CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Aether pro narcosi, flacon




Compozitie - Aether pro narcosi, flacon
Eter dietilic pur.

Actiune terapeutica - Aether pro narcosi, flacon
Inhalatin doze terapeutice provoaca anestezie generala, cu relaxare musculara, mentinerea circulatiei si a respiratiei. Are actiune simpatomimetica (elibereaza catecolamine); potenteaza efectul curarizantelor antidepolarizante; este iritant local.

Indicatii - Aether pro narcosi, flacon
Pentru anestezie chirurgicala, prin inhalare (se administreaza numai de anestezisti).

Contraindicatii - Aether pro narcosi, flacon
Afectiuni respiratorii acute si cronice; prudenta la bolnavii sub tratament reserpinic (pericol de colaps), in insuficienta renala, la hepatici, la diabetici (poate creste glicemia) si daca se asociaza curarizante antidepolarizante (doze mici din acestea); se va evita la copiii si tinerii cu predispozitie la convulsii sau febrili.

Reactii adverse - Aether pro narcosi, flacon
Inductia prelungita este insotita de fenomene de hiperexcitatie, stimulare simpatoadrenergica si suprasolicitarea inimii; revenirea din anestezie se face lent si este neplacuta. Actiunea iritanta locala provoaca hipersecretie bronsica (eventual atelectazie, favorizarea infectiilor pulmonare) si varsaturi, poate fi cauza de reflexe nocive (se administreaza atropina in preanestezie). La copii si tineri poate provoca convulsii. Eterul este inflamabil si explozibil in amestec cu aerul, oxigenul si protoxidul de azot.

Eter dietilic pur. Inhalatin doze terapeutice provoaca anestezie generala, cu relaxare musculara, mentinerea circulatiei si a respiratiei. Are actiune simpatomimetica (elibereaza catecolamine); potenteaza efectul curarizantelor antidepolarizante; este iritant local. Pentru anestezie chirurgicala, prin inhalare (se administreaza numai de anestezisti). )))Contraindicatii Afectiuni respiratorii acute si cronice; prudenta la bolnavii sub tratament reserpinic (pericol de colaps), in insuficienta renala, la hepatici, la diabetici (poate creste glicemia) si daca se asociaza curarizante antidepolarizante (doze mici din acestea); se va evita la copiii si tinerii cu predispozitie la convulsii sau febrili. Inductia prelungita este insotita de fenomene de hiperexcitatie, stimulare simpatoadrenergica si suprasolicitarea inimii; revenirea din anestezie se face lent si este neplacuta. Actiunea iritanta locala provoaca hipersecretie bronsica (eventual atelectazie, favorizarea infectiilor pulmonare) si varsaturi, poate fi cauza de reflexe nocive (se administreaza atropina in preanestezie). La copii si tineri poate provoca convulsii. Eterul este inflamabil si explozibil in amestec cu aerul, oxigenul si protoxidul de azot.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente