CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Allergodil tabs, comprimate filmate




Compozitie - Allergodil tabs, comprimate filmate
1 comprimat filmat contine : 2,2 mg clorhidrat de azelastina (echivalentul a 2,0 mg azelastina baza). Excipienti: lactoza 1 HO, celuloza microcristalina, talc, dioxid de siliciu cu dispersie inalta, stearat de magneziu, dioxid de titan, carmeloza sodica, dimeticon -dioxid de siliciu 19 : 1, polisorbat 80, macrogol 6000, colorant E 172, poli (etilacrilat, metilmetacrilat) 70 : 30 copo-limerizat, GM medie:800 000.

Indicatii - Allergodil tabs, comprimate filmate
Ca tratament simptomatic in rinite alergice sezoniere (guturaiul de fan) si in rinite alergice permanente.

Mod de administrare - Allergodil tabs, comprimate filmate
Daca nu se prescrie altfel, Allergodil comprimate se administreaza la adulti, tineri si copii peste 6 ani de 2 ori pe zi cate un comprimat (dimineata si seara). La pacientii peste 65 de ani se recomanda la inceputul tratamentului un comprimat filmat de Allergodil o data pe zi. Dupa sfatul medicului doza poate fi crescuta dupa 10 pana la 14 zile in functie de tabloul clinic (daca nu s-a obtinut un efect terapeutic sau acesta este insuficient si toleranta buna). Nu exista suficienta experienta terapeutica la pacientii cu insuficienta renala si hepatica. Ca si la pacientii varstnici se recomanda inceperea tratamentului cu un comprimat filmat zilnic iar cresterea dozei sa fie orientata dupa tabloul clinic. Comprimatele filmate se administreaza inainte de masa cu suficient lichid, de preferinta apa. Perioada de administrare nu este limitata.

Contraindicatii - Allergodil tabs, comprimate filmate
Allergodil comprimate nu se administreaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa si la copii sub 6 ani.

Sarcina si alaptare - Allergodil tabs, comprimate filmate
Conform conceptiei actuale referitoare la consumul de medicamente, Allergodil comprimate nu este indicat in primul trimestru de sarcina, desi in experimentele efectuate pe animale nu s-a evidentiat o actiune embriotoxica. Deoarece pana in prezent nu exista suficienta experienta terapeutica, Allergodil comprimate nu este indicat in perioada de alaptare.

Recomandari pentru participantii la traficul rutier - Allergodil tabs, comprimate filmate
Allergodil comprimate poate modifica reactivitatea astfel incat sa influenteze capacitatea de participare activa la traficul rutier sau de manuire a utilajelor de precizie, chiar in cazul unei dozari precise.

Reactii adverse - Allergodil tabs, comprimate filmate
Ocazional s-a semnalat oboseala, somnolenta, uscaciunea gurii. De regula aceste simptome sunt usoare si pot disparea pe parcursul tratamentului. Uneori poate fi resimtit gustul amar caracteristic substantei active. Rar s-a constatat cresterea valorilor enzimelor hepatice, iar in cazuri izolate reactii de hipersensibilitate (de exemplu reactii cutanate).

- Allergodil tabs, comprimate filmate


1 comprimat filmat contine : 2,2 mg clorhidrat de azelastina (echivalentul a 2,0 mg azelastina baza). Excipienti: lactoza 1 HO, celuloza microcristalina, talc, dioxid de siliciu cu dispersie inalta, stearat de magneziu, dioxid de titan, carmeloza sodica, dimeticon -dioxid de siliciu 19 : 1, polisorbat 80, macrogol 6000, colorant E 172, poli (etilacrilat, metilmetacrilat) 70 : 30 copo-limerizat, GM medie:800 000. Ca tratament simptomatic in rinite alergice sezoniere (guturaiul de fan) si in rinite alergice permanente. ))) Mod de administrare Daca nu se prescrie altfel, Allergodil comprimate se administreaza la adulti, tineri si copii peste 6 ani de 2 ori pe zi cate un comprimat (dimineata si seara). La pacientii peste 65 de ani se recomanda la inceputul tratamentului un comprimat filmat de Allergodil o data pe zi. Dupa sfatul medicului doza poate fi crescuta dupa 10 pana la 14 zile in functie de tabloul clinic (daca nu s-a obtinut un efect terapeutic sau acesta este insuficient si toleranta buna). Nu exista suficienta experienta terapeutica la pacientii cu insuficienta renala si hepatica. Ca si la pacientii varstnici se recomanda inceperea tratamentului cu un comprimat filmat zilnic iar cresterea dozei sa fie orientata dupa tabloul clinic. Comprimatele filmate se administreaza inainte de masa cu suficient lichid, de preferinta apa. Perioada de administrare nu este limitata. ))) Contraindicatii Allergodil comprimate nu se administreaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa si la copii sub 6 ani. )))Sarcina si alaptare Conform conceptiei actuale referitoare la consumul de medicamente, Allergodil comprimate nu este indicat in primul trimestru de sarcina, desi in experimentele efectuate pe animale nu s-a evidentiat o actiune embriotoxica. Deoarece pana in prezent nu exista suficienta experienta terapeutica, Allergodil comprimate nu este indicat in perioada de alaptare.))) Recomandari pentru participantii la traficul rutier Allergodil comprimate poate modifica reactivitatea astfel incat sa influenteze capacitatea de participare activa la traficul rutier sau de manuire a utilajelor de precizie, chiar in cazul unei dozari precise. Ocazional s-a semnalat oboseala, somnolenta, uscaciunea gurii. De regula aceste simptome sunt usoare si pot disparea pe parcursul tratamentului. Uneori poate fi resimtit gustul amar caracteristic substantei active. Rar s-a constatat cresterea valorilor enzimelor hepatice, iar in cazuri izolate reactii de hipersensibilitate (de exemplu reactii cutanate).)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente