidul amniotic); nu este metabolizat in organism eliminandu-se sub forma activa prin urina (in 6 ore - 70-80% din doza absorbita) si prin bila (5-10%).

Indicatii - Amoxicilina , pulbere suspensie de uz oral
Infectii cu germeni sensibili la amoxicilina la nivelul tractului respirator (rinofaringite, sinuzite, traheite, bronsite etc.), tractului genitourinar, ale tubului digestiv si cailor biliare; ale tegumentelor precum si in cazuri de endocardita si meningite.

Mod de administrare - Amoxicilina , pulbere suspensie de uz oral
Se adauga in flacon apa proaspat fiarta si racita, pana la semnul de pe eticheta. Se agita pentru omogenizare (1-2 min) si se completeaza din nou cu apa pana la semnul de pe eticheta realizandu-se 60 ml suspensie, continand 1,5 g amoxicilina (125 mg substanta in 5 ml suspensie), se administreaza: -la copii 0-2 ani: 1/2 lingurita - menzura (65 mg) la 8 ore; -la copii 2-10 ani: 1 lingurita - menzura (125 mg) la 8 ore. In caz de insuficienta renala posologia va fi adaptata afectiunii (la un clearance al creatininei mai mic de 10 ml, doza va fi micsorata la 6-15 mg/kg corp/zi).

Contraindicatii - Amoxicilina , pulbere suspensie de uz oral
Alergie la peniciline, infectii cu virus herpetic si in mononucleoza infectioasa (risc de accidente cutanate).

Reactii adverse - Amoxicilina , pulbere suspensie de uz oral
Manifestari alergice in special la pacientii cu hipersensibilitate la peniciline sau cefalosporine (hipersensibilitate incrucisata), tulburari digestive (greata, varsaturi, diaree), usoara crestere tranzitorie a transaminazei serice, anemie, leucopenie, trombopenie reversibila.

Pulbere suspendabila continand amoxicilina 1,5 g si excipienti (Carboximetilceluloza, Oranjen Kapsaroma, zaharina sodica, nipagin, citrat de sodiu p.a., acid citric p.a., clorura de sodiu, zahar farmaceutic) ad. 20 g. )))Actiune farmacoterapeutica Antibiotic bactericid cu spectru cuprinzand germeni gram pozitivi (cu exceptia celor producatori de penicilinaza) si gram negativi (E. coli, Pr. mirabilis, Salmonella etc.). Dupa administrare orala produsul este rapid absorbit (70-80%) fara a fi influentat de alimentatie (poate fi administrat inainte, in timpul sau dupa mese) si realizeaza o concentratie maxima plasmatica dupa aproximativ 2 ore. Produsul are o foarte buna penetratie tisulara si in lichidele biologice (secretie bronsica, sinusuri, saliva, LCR, seroase, urechea medie, lichidul amniotic); nu este metabolizat in organism eliminandu-se sub forma activa prin urina (in 6 ore - 70-80% din doza absorbita) si prin bila (5-10%). Infectii cu germeni sensibili la amoxicilina la nivelul tractului respirator (rinofaringite, sinuzite, traheite, bronsite etc.), tractului genitourinar, ale tubului digestiv si cailor biliare; ale tegumentelor precum si in cazuri de endocardita si meningite.))) Mod de administrare Se adauga in flacon apa proaspat fiarta si racita, pana la semnul de pe eticheta. Se agita pentru omogenizare (1-2 min) si se completeaza din nou cu apa pana la semnul de pe eticheta realizandu-se 60 ml suspensie, continand 1,5 g amoxicilina (125 mg substanta in 5 ml suspensie), se administreaza: -la copii 0-2 ani: 1/2 lingurita - menzura (65 mg) la 8 ore; -la copii 2-10 ani: 1 lingurita - menzura (125 mg) la 8 ore. In caz de insuficienta renala posologia va fi adaptata afectiunii (la un clearance al creatininei mai mic de 10 ml, doza va fi micsorata la 6-15 mg/kg corp/zi). ))) Contraindicatii Alergie la peniciline, infectii cu virus herpetic si in mononucleoza infectioasa (risc de accidente cutanate). Manifestari alergice in special la pacientii cu hipersensibilitate la peniciline sau cefalosporine (hipersensibilitate incrucisata), tulburari digestive (greata, varsaturi, diaree), usoara crestere tranzitorie a transaminazei serice, anemie, leucopenie, trombopenie reversibila.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente