CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Alilestrenol, comprimate




Compozitie - Alilestrenol, comprimate
1 comprimat contine 5 mg alilestrenol.

Actiune terapeutica - Alilestrenol, comprimate
Alilestrenol este un steroid de sinteza dotat cu proprietati analoge hormonului de corp galben (progesteron): stimuleaza secretia steroizilor placentari, contribuind la mentinerea sarcinii (in caz de deficit de progesteron). Este activ administrat pe cale orala, bine tolerat.

Indicatii - Alilestrenol, comprimate
-iminenta de avort; -avort habitual; -amenintare de nastere prematura.

Mod de administrare - Alilestrenol, comprimate
Iminenta de avort: 1 comprimat de 3 ori/zi, 5-7 zile sau mai mult, pana la disparitia simptomelor, apoi doza se reduce treptat (daca simptomele nu reapar); Avort habitual: cand sarcina este in curs, 1-2 comprimate/zi,mai multe luni (de la inceputul sarcinii pana la cel putin o luna dupa perioada critica); Amenintare de nastere prematura: posologie variabila pana la 8 comprimate/zi (cateva zile).

Contraindicatii - Alilestrenol, comprimate
Afectiuni tromboembolice manifeste sau in antecedente, cancer mamar sau genital, sangerari vaginale neregulate nediagnosticate, insuficienta hepatica, icter familial, antecedente de sarcina cu icter idiopatic, cu prurit marcat sau herpes.Prudenta la diabetici (poate scadea toleranta la glucoza).

Precautii - Alilestrenol, comprimate
Prudenta la diabetici (poate scadea toleranta la glucoza). Pacientii vor fi supravegheati si examinati regulat de catre medic.

Sarcina si alaptare - Alilestrenol, comprimate
Daca se administreaza femeilor insarcinate, Alilestrenol poate provoca fenomene de virilizare a fatului feminin si malformatii genitale la fatul masculin. Din aceasta cauza administrarea se va face cu precautie.

Reactii adverse - Alilestrenol, comprimate
Rareori greata, voma, dureri pelvine, cresterea libidoului, este in general mai bine suportat decat alte progestogene (nu are efecte androgenice sau estrogenice, nu modifica functia corticosuprarenala, nu tulbura echilibrul electrolitic).

- Alilestrenol, comprimate


1 comprimat contine 5 mg alilestrenol. ))) Actiune terapeutica Alilestrenol este un steroid de sinteza dotat cu proprietati analoge hormonului de corp galben (progesteron): stimuleaza secretia steroizilor placentari, contribuind la mentinerea sarcinii (in caz de deficit de progesteron). Este activ administrat pe cale orala, bine tolerat. -iminenta de avort; -avort habitual; -amenintare de nastere prematura. ))) Mod de administrare Iminenta de avort: 1 comprimat de 3 ori/zi, 5-7 zile sau mai mult, pana la disparitia simptomelor, apoi doza se reduce treptat (daca simptomele nu reapar); Avort habitual: cand sarcina este in curs, 1-2 comprimate/zi,mai multe luni (de la inceputul sarcinii pana la cel putin o luna dupa perioada critica); Amenintare de nastere prematura: posologie variabila pana la 8 comprimate/zi (cateva zile). ))) Contraindicatii Afectiuni tromboembolice manifeste sau in antecedente, cancer mamar sau genital, sangerari vaginale neregulate nediagnosticate, insuficienta hepatica, icter familial, antecedente de sarcina cu icter idiopatic, cu prurit marcat sau herpes.Prudenta la diabetici (poate scadea toleranta la glucoza). )))Precautii Prudenta la diabetici (poate scadea toleranta la glucoza). Pacientii vor fi supravegheati si examinati regulat de catre medic. )))Sarcina si alaptare Daca se administreaza femeilor insarcinate, Alilestrenol poate provoca fenomene de virilizare a fatului feminin si malformatii genitale la fatul masculin. Din aceasta cauza administrarea se va face cu precautie. Rareori greata, voma, dureri pelvine, cresterea libidoului, este in general mai bine suportat decat alte progestogene (nu are efecte androgenice sau estrogenice, nu modifica functia corticosuprarenala, nu tulbura echilibrul electrolitic).)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente