CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Acid acetilsalicilic tamponat, comprimate
Compozitie - Acid acetilsalicilic tamponat, comprimate
Comprimate continand acid acetilsalicilic: 0,500 g, gluconat de calciu 0,1500 g, excipienti pana la 0,8500 g.

Actiune terapeutica - Acid acetilsalicilic tamponat, comprimate
Analgezic, antipiretic, antiinflamator la doze ridicate, antiagregant plachetar.

Indicatii - Acid acetilsalicilic tamponat, comprimate
Tratamentul simptomatic al afectiunilor insotite de algii sau hipertermie;reumatismul acut si cronic; profilaxia trombozelor.

Mod de administrare - Acid acetilsalicilic tamponat, comprimate
Adulti:1,5-3 g/zi ca antipiretic sau analgezic, 4-6 g/zi ca antiiflamator,0,3-0,5 g/zi ca antiagregant plachetar, de preferat dupa mese (asocierea cu substante alcaline intarzie si diminua absorbtia acidului acetilsalicilic).

- Acid acetilsalicilic tamponat, comprimate
Copii: doza obisnuita este de 50 mg/kgcorp/24 ore in prize de 4-6 ore: antiinflamator 120-140 mg/kg corp/zi primele 2-3 zile, apoi la 100 mg/kg corp/zi si 70 mg/kg corp/zi. Administrarea la copii trebuie facuta sub supraveghere medicala in special in cursul infectiilor cu virus gripal sau poxvirusuri avandu-se in vedere riscul aparitiei sindromului Reye.

Contraindicatii - Acid acetilsalicilic tamponat, comprimate
Ulcer gastro-duodenal sau hemoragii digestive in evolutie, hipersensibilitate la salicilati sau alte AINS (bronhospasm, reactii anafilactice), diateza hemoragica, deficit de G6PDH, doze mari de anticoagulante orale sau methotrexat, cu 5-7 zile inainte de interventii chirurgicale.

Precautii - Acid acetilsalicilic tamponat, comprimate
In caz de hemoragii digestive in antecedente, insuficienta renala, astm bronsic, dispozitiv intrauterin, metroragii si in cursul sarcinii (administrarea fiind limitata in trimestrul II de sarcina cand exista riscul inchiderii premature a canalului arterial si in trimestrul III cand apare riscul unor tulburari de coagulare).

Reactii adverse - Acid acetilsalicilic tamponat, comprimate
Acufene, algii abdominale, ulcer gastric, hemoragii digestive (hematemeza, melena sau hemoragii oculte), sindrom hemoragipar (epistaxis, gingivoragii, purpura) care poate persista 4-8 zile dupa incetarea administrarii, reactii alergice.

- Acid acetilsalicilic tamponat, comprimate


Comprimate continand acid acetilsalicilic: 0,500 g, gluconat de calciu 0,1500 g, excipienti pana la 0,8500 g. Analgezic, antipiretic, antiinflamator la doze ridicate, antiagregant plachetar. Tratamentul simptomatic al afectiunilor insotite de algii sau hipertermie;reumatismul acut si cronic; profilaxia trombozelor. )))Mod de administrare Adulti:1,5-3 g/zi ca antipiretic sau analgezic, 4-6 g/zi ca antiiflamator,0,3-0,5 g/zi ca antiagregant plachetar, de preferat dupa mese (asocierea cu substante alcaline intarzie si diminua absorbtia acidului acetilsalicilic). ))) Copii: doza obisnuita este de 50 mg/kgcorp/24 ore in prize de 4-6 ore: antiinflamator 120-140 mg/kg corp/zi primele 2-3 zile, apoi la 100 mg/kg corp/zi si 70 mg/kg corp/zi. Administrarea la copii trebuie facuta sub supraveghere medicala in special in cursul infectiilor cu virus gripal sau poxvirusuri avandu-se in vedere riscul aparitiei sindromului Reye. )))Contraindicatii Ulcer gastro-duodenal sau hemoragii digestive in evolutie, hipersensibilitate la salicilati sau alte AINS (bronhospasm, reactii anafilactice), diateza hemoragica, deficit de G6PDH, doze mari de anticoagulante orale sau methotrexat, cu 5-7 zile inainte de interventii chirurgicale. )))Precautii In caz de hemoragii digestive in antecedente, insuficienta renala, astm bronsic, dispozitiv intrauterin, metroragii si in cursul sarcinii (administrarea fiind limitata in trimestrul II de sarcina cand exista riscul inchiderii premature a canalului arterial si in trimestrul III cand apare riscul unor tulburari de coagulare). Acufene, algii abdominale, ulcer gastric, hemoragii digestive (hematemeza, melena sau hemoragii oculte), sindrom hemoragipar (epistaxis, gingivoragii, purpura) care poate persista 4-8 zile dupa incetarea administrarii, reactii alergice.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente