CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Algocalmin, solutie injectabila
Compozitie - Algocalmin, solutie injectabila
Fiole de 2 ml continand metamizol sodic 1 g (50%).

Actiune terapeutica - Algocalmin, solutie injectabila
Analgezic de 2 ori mai intens decat aminofenazona si antipiretic cu actiune intensa la administrare intravenoasa. Slab antiinflamator. Antispastic,puternic miotrop.

Indicatii - Algocalmin, solutie injectabila
Algii de diverse cauze: nevralgii, dureri dentare si de sfera O.R.L., dureri artrozice, artritice, din poliartrita cronica evolutiva, mialgii. Sindrom febril.

Mod de administrare - Algocalmin, solutie injectabila
Adulti:Pana la 1-2 comprimate de 2-3 ori/zi sau 1-2 fiole in injectie i.m.profunda sau per os; 1 comprimat sau 1 fiola la nevoie. Copii peste 15 ani: 1 comprimat de 2-3 ori/zi sau la nevoie. Comprimatele se administreaza cu un pahar mare de apa. In caz de febra mare, in mediuls pitalicesc se poate administra 1 fiola i.v., in cazul in care nu exista antecedente de alergie la Algocalmin.

Contraindicatii - Algocalmin, solutie injectabila
Alergie la derivati pirazolonici, leucopenie, granulocitopenie, afectiuni hepatice, afectiuni renale, porfirie, deficit de glucoza-6 fosfat dehidrogenaza.

Precautii - Algocalmin, solutie injectabila
Produsul poate determina granulocitoza indiferent de doza administrata. Intoleranta poate sa apara fie dupa prima administrare, fie dupa mai multe administrari si poate fi de tip reactie incrucisata cu aspirina.

Sarcina si alaptare - Algocalmin, solutie injectabila
Se va administra in timpul sarcinii numai dupa aprecierea corecta a riscului si beneficiului terapeutic. Este de preferat sa nu se administreze mamelor care alapteaza.

Reactii adverse - Algocalmin, solutie injectabila
Hematologice-agranulocitoza, anemie sau trombopenie, reactii alergice cutanate de diferite intensitati, rar insuficienta renala sau nefropatie interstitiala. Crize de astm la pacientii cu alergie incrucisata cu aspirina, uneori colorarea in rosu a urinii.

- Algocalmin, solutie injectabila


Fiole de 2 ml continand metamizol sodic 1 g (50%). ))) Actiune terapeutica Analgezic de 2 ori mai intens decat aminofenazona si antipiretic cu actiune intensa la administrare intravenoasa. Slab antiinflamator. Antispastic,puternic miotrop. ))) Indicatii Algii de diverse cauze: nevralgii, dureri dentare si de sfera O.R.L., dureri artrozice, artritice, din poliartrita cronica evolutiva, mialgii. Sindrom febril. ))) Mod de administrare Adulti:Pana la 1-2 comprimate de 2-3 ori/zi sau 1-2 fiole in injectie i.m.profunda sau per os; 1 comprimat sau 1 fiola la nevoie. Copii peste 15 ani: 1 comprimat de 2-3 ori/zi sau la nevoie. Comprimatele se administreaza cu un pahar mare de apa. In caz de febra mare, in mediuls pitalicesc se poate administra 1 fiola i.v., in cazul in care nu exista antecedente de alergie la Algocalmin. ))) Contraindicatii Alergie la derivati pirazolonici, leucopenie, granulocitopenie, afectiuni hepatice, afectiuni renale, porfirie, deficit de glucoza-6 fosfat dehidrogenaza. )))Precautii Produsul poate determina granulocitoza indiferent de doza administrata. Intoleranta poate sa apara fie dupa prima administrare, fie dupa mai multe administrari si poate fi de tip reactie incrucisata cu aspirina. ))) Sarcina si alaptare Se va administra in timpul sarcinii numai dupa aprecierea corecta a riscului si beneficiului terapeutic. Este de preferat sa nu se administreze mamelor care alapteaza. Hematologice-agranulocitoza, anemie sau trombopenie, reactii alergice cutanate de diferite intensitati, rar insuficienta renala sau nefropatie interstitiala. Crize de astm la pacientii cu alergie incrucisata cu aspirina, uneori colorarea in rosu a urinii.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente