Prospect Acetazolamida, comprimate
Forma de prezentare - Acetazolamida, comprimate
Comprimate, 250 mg; ct. 2 sau 100 blist 10 cpr. (S/P-RF)
Indicatii - Acetazolamida, comprimate
Glaucom cronic simplu, glaucom acut congestiv; uveite hipertensive; epilepsie, ca trat. adjuvant; retentie de fluide: tensiune premenstruala, edeme medicamentoase, obezitate si IC congestiva; sindrom Mniere.
Dozaj si mod de administrare - Acetazolamida, comprimate
Glaucom: adulti 250-1000 mg/zi in 4 doze; copii mai mari de 5 ani 125-750 mg/zi (5-10 mg/kg si zi). Retentie de fluide: numai pentru adulti: IC: 250-375 mg/zi timp de 2 zile, urmate de o zi pauza; apoi se va repeta; tensiune premenstruala: o doza unica de 125-375 mg/zi incepand cu 5-10 zile inainte de debutul menstruatiei, sau la debutul simptomelor; obezitate: 250-375 mg/zi. Epilepsie: adulti: 250-1000 mg/zi in mai multe doze; copii: 125-750 mg/zi in mai multe doze.
Contraindicatii - Acetazolamida, comprimate
Acidoza, precoma si coma hepatica,insuficienta renala cu anurie, stari de hiponatremie si hipokaliemie, boala Addison, coma sau precoma diabetica, litiaza renala, alergie sau intoleranta la acetazolamida si sulfamide. in primul trimestru de sarcina.
Atentionari - Acetazolamida, comprimate
Prudenta la cirotici, alte conditii de dezechilibru electrolitic sever, la diabetici si la gutosi; nu se adm. timp indelungat in glaucomul cronic congestiv cu unghi inchis. Figureaza pe lista substantelor dopante. Scade eficacitatea antidiabeticelor orale si a litiului; mareste riscul toxic al salicilatilor; asocierea cu digitalice, glucocorticoizi, alte diuretice, laxative iritante creste riscul de hipokaliemie; asocierea cu antiaritmice chinidinice, amiodarona, vincamina in prezenta hipokaliemiei favorizeaza aritmiile; nu se asociaza cu metenamina.
Reactii adversee - Acetazolamida, comprimate
Hipokaliemie, somnolenta, parestezii ale fetei si extremitatilor, mai rar oboseala, nervozitate, tremor, depresie, dezorientare, ataxie, sete, tulburari digestive, uneori eruptii cutanate alergice; foarte rar AGranulocitoza, trombocitopenie, leziuni renale, surditate si miopie trecatoare; poate determina acidoza hipokaliemica, calculoza renala, hiperglicemie, hiperuricemie.
-
05 Iul
Bun venit CdPjgJAkrY pe Webclinic.
-
05 Iul
Bun venit XdOHfXpmcFRDo pe Webclinic.
-
05 Iul
Bun venit FFwqMiNO pe Webclinic.
- centru medical iasi
- doctor reumatolog iasi
- cabinet neurologie iasi
- centre chirurgie estetica constanta
- medic homeopat iasi
- cardiologie bucuresti
- doctor neurolog bucuresti
- medic oftalmolog iasi
- ecografie arad
- medic dermatolog oradea
- medic ginecolog arad
- laboratoare analize medicale constanta
- optica oradea
- cabinete pneumologie constanta
- terapie laser oradea
- clinica obstetrica ginecologie oradea