CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

19

Jul

CE ESTE TRATAMENTUL ANTIREFLEX

, Cabinet optica OPTIZONE


Antireflexul este o pelicula de oxizi metalici ce se depune fin pe suprafata lentilei cu rolul de a creste transmisia luminii prin lentila. Stratul de antireflex aduce o multime de imbunatatiri lentilelor voastre. La o lentila fara tratament antireflex cantitatea de lumina ce ajunge la ochi este de 82-85%; pe cand prin aplicarea sufrafetei de antireflex, aceasta transmisie creste la 93%-95% ,iar cele mai performante tratamente duc acest procent pana la 99%.

Dupa cum ii spune si numele, antireflexul are ca scop eliminarea reflexiilor deranjante date de lentila; se elimina efectul de halouri si efectul de orbire noaptea provocat de lumina farurilor sau a becurilor de iluminat public la trecerea prin lentile; ajuta atunci cand lucram la calculator sau in incaperi cu surse de lumina artificiala; datorita lentilelor cu antireflex imaginea procesata de ochi este mult mai clara,contrastul imaginii este optimizat,iar ochii depun mai putin efort pentru a vedea corect; asta inseamna ca vom avea ochii mai odihniti si vom putea lucra mai mult timp ;)

Prezenta antireflexului pe lentila face lentila mult mai estetica, mai putin vizibila, punand in evidenta ochii din spatele lentilei sau un machiaj atent realizat.

Lentilele cu antireflex includ si un tratament de durificare a suprafetei pentru a spori rezistenta la zgariere ; astfel lentilele se vor comporta mult mai bine la uzura normala.

Tratamentele de ultima generatie au proprietati hidrofobe,oleofobe si antistatice; asta inseamna ca lentilele se murdaresc mai greu, se curata mai usor si mai rar, se aburesc mai putin si se dezaburesc mai rapid.

Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi ochelari cu antireflex?

Acorda o atentie deosebita clasificarii tratamentului antireflex pe care ti-l ofera opticianul; majoritatea prezinta categoriile de antireflex ca fiind “bun”,”mai bun”,”foarte bun” si “cel mai bun” .Nu ezita sa cumperi de la foarte bun mai sus dar cere sa iti numeasca si firma producatoare si numele tratamentului antireflex. Memoreaza sau noteaza undeva acest nume si asigura-te ca vei primi ambalajele de la lentile unde scrie acea denumire.Cumpararea de lentile cu antireflex de calitate aduce toate beneficiile enumerate mai sus cat si garantia producatorului ca isi vor pastra proprietatile atata vreme cat ai grija de ochelari.



<< Inapoi la lista de articole