Prospect Aerius
Compozitie - Aerius
Aerius este un medicament care contine substanta activa desloratadina. Este disponibil sub forma de comprimate de 5 mg, liofilizat oral de 5 mg (tablete dizolvabile), comprimate orodispersabile (comprimate care se dizolva in gura) de 2,5 si 5 mg, sirop de 0,5 mg/ml si solutie orala de 0,5 mg/ml.
Actiune terapeutica - Aerius
Aerius este indicat pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica (inflamatia cailor nazale cauzata de o alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la acarieni) sau de urticarie (afectiune a pielii cauzata de o alergie, avand simptome ca mancarime si papule urticariene). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.
Indicatii - Aerius
Substanta activa din Aerius, desloratadina, este un antihistaminic. Acesta actioneaza prin blocarea receptorilor pe care se fixeaza in mod normal histamina, o substanta din organism care produce simptomele de alergie. Cand receptorii sunt blocati, histamina nu isi poate face efectul, ceea ce determina reducerea simptomelor alergice.
Doze si mod de administrare - Aerius
Doza recomandata pentru adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si mai mult) este de 5 mg o data pe zi. La copii, doza depinde de varsta lor. Pentru copiii cu varsta intre un an si cinci ani doza este de 1,25 mg o data pe zi, adica 2,5 ml de sirop sau solutie orala. La copiii in varsta de sase pana la 11 ani doza este de 2,5 mg o data pe zi, adica fie 5 ml de sirop sau solutie orala, fie un comprimat orodispersabil de 2,5 mg. Adultii si adolescentii pot folosi orice forma a medicamentului. Aerius se poate lua cu sau fara alimente.
Contraindicatii - Aerius
Aerius nu trebuie utilizat la pacientii care pot fi hipersensibili (alergici) la desloratadina, loratadina sau la oricare dintre celelalte ingrediente.
Reactii adverse - Aerius
La adulti si adolescenti, cele mai frecvente efecte secundare sunt fatigabilitatea (oboseala 1,2%), uscaciunea gurii (0,8%) si durerile de cap (0,6%). Efectele secundare observate la copii sunt similare. La copiii sub doi ani, cele mai frecvente efecte secundare sunt diareea (3,7%), febra (2,3%) si insomnia (dificultatea de a dormi; 2,3%).
-
24 Ian
Bun venit XOevEhpHIdSjg pe Webclinic.
-
15 Ian
Bun venit Kathleen pe Webclinic.
-
15 Ian
Bun venit Gwendolyn pe Webclinic.
- maternitate constanta
- medicina interna constanta
- doctor neurolog iasi
- medic pediatru iasi
- doctor chirurgie estetica constanta
- stomatologie constanta
- terapie laser oradea
- analize medicale iasi
- cabinet cardiologie bucuresti
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- cardiologie constanta
- medic pediatru bucuresti
- neurologie constanta
- clinica oradea