CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Aerius




Compozitie - Aerius
Aerius este un medicament care contine substanta activa desloratadina. Este disponibil sub forma de comprimate de 5 mg, liofilizat oral de 5 mg (tablete dizolvabile), comprimate orodispersabile (comprimate care se dizolva in gura) de 2,5 si 5 mg, sirop de 0,5 mg/ml si solutie orala de 0,5 mg/ml.

Actiune terapeutica - Aerius
Aerius este indicat pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica (inflamatia cailor nazale cauzata de o alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la acarieni) sau de urticarie (afectiune a pielii cauzata de o alergie, avand simptome ca mancarime si papule urticariene). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Indicatii - Aerius
Substanta activa din Aerius, desloratadina, este un antihistaminic. Acesta actioneaza prin blocarea receptorilor pe care se fixeaza in mod normal histamina, o substanta din organism care produce simptomele de alergie. Cand receptorii sunt blocati, histamina nu isi poate face efectul, ceea ce determina reducerea simptomelor alergice.

Doze si mod de administrare - Aerius
Doza recomandata pentru adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si mai mult) este de 5 mg o data pe zi. La copii, doza depinde de varsta lor. Pentru copiii cu varsta intre un an si cinci ani doza este de 1,25 mg o data pe zi, adica 2,5 ml de sirop sau solutie orala. La copiii in varsta de sase pana la 11 ani doza este de 2,5 mg o data pe zi, adica fie 5 ml de sirop sau solutie orala, fie un comprimat orodispersabil de 2,5 mg. Adultii si adolescentii pot folosi orice forma a medicamentului. Aerius se poate lua cu sau fara alimente.

Contraindicatii - Aerius
Aerius nu trebuie utilizat la pacientii care pot fi hipersensibili (alergici) la desloratadina, loratadina sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

Reactii adverse - Aerius
La adulti si adolescenti, cele mai frecvente efecte secundare sunt fatigabilitatea (oboseala 1,2%), uscaciunea gurii (0,8%) si durerile de cap (0,6%). Efectele secundare observate la copii sunt similare. La copiii sub doi ani, cele mai frecvente efecte secundare sunt diareea (3,7%), febra (2,3%) si insomnia (dificultatea de a dormi; 2,3%).

Aerius este un medicament care contine substanta activa desloratadina. Este disponibil sub forma de comprimate de 5 mg, liofilizat oral de 5 mg (tablete dizolvabile), comprimate orodispersabile (comprimate care se dizolva in gura) de 2,5 si 5 mg, sirop de 0,5 mg/ml si solutie orala de 0,5 mg/ml. Aerius este indicat pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica (inflamatia cailor nazale cauzata de o alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la acarieni) sau de urticarie (afectiune a pielii cauzata de o alergie, avand simptome ca mancarime si papule urticariene). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. Substanta activa din Aerius, desloratadina, este un antihistaminic. Acesta actioneaza prin blocarea receptorilor pe care se fixeaza in mod normal histamina, o substanta din organism care produce simptomele de alergie. Cand receptorii sunt blocati, histamina nu isi poate face efectul, ceea ce determina reducerea simptomelor alergice. )))Doze si mod de administrare Doza recomandata pentru adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si mai mult) este de 5 mg o data pe zi. La copii, doza depinde de varsta lor. Pentru copiii cu varsta intre un an si cinci ani doza este de 1,25 mg o data pe zi, adica 2,5 ml de sirop sau solutie orala. La copiii in varsta de sase pana la 11 ani doza este de 2,5 mg o data pe zi, adica fie 5 ml de sirop sau solutie orala, fie un comprimat orodispersabil de 2,5 mg. Adultii si adolescentii pot folosi orice forma a medicamentului. Aerius se poate lua cu sau fara alimente. )))Contraindicatii Aerius nu trebuie utilizat la pacientii care pot fi hipersensibili (alergici) la desloratadina, loratadina sau la oricare dintre celelalte ingrediente. La adulti si adolescenti, cele mai frecvente efecte secundare sunt fatigabilitatea (oboseala 1,2%), uscaciunea gurii (0,8%) si durerile de cap (0,6%). Efectele secundare observate la copii sunt similare. La copiii sub doi ani, cele mai frecvente efecte secundare sunt diareea (3,7%), febra (2,3%) si insomnia (dificultatea de a dormi; 2,3%).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente