CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Algocalmin, fiole




Compozitie - Algocalmin, fiole
Fiole de 2 ml continand metamizol sodic 1 g (50%).

Actiune terapeutica - Algocalmin, fiole
Analgezic de 2 ori mai intens decat aminofenazona si antipiretic cu actiune intensa la administrare intravenoasa. Slab antiinflamator. Antispastic,puternic miotrop.

Indicatii - Algocalmin, fiole
Algii de diverse cauze: nevralgii, dureri dentare si de sfera O.R.L., dureri artrozice, artritice, din poliartrita cronica evolutiva, mialgii. Sindrom febril.

Mod de administrare - Algocalmin, fiole
Adulti: 1-2 fiole in injectie i.m. profunda sau per os; 1 fiola la nevoie. In caz de febra mare, in mediul spitalicesc se poate administra 1 fiola i.v., in cazul in care nu exista antecedente de alergie la Algocalmin.

Contraindicatii - Algocalmin, fiole
Alergie la derivati pirazolonici, leucopenie, granulocitopenie, afectiuni hepatice, afectiuni renale, porfirie, deficit de glucoza-6 fosfat dehidrogenaza.

Precautii - Algocalmin, fiole
Produsul poate determina granulocitoza indiferent de doza administrata. Intoleranta poate sa apara fie dupa prima administrare, fie dupa mai multe administrari si poate fi de tip reactie incrucisata cu aspirina.

Sarcina si alaptare - Algocalmin, fiole
Se va administra in timpul sarcinii numai dupa aprecierea corecta a riscului si beneficiului terapeutic. Este de preferat sa nu se administreze mamelor care alapteaza.

Reactii adverse - Algocalmin, fiole
Hematologice-agranulocitoza, anemie sau trombopenie, reactii alergice cutanate de diferite intensitati, rar insuficienta renala sau nefropatie interstitiala. Crize de astm la pacientii cu alergie incrucisata cu aspirina, uneori colorarea in rosu a urinii.

Fiole de 2 ml continand metamizol sodic 1 g (50%). ))) Actiune terapeutica Analgezic de 2 ori mai intens decat aminofenazona si antipiretic cu actiune intensa la administrare intravenoasa. Slab antiinflamator. Antispastic,puternic miotrop. Algii de diverse cauze: nevralgii, dureri dentare si de sfera O.R.L., dureri artrozice, artritice, din poliartrita cronica evolutiva, mialgii. Sindrom febril. ))) Mod de administrare Adulti: 1-2 fiole in injectie i.m. profunda sau per os; 1 fiola la nevoie. In caz de febra mare, in mediul spitalicesc se poate administra 1 fiola i.v., in cazul in care nu exista antecedente de alergie la Algocalmin. ))) Contraindicatii Alergie la derivati pirazolonici, leucopenie, granulocitopenie, afectiuni hepatice, afectiuni renale, porfirie, deficit de glucoza-6 fosfat dehidrogenaza. )))Precautii Produsul poate determina granulocitoza indiferent de doza administrata. Intoleranta poate sa apara fie dupa prima administrare, fie dupa mai multe administrari si poate fi de tip reactie incrucisata cu aspirina. ))) Sarcina si alaptare Se va administra in timpul sarcinii numai dupa aprecierea corecta a riscului si beneficiului terapeutic. Este de preferat sa nu se administreze mamelor care alapteaza. Hematologice-agranulocitoza, anemie sau trombopenie, reactii alergice cutanate de diferite intensitati, rar insuficienta renala sau nefropatie interstitiala. Crize de astm la pacientii cu alergie incrucisata cu aspirina, uneori colorarea in rosu a urinii.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente