CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Abraxane




Compozitie - Abraxane
Abraxane este o pulbere din care se obtine o suspensie perfuzabila (picurare in vena). Contine substanta activa paclitaxel.

Actiune terapeutica - Abraxane
Abraxane se utilizeaza pentru tratarea cancerului de san metastatic la pacientele la care tratamentul primar a incetat sa dea rezultate si pentru care tratamentul standard continand „antraciclina“ (un tip de medicament impotriva cancerului) nu este adecvat. Termenul „metastatic" se refera la cancerul care s-a extins in alte parti ale organismului.

Indicatii - Abraxane
Substanta activa din Abraxane, paclitaxelul, apartine grupei de medicamente impotriva cancerului cunoscute sub denumirea de „taxani". Paclitaxelul blocheaza posibilitatea celulelor canceroase de a-si descompune propriul „schelet" intern, care le permite sa se divida si sa se multiplice. Cu scheletul nedescompus, celulele nu se mai pot diviza si, in final, sunt distruse. De asemenea, Abraxane afecteaza si celule necanceroase, precum celulele sanguine si celulele nervoase, ceea ce poate determina aparitia unor efecte secundare.

Doze si mod de administrare - Abraxane
Abraxane trebuie administrat numai sub supravegherea unui medic oncolog, in unitati specializate in administrarea medicamentelor „citotoxice“ (care distrug celule). Abraxane se administreaza in monoterapie. Doza recomandata este de 260 mg per metru patrat de suprafata corporala (calculata pe baza inaltimii si greutatii pacientei). Aceasta se administreaza in decurs de 30 de minute, o data la trei saptamani. La pacientele care prezinta anumite efecte secundare care afecteaza sistemul sanguin sau nervos, doza poate fi redusa sau tratamentul intrerupt.

Contraindicatii - Abraxane
Abraxane nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la paclitaxel sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. De asemenea, se interzice administrarea medicamentului pacientelor care alapteaza sau care prezinta valori scazute ale neutrofilelor in sange inainte de inceperea tratamentului.

Reactii adverse - Abraxane
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Abraxane (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt neutropenie (valori scazute ale neutrofilelor, un tip de globule albe din sange), anemie (numar scazut de globule rosii in sange), leucopenie (valori scazute ale globulelor albe), trombocitopenie (numar scazut de trombocite in sange), limfopenie (valori scazute ale limfocitelor, un tip de globule albe din sange), supresia maduvei osoase (reducerea productiei de celule sanguine), neuropatie periferica (afectiuni ale nervilor la nivelul mainilor si picioarelor), neuropatie (afectiuni ale sistemului nervos), hipoestezie (simt tactil redus), parestezie (senzatii neobisnuite, cum ar fi furnicaturi si intepaturi), greata (senzatia de rau), diaree, varsaturi, constipatie, stomatita (inflamarea mucoasei gurii), alopecie (caderea parului), eruptii cutanate, artralgie (dureri articulare), mialgie (durere musculara), lipsa poftei de mancare, fatigabilitate (oboseala), astenie (stare de slabiciune) si pirexie (febra).

((( Abraxane este o pulbere din care se obtine o suspensie perfuzabila (picurare in vena). Contine substanta activa paclitaxel. Abraxane se utilizeaza pentru tratarea cancerului de san metastatic la pacientele la care tratamentul primar a incetat sa dea rezultate si pentru care tratamentul standard continand „antraciclina“ (un tip de medicament impotriva cancerului) nu este adecvat. Termenul „metastatic" se refera la cancerul care s-a extins in alte parti ale organismului. ))) Indicatii((( Substanta activa din Abraxane, paclitaxelul, apartine grupei de medicamente impotriva cancerului cunoscute sub denumirea de „taxani". Paclitaxelul blocheaza posibilitatea celulelor canceroase de a-si descompune propriul „schelet" intern, care le permite sa se divida si sa se multiplice. Cu scheletul nedescompus, celulele nu se mai pot diviza si, in final, sunt distruse. De asemenea, Abraxane afecteaza si celule necanceroase, precum celulele sanguine si celulele nervoase, ceea ce poate determina aparitia unor efecte secundare. )))Doze si mod de administrare Abraxane trebuie administrat numai sub supravegherea unui medic oncolog, in unitati specializate in administrarea medicamentelor „citotoxice“ (care distrug celule). Abraxane se administreaza in monoterapie. Doza recomandata este de 260 mg per metru patrat de suprafata corporala (calculata pe baza inaltimii si greutatii pacientei). Aceasta se administreaza in decurs de 30 de minute, o data la trei saptamani. La pacientele care prezinta anumite efecte secundare care afecteaza sistemul sanguin sau nervos, doza poate fi redusa sau tratamentul intrerupt. )))Contraindicatii Abraxane nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la paclitaxel sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. De asemenea, se interzice administrarea medicamentului pacientelor care alapteaza sau care prezinta valori scazute ale neutrofilelor in sange inainte de inceperea tratamentului. Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Abraxane (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt neutropenie (valori scazute ale neutrofilelor, un tip de globule albe din sange), anemie (numar scazut de globule rosii in sange), leucopenie (valori scazute ale globulelor albe), trombocitopenie (numar scazut de trombocite in sange), limfopenie (valori scazute ale limfocitelor, un tip de globule albe din sange), supresia maduvei osoase (reducerea productiei de celule sanguine), neuropatie periferica (afectiuni ale nervilor la nivelul mainilor si picioarelor), neuropatie (afectiuni ale sistemului nervos), hipoestezie (simt tactil redus), parestezie (senzatii neobisnuite, cum ar fi furnicaturi si intepaturi), greata (senzatia de rau), diaree, varsaturi, constipatie, stomatita (inflamarea mucoasei gurii), alopecie (caderea parului), eruptii cutanate, artralgie (dureri articulare), mialgie (durere musculara), lipsa poftei de mancare, fatigabilitate (oboseala), astenie (stare de slabiciune) si pirexie (febra).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente