CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

24

Mar

Despre AMSPPR

, Despre AMSPPR


Cine este A.M.S.P.P.R. ?

Misiunea AMSPPR : promovează şi reprezintă interesele medicilor stomatologi cu practică privată din România, în exercitarea în mod liber a profesiunii medicale în sistem privat.

Activitatea AMSPPR se desfasoara în mai multe directii pentru apararea intereselor membrilor sai, astfel: în relatia cu Guvernul, cu Parlamentul, cu CNASS, AMSPPR poartă un dialog permanent, în acelasi timp oferind solutii de legislaţie europeană tuturor structurilor amintite; AMSPPR promovează libertatea medicului stomatolog în raport cu structurile statale, militând pentru calitatea tratamentelor stomatologice oferite populaţiei, într-un sistem concurential reglat de cerere şi ofertă.

Obiective AMSPPR

Promovarea practicării libere a stomatologiei, cu o cât mai redusă dependenţă a acesteia de surse de finanţare publice, cum este cea a asigurărilor sociale.

Este purtătoarea de cuvânt a stomatologiei private româneşti, aparându-i interesele multiple (medicale, financiare, manageriale etc) vis-à-vis de instituţiile statului.

Analizează legislaţia în domeniile medical, financiar şi al muncii, sesizând autorităţilor competente disfuncţionalităţile şi omisiunile care conduc la descurajarea şi blocarea sistemului medical privat.

Elaborarea de propuneri concrete de îmbunătăţire a legislatiei în vigoare în domeniul stomatologic, a diferitelor norme şi reglementări specifice în momentul aplicării legislaţiei medicale generale în stomatologie.

Este purtătoarea de cuvânt în România a Organizatiei Regionale Europene a Federaţiei Dentare Internaţionale, promovând libertatea medicului stomatolog în raport cu structurile statale, militând pentru o calitate maximă a prestaţiilor stomatologice, într-un sistem concurential liber.

Elaborarea si promovarea în România a conceptelor de:

- "Prestatii stomatologice de baza", asiguratorii sau sociale, suportate din finantarea publica;

- "Prestatii stomatologice optionale" sau liberale, alese dupa libera optiune si posibilitatile pacientului

Reprezentativitate internationala

AMSPPR este membra cu drepturi depline, reprezentând stomatologia privata româneasca în organizatiile profesionale neguvernamentale mondiale si europene: FDI (Federatia Dentara Internationala) & ORE (Organizatia Regionala Europeana a FDI), Grupul Asociatiilor Dentare Francofone (GADEF).

Publicatii

Prin publicatiile sale precum revista nationala "Viata Stomatologica", buletinul informativ national "Stomatologia privata - Quo Vadis" si buletinele informative locale, asociatia realizeaza informare asupra ceea ce se întâmpla în domeniu, atât în tara cât si pe mapamond, membrii sai având ocazia nu numai sa asiste dar chiar sa se implice în rezolvarea unor situatii create, prin publicarea de opinii, de articole stiintifice etc.

Manifestari Stiintifce

Anual, AMSPPR organizeaza la Bucuresti Congresul International de Stomatologie. Cu aceasta ocazie, medici, cadre didactice, specialisti internationali se intalnesc intr-un cadru stiintific cu ocazia comunicarilor, conferintelor, cursurilor.

De asemenea, la nivelul filialelor regionale, in colaborare cu alte organizatii ori institutii, AMSPPR organizeaza evenimente de formare profesionala continua.



<< Inapoi la lista de articole