CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Agapurin retard, comprimate




Compozitie - Agapurin retard, comprimate
Agapurin retard: 1 comprimat retard contine 400 mg pentoxifilina. Agapurin 600 retard: 1 comprimat retard contine 600 mg pentoxifilina.

Actiune terapeutica - Agapurin retard, comprimate
Substanta activa apartine grupului derivatilor de xantina. Stimuleaza fluxul sanguin prin patul vascular, prin cresterea elasticitatii eritrocitelor. Inhiba agregabilitatea plachetara si descreste vascozitatea sanguina, aceasta conducand la imbunatatirea circulatiei sanguine si a irigatiei sanguine in tesuturile ischemice.

Indicatii - Agapurin retard, comprimate
Preparatul se recomanda a fi utilizat la pacienti adulti cu tulburari ale circulatiei venoase in tesuturile periferice, determinate de flux sanguin vascular periferic scazut, in tratamentul destinat tesuturilor afectate de distrofie (de exemplu ulcer crural), in tulburari ale circulatiei sanguine cerebrale (arterioscleroza cerebrala, sechele post-atac cerebral), in tulburari ale circulatiei sanguine la nivelul ochiului si a urechii interne.

Mod de administrare - Agapurin retard, comprimate
De obicei se recomanda 1 comprimat Agapurin retard de 2-3 ori pe zi sau 1 comprimat de Agapurin 600 retard de doua ori pe zi.

Contraindicatii - Agapurin retard, comprimate
Nu folositi acest preparat in cazul unei hipersensibilitati cunoscute la substanta activa sau la oricare dintre excipienti, in sangerari masive si in hemoragii cerebrale si retiniene, in tulburari severe de hemocoagulare. Se va folosi numai daca este absolut necesar in infarct miocardic acut, hipotensiune pronuntata si aritmie. Nu se recomanda femeilor in timpul sarcinii si a perioadei de alaptare.

Precautii - Agapurin retard, comprimate
Presiunea sanguina trebuie monitorizata in timpul tratamentului deoarece poate aparea o scadere a acesteia si, rareori, simptome de angina pectorala la pacientii cu hipotensiune sau circulatie sanguina instabila. Administrarea de doze mari la pacientii diabetici tratati cu insulina sau antidiabetice orale poate conduce la o hipoglicemie pronuntata. De aceea in timpul tratamentului cu Agapurin retard trebuie ajustata dozarea antidiabeticelor.

Reactii adverse - Agapurin retard, comprimate
Produsul este de obicei bine tolerat, totusi la aproximativ 4-6% din pacienti pot aparea indigestii (greata, varsaturi, presiune si dureri epigastrice), ameteli si eritem facial cu senzatie de caldura. Rar au fost raportate prurit si urticarie. Exceptional, in special dupa administrarea de doze mari, aritmie, simptome de angina pectorala (dureri retro-sternale) si scaderea presiunii sanguine. Foarte rar, in special la pacientii care folosesc Agapurin retard concomitent cu anticoagulante sunt posibile sangerari (de exemplu ale pielii, mucoasei sau tractului gastro-intestinal).

- Agapurin retard, comprimate


Agapurin retard: 1 comprimat retard contine 400 mg pentoxifilina. Agapurin 600 retard: 1 comprimat retard contine 600 mg pentoxifilina. ))) Actiune terapeutica Substanta activa apartine grupului derivatilor de xantina. Stimuleaza fluxul sanguin prin patul vascular, prin cresterea elasticitatii eritrocitelor. Inhiba agregabilitatea plachetara si descreste vascozitatea sanguina, aceasta conducand la imbunatatirea circulatiei sanguine si a irigatiei sanguine in tesuturile ischemice. ))) Indicatii Preparatul se recomanda a fi utilizat la pacienti adulti cu tulburari ale circulatiei venoase in tesuturile periferice, determinate de flux sanguin vascular periferic scazut, in tratamentul destinat tesuturilor afectate de distrofie (de exemplu ulcer crural), in tulburari ale circulatiei sanguine cerebrale (arterioscleroza cerebrala, sechele post-atac cerebral), in tulburari ale circulatiei sanguine la nivelul ochiului si a urechii interne. ))) Mod de administrare De obicei se recomanda 1 comprimat Agapurin retard de 2-3 ori pe zi sau 1 comprimat de Agapurin 600 retard de doua ori pe zi. ))) Contraindicatii Nu folositi acest preparat in cazul unei hipersensibilitati cunoscute la substanta activa sau la oricare dintre excipienti, in sangerari masive si in hemoragii cerebrale si retiniene, in tulburari severe de hemocoagulare. Se va folosi numai daca este absolut necesar in infarct miocardic acut, hipotensiune pronuntata si aritmie. Nu se recomanda femeilor in timpul sarcinii si a perioadei de alaptare. )))Precautii Presiunea sanguina trebuie monitorizata in timpul tratamentului deoarece poate aparea o scadere a acesteia si, rareori, simptome de angina pectorala la pacientii cu hipotensiune sau circulatie sanguina instabila. Administrarea de doze mari la pacientii diabetici tratati cu insulina sau antidiabetice orale poate conduce la o hipoglicemie pronuntata. De aceea in timpul tratamentului cu Agapurin retard trebuie ajustata dozarea antidiabeticelor. Produsul este de obicei bine tolerat, totusi la aproximativ 4-6% din pacienti pot aparea indigestii (greata, varsaturi, presiune si dureri epigastrice), ameteli si eritem facial cu senzatie de caldura. Rar au fost raportate prurit si urticarie. Exceptional, in special dupa administrarea de doze mari, aritmie, simptome de angina pectorala (dureri retro-sternale) si scaderea presiunii sanguine. Foarte rar, in special la pacientii care folosesc Agapurin retard concomitent cu anticoagulante sunt posibile sangerari (de exemplu ale pielii, mucoasei sau tractului gastro-intestinal). )))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente