CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Advate




Compozitie - Advate
Advate este compus dintr-o pulbere si un solvent care se amesteca pentru a forma o solutie injectabila. Advate contine substanta activa octocog alfa (factorul VIII de coagulare uman ).

Actiune terapeutica - Advate
Advate se utilizeaza pentru tratamentul si prevenirea sangerarii la pacientii cu hemofilie A (o tulburare ereditara de coagulare a sangelui cauzata de absenta factorului VIII). Advate se poate utiliza atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Indicatii - Advate
Substanta activa din Advate, octocog alfa, este o proteina care joaca rolul de factor de coagulare a sangelui. In corpul uman, factorul VIII este una din substantele (unul din factorii) care ajuta la coagularea sangelui (inchegarea sangelui). Pacientilor cu hemofilie A le lipseste factorul VIII, ceea ce le cauzeaza probleme de coagulare a sangelui, cum ar fi sangerarea la nivelul articulatiilor, muschilor sau organelor interne. Advate este utilizat pentru a inlocui factorul VIII care lipseste. Advate corecteaza deficitul de factor VIII si asigura un control temporar al tulburarilor de coagulare a sangelui. Octocog alfa nu este extras din plasma sangvina umana, ci este produs printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant": este produs de o celula care a primit o gena (ADN) care o face capabila sa produca factorul VIII de coagulare uman.

Doze si mod de administrare - Advate
Advate se administreaza prin injectie in vena la un debit de pana la 10 ml pe minut. Doza si frecventa depind de scopul in care este utilizat Advate: pentru tratarea hemoragiei (sangerarii) sau pentru prevenirea acesteia in timpul interventiei chirurgicale. Doza se regleaza, de asemenea, in functie de gravitatea hemoragiei si de tipul interventiei chirurgicale.

Contraindicatii - Advate
Advate nu trebuie utilizat in tratamentul persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la factorul VIII de coagulare uman, la proteina de soarece sau de hamster sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

Reactii adverse - Advate
Pacientii cu hemofilie A pot dezvolta anticorpi impotriva factorului VIII (inhibitori ai factorului VIII). Un anticorp este o proteina produsa de organism ca reactie a mecanismului natural de aparare a organismului la agenti straini. Daca se produc anticorpi, Advate nu va functiona eficient. Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Advate (observate la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt: ameteli, dureri de cap, pirexie (febra) si prezenta anticorpilor impotriva factorului VIII. Au fost raportate unele cazuri de hipersensibilitate (reactie alergica) la pacientii tratati cu produse care contin factorul VIII.

Advate este compus dintr-o pulbere si un solvent care se amesteca pentru a forma o solutie injectabila. Advate contine substanta activa octocog alfa (factorul VIII de coagulare uman ). Advate se utilizeaza pentru tratamentul si prevenirea sangerarii la pacientii cu hemofilie A (o tulburare ereditara de coagulare a sangelui cauzata de absenta factorului VIII). Advate se poate utiliza atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. ))) Indicatii Substanta activa din Advate, octocog alfa, este o proteina care joaca rolul de factor de coagulare a sangelui. In corpul uman, factorul VIII este una din substantele (unul din factorii) care ajuta la coagularea sangelui (inchegarea sangelui). Pacientilor cu hemofilie A le lipseste factorul VIII, ceea ce le cauzeaza probleme de coagulare a sangelui, cum ar fi sangerarea la nivelul articulatiilor, muschilor sau organelor interne. Advate este utilizat pentru a inlocui factorul VIII care lipseste. Advate corecteaza deficitul de factor VIII si asigura un control temporar al tulburarilor de coagulare a sangelui. Octocog alfa nu este extras din plasma sangvina umana, ci este produs printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant": este produs de o celula care a primit o gena (ADN) care o face capabila sa produca factorul VIII de coagulare uman. )))Doze si mod de administrare Advate se administreaza prin injectie in vena la un debit de pana la 10 ml pe minut. Doza si frecventa depind de scopul in care este utilizat Advate: pentru tratarea hemoragiei (sangerarii) sau pentru prevenirea acesteia in timpul interventiei chirurgicale. Doza se regleaza, de asemenea, in functie de gravitatea hemoragiei si de tipul interventiei chirurgicale. )))Contraindicatii Advate nu trebuie utilizat in tratamentul persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la factorul VIII de coagulare uman, la proteina de soarece sau de hamster sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Pacientii cu hemofilie A pot dezvolta anticorpi impotriva factorului VIII (inhibitori ai factorului VIII). Un anticorp este o proteina produsa de organism ca reactie a mecanismului natural de aparare a organismului la agenti straini. Daca se produc anticorpi, Advate nu va functiona eficient. Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Advate (observate la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt: ameteli, dureri de cap, pirexie (febra) si prezenta anticorpilor impotriva factorului VIII. Au fost raportate unele cazuri de hipersensibilitate (reactie alergica) la pacientii tratati cu produse care contin factorul VIII.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente