CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Adiuretin, solutie pentru uz intern
Compozitie - Adiuretin, solutie pentru uz intern
Flaconul picator contine 5 ml solutie apoasa de desmopresina acetat 0,1% (0,1 mg/ml).

Proprietati farmacodinamice - Adiuretin, solutie pentru uz intern
Analog sintetic al hormonului antidiuretic natural, creste reabsorbtia apei libere din tubii renali distali, scazand clearance-ul apei libere si crescand osmolaritatea urinei. Actiunea antidiuretica este puternica, activitatea presorie este slaba, efectul este de lunga durata.

Indicatii terapeutice - Adiuretin, solutie pentru uz intern
Diabet insipid neurogen - ca medicatie de substitutie. Pentru combaterea poliuriei si polidipsiei temporare, dupa traumatisme craniene si interventii chirurgicale in regiunea hipofizara.

Dozare si mod de administrare - Adiuretin, solutie pentru uz intern
Instilatie nazala, cate 1-4 picaturi de 1-2 ori/zi in functie de gradul de poliurie si sete.

Contraindicatii - Adiuretin, solutie pentru uz intern
Alergie specifica. Cardiopatia ischemica si epilepsia sunt contraindicatii relative. Prudenta in timpul sarcinii, in eclampsie si alte situatii in care trebuie evitata cresterea presiunii arteriale. Prudenta la copii (restrictie lichidiana). Nu se administreaza inainte si in timpul anesteziei cu ciclopropan. Efectul antidiuretic poate fi potentat de clorpropamida, clofibrat, carbamazepina.

Reactii adverse - Adiuretin, solutie pentru uz intern
Iritatia mucoasei nazale (rareori). Cefalee si conjunctivita.

Flaconul picator contine 5 ml solutie apoasa de desmopresina acetat 0,1% (0,1 mg/ml). ))) Proprietati farmacodinamice Analog sintetic al hormonului antidiuretic natural, creste reabsorbtia apei libere din tubii renali distali, scazand clearance-ul apei libere si crescand osmolaritatea urinei. Actiunea antidiuretica este puternica, activitatea presorie este slaba, efectul este de lunga durata. ))) Indicatii(((terapeutice Diabet insipid neurogen - ca medicatie de substitutie. Pentru combaterea poliuriei si polidipsiei temporare, dupa traumatisme craniene si interventii chirurgicale in regiunea hipofizara.)))Dozare si mod de administrare Instilatie nazala, cate 1-4 picaturi de 1-2 ori/zi in functie de gradul de poliurie si sete. )))Contraindicatii Alergie specifica. Cardiopatia ischemica si epilepsia sunt contraindicatii relative. Prudenta in timpul sarcinii, in eclampsie si alte situatii in care trebuie evitata cresterea presiunii arteriale. Prudenta la copii (restrictie lichidiana). Nu se administreaza inainte si in timpul anesteziei cu ciclopropan. Efectul antidiuretic poate fi potentat de clorpropamida, clofibrat, carbamazepina. Iritatia mucoasei nazale (rareori). Cefalee si conjunctivita.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente