CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

10

Jun

NU LASATI VARSTA SA PREIA CONTROLUL!

, Medical Enterprises SRL


Multe lucruri – de la vin pana la masinile clasice – odata cu trecerea timpului – castiga in valoare si calitate si devin mult mai bune; dar in rare cazuri, sau poate chiar niciodata, nu vom gasi viata noastra sexuala in topul unei asemenea liste. Este deja un fel de mit idea ca o viata sexuala buna este rezervata exclusive tinerilor. Acest lucru a devenit atat de universal, incat, odata cu inaintarea in varsta, multi renunta la o viata sexuala activa si sanatoasa dupa varsta de 50 de ani. Adevarul este ca, de fapt, nu exista niciun motiv care sa ne opreasca de la a experimenta si a ne bucura in continuare de placerile emotionale si fizice ale unei vieti intime la orice varsta … si, DA!... odata cu inaintarea in varsta, poate deveni chiar mai buna, are nevoie doar de putin mai multa atentie !

Este bine cunoscut faptul ca odata cu varsta in corpul nostru au loc schimbari hormonale, care pot seca apetitul pentru sex. La barbati aceste schimbari incep in jurul varstei de 30 de ani si la mai bine de 50 % dintre barbati, conduc la instalarea unor disfunctii sexuale, pana la varsta de 60 de ani.

Perioadele stresante, in special stresul prelungit (cronic) influenteaza de asemenea echilibrul nostru hormonal afectand apetitul pentru sex si performantele sexuale, indiferent ca vorbim despre femei sau barbati.

Pe de alta parte, o viata sexuala activa si sanatoasa ajuta si inima, reglarea tensiunii arteriale si mentinerea unei circulatii sanatoase! Tocmai de aceea problemele cardiace sau de tensiune, care in multe situatii isi fac apariatia odata cu inaintarea in varsta nu trebuie sa va sperie si sa va determine sa va schimbati comportamentul in dormitor; in cazul in care starea dumneavoastra este sub control, riscul efectiv al producerii unui atac de cord (de exemplu) in timpul unui act sexual este extrem de redus (sub 1% - valabil atat pentru barbati cat si pentru femei). De fapt este foarte probabil ca acest exercitiu sa va faca micul motoras sa ticaie chiar mai bine!

Este important sa pastrati o buna comunicare cu partenera dumneavaostra de viata, sa va impartasiti nevoile si fanteziile; sa ascultati nevoile si dorintele celuilalt. si cel mai importantn, AVETI RABDARE si FITI INTELEGATORI unul cu celalat. Pastrati relatia cat mai apropiata astfel incat flacara sa ramana vie caci FOCUL LENT DA CALDURA MAI MULTA! … si nu ezitati sa apelati la un specialist in cazul in care situatia o cere! Nu uitati ca nu sunteti singur! …



<< Inapoi la lista de articole