CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Alcysten, solutie injectabila
Actiune terapeutica - Alcysten, solutie injectabila
Citostatic, actioneaza ca analog al citidinei, impiedicand sinteza ADN.

Indicatii - Alcysten, solutie injectabila
Pentru inducerea remisiunii in leucemia acuta mieloida si unele cazuri de leucemie acuta limfoblastica.

Mod de administrare - Alcysten, solutie injectabila
Pentru inducerea remisiunii se injecteaza intravenos, in bolus, 2 mg/kilocorp/zi, 10 zile (urmarind zilnic hemograma) apoi, daca nu a aparut efectul antileucemic, se creste la 4 mg/kilocorp si zi, continuand pana la raspunsul terapeutic sau pana la aparitia de fenomene toxice. Se poate introduce si in perfuzie intravenoasa, 10 zile cate 0,5–1mg/kilocorp si zi apoi, daca nu a aparut efectul, se creste la 2 mg/kilocorp si zi, continuand pana la raspunsul terapeutic sau aparitia de fenomene toxice. O alta schema consta in injectarea intravenoasa a 3–5 mg/kilocorp si zi 5 zile, apoi pauza 2–9 zile, dupa care se reia, continuand ciclul pana la raspunsul terapeutic sau aparitia de fenomene toxice. Primele semne de eficacitate apar in medie dupa 28 de zile (7–64) de la inceputul tratamentului. Pentru intretinerea efectului se poate injecta intravenos 1 mg/kilocorp o data sau de 2 ori/saptamana.

Contraindicatii - Alcysten, solutie injectabila
Sarcina si perioada de alaptare (incompatibilitate), deprimare hematopoietica medicamentoasa preexistenta. Prudenta la hepatici.

Reactii adverse - Alcysten, solutie injectabila
Deprimarea hematopoiezei cu leucopenie, trombocitopenie, anemie, megaloblastoza. Frecvent greata, voma, diaree, uneori stomatita, disfunctie hepatica. Ocazional disfunctie renala, anorexie, infectii, hemoragii gastro–intestinale, nevrita sau fenomene neurotoxice centrale, eruptii cutanate, esofagita, sangerari la nivelul pielii sau mucoaselor, dureri toracice, dureri articulare, hiperuricemie. Un sindrom, cateodata grav, poate surveni la 6–12 ore de la administrare si consta in febra, mialgii, dureri osoase, uneori dureri toracice, eruptii maculo-papulare, conjuctivita, stare de rau (se pot administra glucocorticoizi profilactic sau curativ, eventual se intrerupe medicatia). Citarabina are o toxicitate mare, de aceea tratamentul se face de catre specialist, sub supraveghere stricta clinica si de laborator (maduva hematopoietica, sange, probe functionale hepatice, renale).

Citostatic, actioneaza ca analog al citidinei, impiedicand sinteza ADN. ))) Indicatii Pentru inducerea remisiunii in leucemia acuta mieloida si unele cazuri de leucemie acuta limfoblastica. ))) Mod de administrare Pentru inducerea remisiunii se injecteaza intravenos, in bolus, 2 mg/kilocorp/zi, 10 zile (urmarind zilnic hemograma) apoi, daca nu a aparut efectul antileucemic, se creste la 4 mg/kilocorp si zi, continuand pana la raspunsul terapeutic sau pana la aparitia de fenomene toxice. Se poate introduce si in perfuzie intravenoasa, 10 zile cate 0,5–1mg/kilocorp si zi apoi, daca nu a aparut efectul, se creste la 2 mg/kilocorp si zi, continuand pana la raspunsul terapeutic sau aparitia de fenomene toxice. O alta schema consta in injectarea intravenoasa a 3–5 mg/kilocorp si zi 5 zile, apoi pauza 2–9 zile, dupa care se reia, continuand ciclul pana la raspunsul terapeutic sau aparitia de fenomene toxice. Primele semne de eficacitate apar in medie dupa 28 de zile (7–64) de la inceputul tratamentului. Pentru intretinerea efectului se poate injecta intravenos 1 mg/kilocorp o data sau de 2 ori/saptamana. ))) Contraindicatii Sarcina si perioada de alaptare (incompatibilitate), deprimare hematopoietica medicamentoasa preexistenta. Prudenta la hepatici. Deprimarea hematopoiezei cu leucopenie, trombocitopenie, anemie, megaloblastoza. Frecvent greata, voma, diaree, uneori stomatita, disfunctie hepatica. Ocazional disfunctie renala, anorexie, infectii, hemoragii gastro–intestinale, nevrita sau fenomene neurotoxice centrale, eruptii cutanate, esofagita, sangerari la nivelul pielii sau mucoaselor, dureri toracice, dureri articulare, hiperuricemie. Un sindrom, cateodata grav, poate surveni la 6–12 ore de la administrare si consta in febra, mialgii, dureri osoase, uneori dureri toracice, eruptii maculo-papulare, conjuctivita, stare de rau (se pot administra glucocorticoizi profilactic sau curativ, eventual se intrerupe medicatia). Citarabina are o toxicitate mare, de aceea tratamentul se face de catre specialist, sub supraveghere stricta clinica si de laborator (maduva hematopoietica, sange, probe functionale hepatice, renale).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente