CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Acifol, comprimate




Forma de prezentare - Acifol, comprimate
Cpr. film. 5 mg; ct. 1 fl. 30 cpr. (P-6L)

Indicatii - Acifol, comprimate
Anemie macrocitara, nutritionala, anemie macrocitara de sarcina, sprue, sindrom megaloblastic al copiilor mici, ciroza alcoolica (insuficienta formarii si depozitarii de folati activi), anemie hemolitica sau neoplasme rapid evolutive, hipertiroidieni.

Dozaj si mod de administrare - Acifol, comprimate
Oral, 1-5 mg/zi in 1-2 prize. Trat. se face pana la disparitia cauzei, sau indefinit daca aceasta persista. in scop profilactic (sarcina, lactatie) sunt suficiente 0,2-0,5 mg acid folic/zi.

Contraindicatii - Acifol, comprimate
Ca tratament unic in anemiile prin deficit de vit. B. Nu trebuie utilizat singur in anemia pernicioasa. Nu se administreaza la persoanele peste 60 de ani, la care ar putea stimula evolutia unui eventual proces neoplazic latent.

Atentionari - Acifol, comprimate
Poate intarzia stabilirea diagnosticului si instituirea trat. corect in anemiile megaloblastice. Nu se asociaza cu sulfamidele. Dozele mari interfera efectul anticonvulsivant al fenobarbitalului, fenitoinei, primidonei.

Reactii adverse - Acifol, comprimate
Manifestari alergice.

)))Forma de prezentare Cpr. film. 5 mg; ct. 1 fl. 30 cpr. (P-6L) Anemie macrocitara, nutritionala, anemie macrocitara de sarcina, sprue, sindrom megaloblastic al copiilor mici, ciroza alcoolica (insuficienta formarii si depozitarii de folati activi), anemie hemolitica sau neoplasme rapid evolutive, hipertiroidieni. )))Dozaj si mod de administrare Oral, 1-5 mg/zi in 1-2 prize. Trat. se face pana la disparitia cauzei, sau indefinit daca aceasta persista. in scop profilactic (sarcina, lactatie) sunt suficiente 0,2-0,5 mg acid folic/zi. )))Contraindicatii Ca tratament unic in anemiile prin deficit de vit. B. Nu trebuie utilizat singur in anemia pernicioasa. Nu se administreaza la persoanele peste 60 de ani, la care ar putea stimula evolutia unui eventual proces neoplazic latent. )))Atentionari Poate intarzia stabilirea diagnosticului si instituirea trat. corect in anemiile megaloblastice. Nu se asociaza cu sulfamidele. Dozele mari interfera efectul anticonvulsivant al fenobarbitalului, fenitoinei, primidonei. Manifestari alergice.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente