MEDIMAR IMAGISTIC SERVICES - Servicii

Computer tomografia este o metoda de investigatie imagistica ce are la baza proprietatile razelor X care strabat corpul uman, fiind absorbite in grade diferite de tesuturile strabatute in functie de densitatea acestora, iar la iesirea din corp ele sunt captate de un complex de detectori care le transfera computerului pentru calculul algoritmic si procesare, obtinandu-se in cele din urma imaginile tomografice afisate pe monitor.

Investigatia realizata pe computer tomograful multislice este la ora actuala virful imagisticii medicale prin computer tomografie. Avantajele metodei constau in viteza rapida de scanare (de ordinul secundelor), viteza de scanare rapida si achizitionarea unui volum mare de date creste considerabil confortul pacientului in special in cazul in care este necesara blocarea respiratiei in inspir sau expir fortat, posibilitatea scanarii organelor in miscare.

O diferenta majora între aparatele tomografice conventionale si cele multislice este ca se ajunge sa se investigheze sectiuni mai mici de 1 mm, iar doza de iradiere scade pâna la 68% datorita timpului de procesare a imaginii mult mai scurt.

Scanare rapida si achizitionarea unui volum mare de date creste considerabil confortul pacientului in special in cazul in care este necesara blocarea respiratiei in inspir sau expir fortat, posibilitatea scanarii organelor in miscare.

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Constanta, Str Tomis, 145
Reper: Policlinica Spitalului Constanta
Tel: 0241 503 337
0341 173 247
Fax: 0341 173 246
Web: www.medimar.ro
Facebook: Facebook

Program