CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Allergodil naseu spray, aerosol
Compozitie - Allergodil naseu spray, aerosol
Un puf (0,14 ml solutie) contine: 0,14 mg clorhidrat de azelastina. Excipienti: Clorura de benzalconiu; sarea disodica a acidului etidiaminotetraacetic 2HO, metilhidroxipropilceluloza, natriummonohidrogenfosfat - dodecahidrat.

Actiune terapeutica - Allergodil naseu spray, aerosol
Spray nazal cu actiune antialergica.

Indicatii - Allergodil naseu spray, aerosol
Ca tratament simptomatic in rinite alergice sezoniere (guturaiul de fan) si in rinite alergice permanente.

Indicatii de dozare, mod si durata de administrare - Allergodil naseu spray, aerosol
Daca nu se prescrie altfel se aplica in fiecare nara de doua ori pe zi cate un puf Allergodil spray nazal (corespunzator la 0,56 mg clorhidrat de azelastina/zi). Administrarea se face tinand capul in pozitie verticala (vezi instructiunile). Allergodil spray nazal poate fi administrat pana la disparitia simptomelor, dar sa nu fie administrat mai mult de 6 luni. Dupa deschiderea flaconului solutia nu se utilizeaza mai mult de 6 luni.

Instructiuni de utilizare - Allergodil naseu spray, aerosol
Dupa indepartarea dopului protector. La prima utilizare se pompeaza de mai multe ori, pana la obtinerea unei pulverizari uniforme. Se administreaza un puf in fiecare nara, tinand capul in pozitie verticala. Se aplica dopul protector.

Contraindicatii - Allergodil naseu spray, aerosol
Nu se administreaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa, la clorura de benzalconiu, la acidul edetic si la copii sub 6 ani.

Sarcina si alaptare - Allergodil naseu spray, aerosol
Desi experimentele pe animale nu au evidentiat o actiune embriotoxica, nu este indicata administrarea de Allergodil spray nazal in primul trimestru de sarcina. De asemenea Allergodil spray nazal nu se va administra in perioada de alaptare deoarece nu exista suficienta experienta.

Reactii adverse - Allergodil naseu spray, aerosol
Ca urmare a pulverizarii, in cazuri rare se poate ajunge la iritarea mucoasei nazale deja inflamate si modificate. Aceasta se poate manifesta de exemplu ca arsura, prurit si stranut. In cazuri izolate se poate observa epistaxis. In cazul utilizarii neadecvate (capul dat pe spate, vezi indicatiile de dozare) poate aparea un gust amar, care uneori provoaca greata.

Conditii de pastrare - Allergodil naseu spray, aerosol
Nu se depoziteza sub +8 grade Celsius. Allergodilspray nazal nu se mai utilizeaza dupa expirarea termenului de valabilitate inscriptionat pe ambalaj. Medicamentul nu se pastreza la indemana copiilor.

- Allergodil naseu spray, aerosol


Un puf (0,14 ml solutie) contine: 0,14 mg clorhidrat de azelastina. Excipienti: Clorura de benzalconiu; sarea disodica a acidului etidiaminotetraacetic 2HO, metilhidroxipropilceluloza, natriummonohidrogenfosfat - dodecahidrat.))) Actiune terapeutica Spray nazal cu actiune antialergica. ))) Indicatii Ca tratament simptomatic in rinite alergice sezoniere (guturaiul de fan) si in rinite alergice permanente. (((de dozare, mod si durata de administrare Daca nu se prescrie altfel se aplica in fiecare nara de doua ori pe zi cate un puf Allergodil spray nazal (corespunzator la 0,56 mg clorhidrat de azelastina/zi). Administrarea se face tinand capul in pozitie verticala (vezi instructiunile). Allergodil spray nazal poate fi administrat pana la disparitia simptomelor, dar sa nu fie administrat mai mult de 6 luni. Dupa deschiderea flaconului solutia nu se utilizeaza mai mult de 6 luni. ))) Instructiuni de utilizare Dupa indepartarea dopului protector. La prima utilizare se pompeaza de mai multe ori, pana la obtinerea unei pulverizari uniforme. Se administreaza un puf in fiecare nara, tinand capul in pozitie verticala. Se aplica dopul protector. ))) Contraindicatii Nu se administreaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa, la clorura de benzalconiu, la acidul edetic si la copii sub 6 ani. )))Sarcina si alaptare Desi experimentele pe animale nu au evidentiat o actiune embriotoxica, nu este indicata administrarea de Allergodil spray nazal in primul trimestru de sarcina. De asemenea Allergodil spray nazal nu se va administra in perioada de alaptare deoarece nu exista suficienta experienta. ))) Reactii adverse Ca urmare a pulverizarii, in cazuri rare se poate ajunge la iritarea mucoasei nazale deja inflamate si modificate. Aceasta se poate manifesta de exemplu ca arsura, prurit si stranut. In cazuri izolate se poate observa epistaxis. In cazul utilizarii neadecvate (capul dat pe spate, vezi indicatiile de dozare) poate aparea un gust amar, care uneori provoaca greata. )))Conditii de pastrare Nu se depoziteza sub +8 grade Celsius. Allergodilspray nazal nu se mai utilizeaza dupa expirarea termenului de valabilitate inscriptionat pe ambalaj. Medicamentul nu se pastreza la indemana copiilor.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente