CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

10

Jun

NU LASA FUNDUL SA ITI STRICE CONCEDIUL

, Medical Enterprises SRL


E vara, e cald, chiar prea cald … ni se dilata pana si creierul si abia ne mai incape in cap; la fel si venele noastre iar bolile acestora pot creea multe neplaceri: varicele sau hemoroizii!

Inainte de a pleca in concediu este indicat sa mergeti la o consultatie in acest sens mai ales daca in familie ati avut sau aveti persone care s-au confruntat cu astfel de probleme (in plus de multe ori sunt reduceri in aceasta perioada)

Odata eliberati de stresul zilnic nu uitati totusi, ca organismul «striga» de durere daca nu il respectam si daca il tratam cu excese: bauturi tari, fripturi, condimente in exces si altele. Nu uitati de fructele prospete, despre care am mai vorbit si …

Fructele si legumele proaspete

S-a demonstrat stiintific faptul ca persoanele care au pe timpul sezonului cald 70-80% din meniu constituit din legume si fructe proaspete, consumate nepreparate termic, sunt mult mai putin expuse la boli venoase. Mai mult, varicele si hemoroizii isi reduc volumul si chiar se retrag sub influenta acestui regim alimentar care elimina constipatia, fluidifica sangele (este excelent si pentru combaterea tromboflebitei), tonifica sistemul venos, normalizeaza viteza de coagulare a sangelui.
Iata cateva dintre "medicamentele" pentru vene pe care le gasiti chiar in gradina: radacina de morcov, frunzele si radacina de patrunjel, frunzele si radacina de telina, ceapa verde, castravetele (cu tot cu coaja), salata.In plus …

Exercitiul fizic sipozitiile corporale

O ora si jumatate de mers pe jos in pas alert, in fiecare zi, reduce cu aproape 70% riscul aparitiei sau agravarii hemoroizilor si peste 80% din persoanele care fac varice au o munca sedentara (stau indelungat in picioare sau pe scaun, la birou). Daca vreti sa va feriti de aceste probleme ale venelor sau daca doriti ca ele sa nu se agraveze faceti miscare in fiecare zi, mai ales acum, cand natura este mai frumoasa ca oricand. Fie ca mergem la serviciu, la cumparaturi sau la plimbare, putem sa ne rezervam o portie consistenta de mers pe jos in fiecare zi. Mersul pe jos, la fel ca si alergarile usoare si ascensiunile montane, activeaza circulatia sanguina pe ansamblu, impiedica aparitia stazelor venoase, ajuta la pastrarea tonusului vaselor de sange.
La fel de importanta ca si miscarea este pozitia corpului in momentele de relaxare. Mai ales in zilele calduroase, cand predispozitia spre agravarea acestor boli este cea mai mare, relaxati-va minimum 20 de minute cu picioarele ridicate si sprijinite pe perete sau macar pe o perna. O metoda si mai eficienta este "Lumanarea", pozitia corpului invatata in scoala, care este un mijloc foarte rapid de punere in miscare a sangelui stagnant din dilatarile venoase. Aceasta pozitie a lumanarii este si un mijloc de "prim ajutor" atunci cand varicele sau hemoroizii cresc foarte mult in volum si se inflameaza.

Speram ca sfaturile noastre sa va fie de folos; dar nu uitati: daca ceva va supara macar odata, problema deja exista si e bine sa apelati la un specialist!

Concediu placut

- Colectivul Medical ON GROUP - ORADEA




<< Inapoi la lista de articole