CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Amiokordin, comprimate




Compozitie - Amiokordin, comprimate
Comprimate continand amiodarona clorhidrat 200 mg (flacoane cu 30 buc.).

Actiune terapeutica - Amiokordin, comprimate
Antiaritmic, micsoreaza frecventa sinusala, mareste durata perioadei refractare si intarzie conductibilitatea la nivelul atriului, nodului atrio-ventricular, ventriculului si cailor accesorii - efectul se datoreste, in principal, inhibarii efluxului de K, cu alungirea fazei a 3-a a potentialului de actiune; franeaza influentele alfa- si beta-adrenergice; antianginos prin scaderea rezistentei periferice si deprimarea inimii, cu scaderea consecutiva a consumului de oxigen al miocardului.

Indicatii - Amiokordin, comprimate
Aritmii ventriculare si supraventriculare rezistente la alte tratamente - este avantajoasa indeosebi pentru tratamentul de durata al tahicardiei ventriculare recurente si in fibrilatia atriala cu sindrom WPW; profilaxia crizelor in angina cronica stabila si angina vasospastica.

Mod de administrare - Amiokordin, comprimate
La inceput cate 1 comprimat (200 mg) de 3 ori/zi, 8-10 zile apoi intretinere cu doza minima activa - 1/2-2 comprimate o data la 2 zile sau 5 zile succesiv in fiecare saptamana.

Contraindicatii - Amiokordin, comprimate
Bradicardie sinusala, bloc sino-atrial, bloc atrioventricular, distiroidii, sarcina; prudenta si doze mici la cei cu antecedente tiroidiene personale sau familiale. Amiodarona modifica unele probe functionale tiroidiene (fixarea iodului radioactiv, PBI). Nu se asociaza cu IMAO, beta-blocante adrenergice si alte antiaritmice; prudenta cand se asociaza cu digitalice (risc crescut de bradicardie si bloc atrio-ventricular, cresterea concentratiei plasmatice a digoxinei) si cu anticoagulante cumarinice (risc crescut de hemoragii, este necesar controlul timpului Quick si ajustarea dozei de anticoagulant).

Reactii adverse - Amiokordin, comprimate
Frecvent micro depozite pigmentare in cornee, obisnuit asimptomatice si lent reversibile la oprirea medicatiei; mai rar tulburari de vedere (reducerea acuitatii, halouri colorate stralucitoare), care impun micsorarea dozei sau oprirea administrarii; ocazional fotosensibilizare (se evita expunerea la soare), disfunctie tiroidiana, constipatie, cefalee, parestezii, tremor; foarte rar necroza hepatocelulara, pneumopatie interstitiala sau fibroza pulmonara grave. Reactiile adverse se datoresc obisnuit acumularii de doze toxice in conditiile tratamentului prelungit (atentie!) - timpul de injumatatire al amiodaronei este de cca 25 de zile.

Comprimate continand amiodarona clorhidrat 200 mg (flacoane cu 30 buc.).))) Actiune terapeutica Antiaritmic, micsoreaza frecventa sinusala, mareste durata perioadei refractare si intarzie conductibilitatea la nivelul atriului, nodului atrio-ventricular, ventriculului si cailor accesorii - efectul se datoreste, in principal, inhibarii efluxului de K, cu alungirea fazei a 3-a a potentialului de actiune; franeaza influentele alfa- si beta-adrenergice; antianginos prin scaderea rezistentei periferice si deprimarea inimii, cu scaderea consecutiva a consumului de oxigen al miocardului. ))) Indicatii Aritmii ventriculare si supraventriculare rezistente la alte tratamente - este avantajoasa indeosebi pentru tratamentul de durata al tahicardiei ventriculare recurente si in fibrilatia atriala cu sindrom WPW; profilaxia crizelor in angina cronica stabila si angina vasospastica. ))) Mod de administrare La inceput cate 1 comprimat (200 mg) de 3 ori/zi, 8-10 zile apoi intretinere cu doza minima activa - 1/2-2 comprimate o data la 2 zile sau 5 zile succesiv in fiecare saptamana.))) Contraindicatii Bradicardie sinusala, bloc sino-atrial, bloc atrioventricular, distiroidii, sarcina; prudenta si doze mici la cei cu antecedente tiroidiene personale sau familiale. Amiodarona modifica unele probe functionale tiroidiene (fixarea iodului radioactiv, PBI). Nu se asociaza cu IMAO, beta-blocante adrenergice si alte antiaritmice; prudenta cand se asociaza cu digitalice (risc crescut de bradicardie si bloc atrio-ventricular, cresterea concentratiei plasmatice a digoxinei) si cu anticoagulante cumarinice (risc crescut de hemoragii, este necesar controlul timpului Quick si ajustarea dozei de anticoagulant). Frecvent micro depozite pigmentare in cornee, obisnuit asimptomatice si lent reversibile la oprirea medicatiei; mai rar tulburari de vedere (reducerea acuitatii, halouri colorate stralucitoare), care impun micsorarea dozei sau oprirea administrarii; ocazional fotosensibilizare (se evita expunerea la soare), disfunctie tiroidiana, constipatie, cefalee, parestezii, tremor; foarte rar necroza hepatocelulara, pneumopatie interstitiala sau fibroza pulmonara grave. Reactiile adverse se datoresc obisnuit acumularii de doze toxice in conditiile tratamentului prelungit (atentie!) - timpul de injumatatire al amiodaronei este de cca 25 de zile.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente