CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Aminosteril n hepa 8%




Forma de prezentare si compozitie - Aminosteril n hepa 8%
Solutie perfuzabila 1 000 ml contin: L-izoleucina 10,4 g, L-leucina 13,1 g, monoacetat de L-lizina 9,71 g, L-metionina 1,1 g, N-acetilcisteina 0,7 g, L-fenilalanina 0,88 g, L-treonina 4,4 g, L-triptofan 0,70 g, L-valina 10,1 g, L-arginina 6,7 g, L-histidina 2,8 g, Glicina 5,82 g, L-alanina 4,64 g, L-prolina 5,73 g, L-serina 2,24 g; ct. 10 fl. 500 ml (S).

Indicatii - Aminosteril n hepa 8%
Aport de aminoacizi in cadrul alimentatiei parenterale in forme severe de IH cu sau fara encefalopatie, atunci cand nutritia orala sau enterala este imposibila, insuficienta sau contraindicata.

Dozare si mod de administrare - Aminosteril n hepa 8%
In perfuzie intravenos pe cale centrala sau periferica. Doza zilnica: 1-1,25 ml/kg/ora, corespunzand la 0,08-0,1 g aminoacizi/kg/ora.

Viteza maxima de perfuzare: - Aminosteril n hepa 8%
1,25 ml/kg si ora, corespunzand la 0,1 g aminoacizi/kg/ora. Doza maxima zilnica: 1,5 g aminoacizi/kg, corespunzand la 18,75 ml/kg. in calitate de componenta a unui regim de alimentatie parenterala total, trebuie asociat cu un substrat energetic adecvat (solutii de carbohidrati, emulsii lipidice), electroliti, vitamine si oligoelemente. Pentru o administrare optima, solutiile de carbohidrati si/sau emulsiile lipidice trebuie administrate simultan.

Contraindicatii - Aminosteril n hepa 8%
Tulburari ale metabolismului aminoacizilor, aci doza metabolica, hiperhidratare, hiponatremie, hipokaliemie, IR, insuficienta cardiaca decompensata, soc, hipoxie.

Atentionari si precautii speciale - Aminosteril n hepa 8%
Se vor monitoriza echilibrul electrolitic si balanta acido-bazica. Electrolitii si carbohidratii trebuie administrati in doze adecvate si, perfuzati, daca este cazul, utilizand o piesa in Y sau amestecati intr-o punga totul in unu. Datorita compozitiei speciale a acestui produs, utilizarea sa in alte indicatii decat cele recomandate poate determina dezechilibre ale aminoacizilor si tulburari metabolice severe. Alegerea unei vene periferice sau centrale depinde de osmolaritatea finala a amestecului. Valoarea acceptata a osmolaritatii, pentru perfuzarea pe vena periferica, este de 800 mosm/l, dar variaza considerabil cu varsta, starea generala a pacientului si starea venelor periferice.

Reactii adverse - Aminosteril n hepa 8%
Nu apar, daca se administreaza conform recomandarilor.

)))Forma de prezentare si compozitie Solutie perfuzabila 1 000 ml contin: L-izoleucina 10,4 g, L-leucina 13,1 g, monoacetat de L-lizina 9,71 g, L-metionina 1,1 g, N-acetilcisteina 0,7 g, L-fenilalanina 0,88 g, L-treonina 4,4 g, L-triptofan 0,70 g, L-valina 10,1 g, L-arginina 6,7 g, L-histidina 2,8 g, Glicina 5,82 g, L-alanina 4,64 g, L-prolina 5,73 g, L-serina 2,24 g; ct. 10 fl. 500 ml (S). Aport de aminoacizi in cadrul alimentatiei parenterale in forme severe de IH cu sau fara encefalopatie, atunci cand nutritia orala sau enterala este imposibila, insuficienta sau contraindicata. )))Dozare si mod de administrare In perfuzie intravenos pe cale centrala sau periferica. Doza zilnica: 1-1,25 ml/kg/ora, corespunzand la 0,08-0,1 g aminoacizi/kg/ora. )))Viteza maxima de perfuzare: 1,25 ml/kg si ora, corespunzand la 0,1 g aminoacizi/kg/ora. Doza maxima zilnica: 1,5 g aminoacizi/kg, corespunzand la 18,75 ml/kg. in calitate de componenta a unui regim de alimentatie parenterala total, trebuie asociat cu un substrat energetic adecvat (solutii de carbohidrati, emulsii lipidice), electroliti, vitamine si oligoelemente. Pentru o administrare optima, solutiile de carbohidrati si/sau emulsiile lipidice trebuie administrate simultan. )))Contraindicatii Tulburari ale metabolismului aminoacizilor, aci doza metabolica, hiperhidratare, hiponatremie, hipokaliemie, IR, insuficienta cardiaca decompensata, soc, hipoxie. )))Atentionari si precautii speciale Se vor monitoriza echilibrul electrolitic si balanta acido-bazica. Electrolitii si carbohidratii trebuie administrati in doze adecvate si, perfuzati, daca este cazul, utilizand o piesa in Y sau amestecati intr-o punga totul in unu. Datorita compozitiei speciale a acestui produs, utilizarea sa in alte indicatii decat cele recomandate poate determina dezechilibre ale aminoacizilor si tulburari metabolice severe. Alegerea unei vene periferice sau centrale depinde de osmolaritatea finala a amestecului. Valoarea acceptata a osmolaritatii, pentru perfuzarea pe vena periferica, este de 800 mosm/l, dar variaza considerabil cu varsta, starea generala a pacientului si starea venelor periferice. Nu apar, daca se administreaza conform recomandarilor.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente