CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Afos, comprimate pentru supt




Actiune terapeutica - Afos, comprimate pentru supt
Fosfomicina este un antibiotic bactericid, cu spectru larg de actiune, activ pe germenii gram pozitivi si gram negativi: E. Coli, Proteus, Pseudomonas, Serratia, stafilococi, streptococi, pneumococi, Salmonella, Shigella, Haemophilus influenzae. Datorita greutatii moleculare relativ reduse si a legarii minime de proteinele serice, poseda o difuzibilitate ridicata in tesuturi, inclusiv in tesutul osos si in mucoasele inflamate. Eliminarea se face pe cale renala.

Indicatii - Afos, comprimate pentru supt
Infectii cu germeni gram pozitivi si gram negativi sensibili la antibiotic, in special: Odontologice: abcese apicale, periapicale, gingivite, abcese parodontale, parodontite apicale, profilaxie perioperatorie; ORL: amigdalita, sinuzita, otita, mastoidita, profilaxie perioperatorie. Afos are o actiune prompta asupra durerii in cazul infectiilor acute ale cavitatii bucale, fara a necesita asocierea cu alte medicamente antiinflamatorii si analgezice. In plus, spre deosebire de tetraciclina, nu produce colorarea si hipoplazia smaltului dintilor in crestere. Ca atare, poate fi administratat si copiilor si adolescentilor. Incidenta scazuta a fenomenelor secundare si toxicitatea redusa, recomanda Afos ca antibioticul de electie in terapia stomatologica antiinfectioasa.

Mod de administrare - Afos, comprimate pentru supt
Copii: 2 g/zi; Adulti: 3-4 g/zi, in 3-4 prize zilnic. Se dizolva lent in gura! Durata tratamentului: 5-7 zile.

Contraindicatii - Afos, comprimate pentru supt
Hipersensibilitate dovedita fata de produs.

Precautii - Afos, comprimate pentru supt
La femei insarcinate si in prima copilarie, produsul va fi administrat doar in cazuri de stricta necesitate si sub controlul direct al medicului.

Reactii adverse - Afos, comprimate pentru supt
Se pot semnala tulburari intestinale, scaune moi si diaree. In special la pacientii hipersensibili la antibiotice sau alte medicamente poate aparea un rash cutanat, care dispare prin administrarea de antihistaminice, fara a necesita intreruperea tratamentului.

Prezentare farmaceutica - Afos, comprimate pentru supt
Cutie cu 12 comprimate de 1 g.

Fosfomicina este un antibiotic bactericid, cu spectru larg de actiune, activ pe germenii gram pozitivi si gram negativi: E. Coli, Proteus, Pseudomonas, Serratia, stafilococi, streptococi, pneumococi, Salmonella, Shigella, Haemophilus influenzae. Datorita greutatii moleculare relativ reduse si a legarii minime de proteinele serice, poseda o difuzibilitate ridicata in tesuturi, inclusiv in tesutul osos si in mucoasele inflamate. Eliminarea se face pe cale renala. Infectii cu germeni gram pozitivi si gram negativi sensibili la antibiotic, in special: Odontologice: abcese apicale, periapicale, gingivite, abcese parodontale, parodontite apicale, profilaxie perioperatorie; ORL: amigdalita, sinuzita, otita, mastoidita, profilaxie perioperatorie. Afos are o actiune prompta asupra durerii in cazul infectiilor acute ale cavitatii bucale, fara a necesita asocierea cu alte medicamente antiinflamatorii si analgezice. In plus, spre deosebire de tetraciclina, nu produce colorarea si hipoplazia smaltului dintilor in crestere. Ca atare, poate fi administratat si copiilor si adolescentilor. Incidenta scazuta a fenomenelor secundare si toxicitatea redusa, recomanda Afos ca antibioticul de electie in terapia stomatologica antiinfectioasa. ))) Mod de administrare Copii: 2 g/zi; Adulti: 3-4 g/zi, in 3-4 prize zilnic. Se dizolva lent in gura! Durata tratamentului: 5-7 zile. )))Contraindicatii Hipersensibilitate dovedita fata de produs. )))Precautii La femei insarcinate si in prima copilarie, produsul va fi administrat doar in cazuri de stricta necesitate si sub controlul direct al medicului. Se pot semnala tulburari intestinale, scaune moi si diaree. In special la pacientii hipersensibili la antibiotice sau alte medicamente poate aparea un rash cutanat, care dispare prin administrarea de antihistaminice, fara a necesita intreruperea tratamentului. )))Prezentare farmaceutica Cutie cu 12 comprimate de 1 g.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente